krajobrazy
krajobrazy
Hej, od nie dawna mieszkamy tu i chciałbym podpytać o miejsca natury w Siechnicach. Na zdjęciach np. widziałem Czarną Łachę, podpowie mi ktoś gdzie to jest? p.s. Również chętnie bym poznał gdzie się znajduję cmetarz
Re: krajobrazy
No co TY,nie wiesz gdzie jest cmentarz
,jest po drugiej stronie ulicy Opolskiej za Dino w stronę ogrodnictwa pierwsza w prawo,bądz druga też
,.Jeśli chodzi o krajobrazy to ciężko opisać bo wszędzie jest pięknie
,wybierz się na długi spacer a Sam wszystko znajdziesz 

nie, no z cmentarzem to w sumie głupio wypaliłem, bo jeździłem koło niego prawie codziennie, ale jakoś nie patrzyłem w tamta stronęTosia35 pisze:No co TY,nie wiesz gdzie jest cmentarz,jest po drugiej stronie ulicy Opolskiej za Dino w stronę ogrodnictwa pierwsza w prawo,bądz druga też
,.Jeśli chodzi o krajobrazy to ciężko opisać bo wszędzie jest pięknie
,wybierz się na długi spacer a Sam wszystko znajdziesz

Blisko i ładnie jest popatrzeć na Siechnice z wału (Grobli Groblickiej i Kotowickiej) za Gminną Strefą Aktywności Gospodarczej . Przed zachodem słońca dużo spacerowiczów, również z dziećmi i z wózkami. Z jednej strony panorama Siechnic, z drugiej zalew z wysepkami, a dalej lasy kotowickie. Jest trochę przyrody i niedaleko. Szkoda tylko, że droga od ronda przy ul. Kwiatkowskiego do wału jest w fatalnym stanie, a właściwie brak drogi. Trzeba kluczyć po wodzie i błocie, żeby dojść do grobli. Konieczny jest tutaj rów odwadniający i usypanie jak najszybciej przynajmniej ścieżki.