Budynek nr 3
-
co do Oleśnicy to oprócz kosztów paliwa i pociagu trzeba jeszcze doliczyć cenę za garaż i komórkę, które trzeba wykupić obowiązkowo
właśnie dlatego zrezygnowaliśmy z zakupu tam mieszkania, bo podsumowując wszystko, wychodziło o wiele więcej za metr niż w Siechnicach
tak przynajmniej było u 3 developerów w Oleśnicy:) aaa gdzie te czasy kiedy mieszkania były po 2 tyś!!!!????

Magda niesety nie było takiej możliwości - przynajmniej tak sie upierali w alfaakcie.
Zapisałem sie do kolejki prawie 3 miesiace temu! po miesiacu ciaglego wydzwaniania zapomnalem o sprawie, az tu nagle dzwonia chyba we wtorek cena 4800 umowilem sie na czwartek, w czwartek przychodze i 5 tys stuka.
A zeby bylo pieknie 4800 bylo oficjalna cena dopiero od 24.04
A co mi tam, oto umowa:
http://www.paprazzi.cba.pl/umowa/sobota.htm
Jak widac nie dosc ze troche malo stronek i malo spraw zostalo w niej poruszone. Jest tez pare niezkozystnych, NIEPRWNYCH zapisów.
czy ktoś dostał inne umowy, albo inne papiery?
Zapisałem sie do kolejki prawie 3 miesiace temu! po miesiacu ciaglego wydzwaniania zapomnalem o sprawie, az tu nagle dzwonia chyba we wtorek cena 4800 umowilem sie na czwartek, w czwartek przychodze i 5 tys stuka.
A zeby bylo pieknie 4800 bylo oficjalna cena dopiero od 24.04
A co mi tam, oto umowa:
http://www.paprazzi.cba.pl/umowa/sobota.htm
Jak widac nie dosc ze troche malo stronek i malo spraw zostalo w niej poruszone. Jest tez pare niezkozystnych, NIEPRWNYCH zapisów.
czy ktoś dostał inne umowy, albo inne papiery?
Ostatnio zmieniony piątek, 27 kwietnia 2007, 13:02 przez andropow, łącznie zmieniany 2 razy.
andropow nie rozumiem o co Ci chodzi z tą umową? Jest jasna, klarowna a że krótka co to ma do rzeczy.,. liczy się treść. Ja w swoim życiu widziałem już umowy na o zakup mieszkania na 14 stron, była niejasna i niezrozumiała za dużo było zapisów które chroniły developera. Masz szczęście że w tej umowie nie ma wpisów o waloryzacji bo zapłacił byś jeszcze więcej. Pozdrawiam
ps. moja umowa jest równie treściwa i prosta ale o to chodzi właśnie, nie wszyscy są prawnikami a treść umowy powinna być zrozumiała bez zbędnych kruczków i dziwnych zapisów
ps. moja umowa jest równie treściwa i prosta ale o to chodzi właśnie, nie wszyscy są prawnikami a treść umowy powinna być zrozumiała bez zbędnych kruczków i dziwnych zapisów
jarecki "równie treściwa" ?
Tzn ze dostales inna umowe do podpisania?
Wczoraj i dziaj byłem w Siechnicy. Dzisiaj zwiedziłem dokładnie
Niestety aparat zepsuty :/
Budynek sie powoli wznosi, czesc pracownikow jest oddelegowana do budynku nr2.
Byłem w jednym z mieszkan w budynku nr1, oto spostrzezenia:
- elewacja na balkonie niechlujnie zrobiona, do tego rozne odcienie farb
- tynki gipsowe na scianach sa do poprawienia
- tynk na suficie wydaje sie ok, chociaz w niektorych pomieszczeniach widac lekkie zalamania przy laczeniu plyt
- wylewka na podłodze ma odchylenia - nie mialem 2m poziomicy, ale przy metrowej nycki potrafily miec ponad 1cm glebokosci
- okablowanie niestety nie poprowadzone w peszlach (a miałem taka nadzieje), pozatym nie dokonca poprawnie prowadzone
- wygląda, jaby byly 4 bezpieczniki na "dół" - kuchnia, łazienka, przedpokój, pokoje
Pozatym ogólnie - Siechnice wyglądają jak połączenie wsi z placem budowy (mam nadzieje, ze nikogo nie urazilem).
Jeszcze tylko sprawdze ksiege wieczysta i podpisuje umowe.
Tzn ze dostales inna umowe do podpisania?
Wczoraj i dziaj byłem w Siechnicy. Dzisiaj zwiedziłem dokładnie

Niestety aparat zepsuty :/
Budynek sie powoli wznosi, czesc pracownikow jest oddelegowana do budynku nr2.
Byłem w jednym z mieszkan w budynku nr1, oto spostrzezenia:
- elewacja na balkonie niechlujnie zrobiona, do tego rozne odcienie farb
- tynki gipsowe na scianach sa do poprawienia
- tynk na suficie wydaje sie ok, chociaz w niektorych pomieszczeniach widac lekkie zalamania przy laczeniu plyt
- wylewka na podłodze ma odchylenia - nie mialem 2m poziomicy, ale przy metrowej nycki potrafily miec ponad 1cm glebokosci
- okablowanie niestety nie poprowadzone w peszlach (a miałem taka nadzieje), pozatym nie dokonca poprawnie prowadzone
- wygląda, jaby byly 4 bezpieczniki na "dół" - kuchnia, łazienka, przedpokój, pokoje
Pozatym ogólnie - Siechnice wyglądają jak połączenie wsi z placem budowy (mam nadzieje, ze nikogo nie urazilem).
Jeszcze tylko sprawdze ksiege wieczysta i podpisuje umowe.
umowy dla wszystkich są bardzo podobne względem retoryki i konstrukcji, indywidualnie są tylko ustalane: ceny za metr2, oraz wszelkie terminy transz i odbiorów.
pozdrawiam
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czwartek, 18 marca 2010, 16:13 przez jarecki, łącznie zmieniany 5 razy.
Witamy!
Oto kilka zdjęć z budowy naszego budynku. Jeszcze niewiele widać, zdjęcia nie są może zbyt profesjonalne ale najważniejsze że mury pną się powoli do góry. Mamy nadzieje że link będzie działał.
http://misiaczki.fotosik.pl/albumy/181907.html
Byliśmy na budowie 1 maja po południu i widzieliśmy ekipę schodzącą z pracy z budynku 2 -go. Wydaje nam się że w tej chwili koncentracja robót skupia się na tym budynku.
Pozdrawiamy
Asia i Krzyś
Oto kilka zdjęć z budowy naszego budynku. Jeszcze niewiele widać, zdjęcia nie są może zbyt profesjonalne ale najważniejsze że mury pną się powoli do góry. Mamy nadzieje że link będzie działał.
http://misiaczki.fotosik.pl/albumy/181907.html
Byliśmy na budowie 1 maja po południu i widzieliśmy ekipę schodzącą z pracy z budynku 2 -go. Wydaje nam się że w tej chwili koncentracja robót skupia się na tym budynku.
Pozdrawiamy
Asia i Krzyś