Budynek nr 3

Dyskusje mieszkańców osiedla
andropow

Re: Budynek nr 3

Post autor: andropow »

Wystarczy czytać ze zrozumieniem.
Patriot sam podałeś :
Wysokość maksymalnej taksy notarialnej

Jakos nie widze minimalnej stawki.

Czy naprawde trzeba cos wiecej pisać?
Ktoś chce płacic w alfaakcie, nikt nie broni,
ktos nie chce im nabijac kieszeni, niech dobrze poszuka, jak cos słuze telefonem do notariusza z ktorym wstepnie sie dogadalem.

Edit:
http://www.lex.com.pl/?cmd=artykul,1823
Ostatnio zmieniony piątek, 5 czerwca 2009, 09:35 przez andropow, łącznie zmieniany 1 raz.

Patriot

Post autor: Patriot »

taksa może wynieść tyle ile podałeś jak kupujesz mieszkanie od kogoś (osoby fizycznej), jak od dewelopera taksa niestety wynosi 100%... radzę się doinformować najpierw albo pytać dokładnie...

Jakos nie widze minimalnej stawki.
bo w przypadku dewelopera jej nie ma :?:

andropow

Patriot pisze:taksa może wynieść tyle ile podałeś jak kupujesz mieszkanie od kogoś (osoby fizycznej), jak od dewelopera taksa niestety wynosi 100%... radzę się doinformować najpierw albo pytać dokładnie...
Ciekawe, to w jaki sposób każdy "dostał" ok 25% rabatu na takse u zaprzyjaznionego notariuasza alfaaktu?

Awatar użytkownika
jimmy_lodolamacz

Post autor: jimmy_lodolamacz »

Patriot pisze:. No ale na tym zakończę swoją działalność na forum...
Szkoda, że sobie odpuściłeś. Bzdury piszesz i tyle. Rabat można negocjować. Ja szukam tańszego notriusza. Jak nie znajdę skorzystam z propozycji andropowa. A reszta róbta co chceta....jak to mówi mój ulubiony konferansjer: "Kto bogatemu zabroni??"

Patriot

andropow pisze: Ciekawe, to w jaki sposób każdy "dostał" ok 25% rabatu na takse u zaprzyjaznionego notariuasza alfaaktu?
zadzwoń i zapytaj...

i dlaczego nie wyjaśnisz co z tą Twoją taksą za 800? sam sprawdzałem ceny u kilku notariuszy i u żadnego nie była taka niska... strasznie mnie to ciekawi.
jimmy_lodolamacz pisze:Bzdury piszesz i tyle.
za to dobrze że Ty czas znalazłeś i możesz mądrości wypisywać :D

czekamy w takim razie na oferty innych notariuszy z niecierpliwością. Może zdążycie przed moim aktem...

Awatar użytkownika
jimmy_lodolamacz

Patriot pisze:taksa może wynieść tyle ile podałeś jak kupujesz mieszkanie od kogoś (osoby fizycznej), jak od dewelopera taksa niestety wynosi 100%... radzę się doinformować najpierw albo pytać dokładnie...

Piękna bzdura...ciekawe skąd wzięta...pewnie z pudelka

Patriot

jimmy_lodolamacz pisze: Piękna bzdura...
no to udowodnij że tak nie jest... taksa wynosi 1010 + % skoro twierdzisz że jest inaczej to podaj jakieś DOWODY

bo oprócz wypisywania że to bzdury to nic nie zrobiłeś, rusz tyłek i popytaj i napisz czego się dowiedziałeś...

bzdura to dla mnie jest szukanie notariusza na tydzień przed podpisaniem aktu...

jarecki

Post autor: jarecki »

no i po co te kłótnie, mamy terminy podpisywania aktów zamiast odetchnąć z ulgą :) (no nie mówie że skakać z radości bo "troche" po terminie to wszystko) to kłótnie, z obliczeń dotyczących mojego mieszkania to niewiele zaoszczędze zwłaszcza że jeden akt mam do umowy przedwstępnej więc u mnie koszty teraz będą o wiele niższe gdyż wcześniej połowe już opłaciłem, dzięki andropow za maila ale załatwie to przez alfaakt mimo wszystko, gdyż teraz różnica będzie żadna... przy jednym akcie pewnie z kilkaset złotych można by zaoszczędzić, mimo wszystko dzięki serdeczne
zastanawiam się tylko czy samemu osobno nie dokonać opłat w sądzie, będzie szybciej no i pewnie taniej troche bez pośrednika

Awatar użytkownika
jimmy_lodolamacz

Dzwoniłem po kilku notariuszach m.in. do Oławy i każdy podał mi inną stawkę. To jest dowód na to, że:
TO BZDURA!!! Każdemu kto chce polecam zadzwonic i się dowiedzieć. Dzwoniłem tez do AA i powiedzieli mi, że jest zniżka w związku z dużą ilością podpisywanych aktów. No i oprócz tego podzwoniłem i może po znajomości będzie taniej. Więc nie mów "rakietko", że się nie da.

andropow

Patriot pisze:
andropow pisze: Ciekawe, to w jaki sposób każdy "dostał" ok 25% rabatu na takse u zaprzyjaznionego notariuasza alfaaktu?
zadzwoń i zapytaj...

i dlaczego nie wyjaśnisz co z tą Twoją taksą za 800? sam sprawdzałem ceny u kilku notariuszy i u żadnego nie była taka niska... strasznie mnie to ciekawi.
A co mam wyjasniac? jestem dogadny co do kowty i mi to pasuje, jesli inni wola doplacac 500 czy 700zl wasza brocha.
Nie rozumiem, czlowiek wychodzi z propozycja na ktorej prawie kazdy moze FINANSOWO skorzystac to są jakieś dziwne akcje.

Ludzie, jak ktoś ma dobrego znajomego notariusza to i taksa może wynieść 1zł.

Patriot przeczytaj linka, ktory podalem powyzej, moze coś Tobie sie rozjaśni.
Jest ustalona stawka maksymalna, nie a minimalnej!

A bzdura to jest dla mnie podpisywanie aktow w czerwcu, skoro ostatnie pismo dostarczone przez alfaakt jesno i wyraznie pisze do konca maja!

Awatar użytkownika
jimmy_lodolamacz

Takie coś jeszcze znalazlem:
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/322889,kupujac_mieszkanie_mniej_zaplacimy_u_notariusza.html
Da się mniej??

Lucyna

Post autor: Lucyna »

Andropow, a co to za notariusz?
Może tego, że to czerwiec, akt notarialny chcę podpisać.

Patriot

jimmy_lodolamacz pisze:Dzwoniłem po kilku notariuszach m.in. do Oławy i każdy podał mi inną stawkę. To jest dowód na to, że:
TO BZDURA!!! Każdemu kto chce polecam zadzwonic i się dowiedzieć. Dzwoniłem tez do AA i powiedzieli mi, że jest zniżka w związku z dużą ilością podpisywanych aktów. No i oprócz tego podzwoniłem i może po znajomości będzie taniej. Więc nie mów "rakietko", że się nie da.
no to mam nadzieję że będziesz zadowolony ze "swojego" notariusza... trzymam kciuki żebyś zapłacił mniej...
andropow pisze:Nie rozumiem, czlowiek wychodzi z propozycja na ktorej prawie kazdy moze FINANSOWO skorzystac to są jakieś dziwne akcje.
no to pokaż mi cytat tej "propozycji" bo ja to tylko widze narzekania że deweloper chce cie oskubać :lol:

jak już wspominałem każdy może sobie podpisywać akty tam gdzie chce i chyba nikomu nic nie jest przez nikogo z góry narzucane? a może się mylę :?:

Awatar użytkownika
jimmy_lodolamacz

No i bardzo ślicznie :mrgreen:

A po aktach może by grilla dzielnicowego zrobić?Widziałem już ktoś czynił przymiarki :D

ODPOWIEDZ