Bal "Dziesięć lat Siechnic"
Zobacz też:
Pierwszą z nich będzie bal, który odbędzie się w dniu 17 lutego 2007 roku w auli siechnickiego gimnazjum. Serdecznie zapraszamy wszystkich mieszkańców, a szczególnie tych nowych i tych którzy nimi zostaną w bieżącym roku. Chcemy nadać balowi uroczysty charakter, stąd wyszukane menu. Prosimy również o stroje balowe.
Z wyrazami szacunku i poważania
Leszek Piecyk, Grzegorz Roman.
Bal z okazji dziesięciolecia nadania praw miejskich.
Organizatorzy: Grzegorz Roman, Leszek Piecyk
Termin: 17 lutego 2007 roku,
Początek i koniec: od godz. 20 do godz. 4,
Miejsce: Aula Gimnazjum w Siechnicach,
Kuchnia: Restauracja „Pokusa”,
Gra zespół: „Antrakt” – muzyka taneczna,
Zgłoszenia: do godz. 15 – biuro Spółdzielni Mieszkaniowej „Czechnica” - ul. Fabryczna 22 (wejście jak do banku WBK), od godz. 18 – bufet restauracji „Pokusa” – ul. Ciepłownicza 17,
Informacje: 602 260 196, 502 396 527,
Koszt: 260 zł od pary (pozostałe koszty pokrywają sponsorzy),
Bufet: obficie zaopatrzony,
Strój: obowiązkowo balowy.
Zgłoszenia do 06.02.2007.
Menu bankietowe: (osób: 120, cena: 130 zł/osobę)
- wino musujące 1 butelka/6 osób
- wino czerwone do kolacji – 1 lampka
- przystawka zimna – Carpaccio z czerwonego buraka podawane z suchą szynką marynowaną w beczce
- danie główne – Polędwica po kapitańsku podawana na grzance z pieprzowym sosem madagaskar, warzywami i ziemniakami zapiekanymi
- deser – Sernik na ciepło z sosem waniliowym
- zimny bufet – serwowany częściowo do stołu a częściowo w bufecie szweckim:
- Rostbef "Rossa" na paterach lustrzanych,
- Cukinia nadziewana dipem paprykowym,
- Ogórki nadziewane serem rokfort,
- Medaliony wieprzowo – wołowe wytwornie dekorowane,
- Kolorowe tymbaliki z szynki i warzyw na postumentach z jarzyn,
- Magnolia z łososia z royalem na brokułach,
- Terina z warzyw mieszanych,
- Parfait z drobiu z zielonym pieprzem,
- Pasztet z wątróbek w dekoracji kwiatowej,
- Roladki z szynki z dipem chrzanowym,
- Dekorowane roladki z drobiu i dzikiego ptactwa,
- Dekorowana galantyna z drobiu,
- Dekorowane roladki z mięs mieszanych na postumentach z warzyw,
- Masła smakowe podawane na lustrach,
- Pasztet z dzika z kawałkami mięsa,
- Schab nadziewany śliwkami i morelami,
- Mięsa pieczone z kremem musztardowym,
- Dekorowane "tortelette s" z kawiorem czarnym i czerwony, węgierskim salami, wędzonym łososiem,
- Wędliny i sery podawane na paterach lustrzanych,
- Sałatka szwedzka (martadela, cebula, ser żółty, ogórek kiszony, sos vinaigratte),
- Karczek macerowany w ziołach,
- Oryginalna salami na melonie miodowym,
- Tatar z jajkiem przepiórczym,
- Pasztet w cieście francuskim i angielskim,
- Terina szynkowa z pieczarkami,
- Sałatka meksykańska (ketchup, cebula, wołowina, ogórki),
- Sałatka z fasoli fasola, boczek, czosnek, śmietana),
- Sałatka kanadyjska (jabłko, kukurydza, majonez, ogórek, papryka),
- Terina z warzyw miksowanych,
- Sałatka śledziowa,
- Sałatka po żydowsku,
- Śledziki w różnych smakach,
- Ryba po grecku
- dania gorące:
- Rolada z indyka serwowana z warzywami,
- Wieprzowina na słodko-kwaśno podawana z ryżem,
- Barszcz z pasztecikami
- soki owocowe 1l/osobę
- woda mineralna 0.5L/osobę
- kawa, herbata bez ograniczeń
- owoce
- drobne ciasteczka
- alkohol do nabycia w bufecie