Budynek nr 3

Dyskusje mieszkańców osiedla
walgula

Post autor: walgula »

andropow-> Co do skanowania umowy, to jakbyś mógł umieścić linka do niej albo podesłać na emila;) Chętnie rzucę okiem. Z góry wielikie dzięki. Pozdr.

walgula

Co do alternatywy do Siechnic, to będzie ciężko, chyba że Oleśnica. Tam metr 3900 parter albo Ip a wyżej II i III 4200. Tylko że do tego trzeba doliczyć pociąg albo koszt paliwa. Pozdr.

Ania i Przemek

Post autor: Ania i Przemek »

co do Oleśnicy to oprócz kosztów paliwa i pociagu trzeba jeszcze doliczyć cenę za garaż i komórkę, które trzeba wykupić obowiązkowo :( właśnie dlatego zrezygnowaliśmy z zakupu tam mieszkania, bo podsumowując wszystko, wychodziło o wiele więcej za metr niż w Siechnicach :D tak przynajmniej było u 3 developerów w Oleśnicy:) aaa gdzie te czasy kiedy mieszkania były po 2 tyś!!!!????

andropow

Post autor: andropow »

Magda niesety nie było takiej możliwości - przynajmniej tak sie upierali w alfaakcie.
Zapisałem sie do kolejki prawie 3 miesiace temu! po miesiacu ciaglego wydzwaniania zapomnalem o sprawie, az tu nagle dzwonia chyba we wtorek cena 4800 umowilem sie na czwartek, w czwartek przychodze i 5 tys stuka.
A zeby bylo pieknie 4800 bylo oficjalna cena dopiero od 24.04

A co mi tam, oto umowa:
http://www.paprazzi.cba.pl/umowa/sobota.htm

Jak widac nie dosc ze troche malo stronek i malo spraw zostalo w niej poruszone. Jest tez pare niezkozystnych, NIEPRWNYCH zapisów.

czy ktoś dostał inne umowy, albo inne papiery?
Ostatnio zmieniony piątek, 27 kwietnia 2007, 13:02 przez andropow, łącznie zmieniany 2 razy.

walgula

Ja usłyszałem 4960 w poniedziałek rano (23.04)

Awatar użytkownika
rosnacy

Post autor: rosnacy »

masakara :shock: powariowali w oławie cos buduja a jesli chodzi o umowe to nic sie nie da zrobic za duzo chetnych na mieszkania wiec to oni stawiaja warunki mama tylko nadzieje ze dotrzymaja umowy :roll:

Awatar użytkownika
magda
Kontakt:

Post autor: magda »

No tak ja mieszkaniem zainteresowałam się we wrześniu a umowę podpisywałam w grudniu jeszcze po cenie 3920zł. Teraz strasznie idą w górę. Napewno przy tej cenie jaka jest teraz nie zdecydowała bym się na mieszkanie 56m2.

Awatar użytkownika
Ramzes

Post autor: Ramzes »

Witam:)

Na stronie Alfaktu pojawilo się nowe zdjęcie widać ze prace idą dość ... dość:D

Oby tak dalej , i za rok bedziemy powoli wprowadzac sie do naszych "M":D

Pozdrawiam

Jakby ktoś miał własne zdjęcia z budowy to czy mógłby się nimi podzielić??

jarecki

Post autor: jarecki »

andropow nie rozumiem o co Ci chodzi z tą umową? Jest jasna, klarowna a że krótka co to ma do rzeczy.,. liczy się treść. Ja w swoim życiu widziałem już umowy na o zakup mieszkania na 14 stron, była niejasna i niezrozumiała za dużo było zapisów które chroniły developera. Masz szczęście że w tej umowie nie ma wpisów o waloryzacji bo zapłacił byś jeszcze więcej. Pozdrawiam
ps. moja umowa jest równie treściwa i prosta ale o to chodzi właśnie, nie wszyscy są prawnikami a treść umowy powinna być zrozumiała bez zbędnych kruczków i dziwnych zapisów

andropow

jarecki "równie treściwa" ?
Tzn ze dostales inna umowe do podpisania?

Wczoraj i dziaj byłem w Siechnicy. Dzisiaj zwiedziłem dokładnie ;)
Niestety aparat zepsuty :/
Budynek sie powoli wznosi, czesc pracownikow jest oddelegowana do budynku nr2.
Byłem w jednym z mieszkan w budynku nr1, oto spostrzezenia:
- elewacja na balkonie niechlujnie zrobiona, do tego rozne odcienie farb
- tynki gipsowe na scianach sa do poprawienia
- tynk na suficie wydaje sie ok, chociaz w niektorych pomieszczeniach widac lekkie zalamania przy laczeniu plyt
- wylewka na podłodze ma odchylenia - nie mialem 2m poziomicy, ale przy metrowej nycki potrafily miec ponad 1cm glebokosci
- okablowanie niestety nie poprowadzone w peszlach (a miałem taka nadzieje), pozatym nie dokonca poprawnie prowadzone
- wygląda, jaby byly 4 bezpieczniki na "dół" - kuchnia, łazienka, przedpokój, pokoje

Pozatym ogólnie - Siechnice wyglądają jak połączenie wsi z placem budowy (mam nadzieje, ze nikogo nie urazilem).

Jeszcze tylko sprawdze ksiege wieczysta i podpisuje umowe.

jarecki

umowy dla wszystkich są bardzo podobne względem retoryki i konstrukcji, indywidualnie są tylko ustalane: ceny za metr2, oraz wszelkie terminy transz i odbiorów.

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czwartek, 18 marca 2010, 16:13 przez jarecki, łącznie zmieniany 5 razy.

andropow

Czy ktos wie co ma powstać miedzy ulicami Grabskiego a Opolską (zaznaczony jest jako gminna Strefa aktywnosci gospodarczej. Zeby sie nie okazalo ze kolejne centrum logistyczne (które gdzies na terenie GSAG ma powstać).

Wygodnie by było gdyby sie gdzies pojawiła Biedronka albo Lidl ;)

jarecki

trudno powiedzieć co tam może powstać, ale to jest strefa zamieszkania i z tego co widze kładzony jest nacisk na budownictwo mieszkaniowe, ale ta działka o której piszesz może być przeznaczona pod jakiś market, albo markecik typu biedronka:)
pozdrawiam

misiaczki

Post autor: misiaczki »

Witamy!

Oto kilka zdjęć z budowy naszego budynku. Jeszcze niewiele widać, zdjęcia nie są może zbyt profesjonalne ale najważniejsze że mury pną się powoli do góry. Mamy nadzieje że link będzie działał.

http://misiaczki.fotosik.pl/albumy/181907.html

Byliśmy na budowie 1 maja po południu i widzieliśmy ekipę schodzącą z pracy z budynku 2 -go. Wydaje nam się że w tej chwili koncentracja robót skupia się na tym budynku.

Pozdrawiamy
Asia i Krzyś

ODPOWIEDZ