Poszukuję pracownika
Poszukuję pracownika
Witam,
poszukuję pracownicy (najlepiej studentki) do sklepu z artykułami dziecięcymi w Siechnicach.
Od przyszłego pracownika oczekuję znajomości komputera ( pakiet Office), komunikatywności, otwartości i cierpliwości:)
Wszelkie informację pod nr telefonu: 0665088991 oraz 665088992 oraz pod adresem [email protected].
poszukuję pracownicy (najlepiej studentki) do sklepu z artykułami dziecięcymi w Siechnicach.
Od przyszłego pracownika oczekuję znajomości komputera ( pakiet Office), komunikatywności, otwartości i cierpliwości:)
Wszelkie informację pod nr telefonu: 0665088991 oraz 665088992 oraz pod adresem [email protected].
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 23 marca 2009, 19:06 przez Olaska_80, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Poszukuję pracownika
Zamiast studenta, lepiej kogoś z mniejszym wykształceniem- wtedy nie będzie się denerwował, że jego szef zamiast stosować prawidłową odmianę mówi- ,,Siechnicy'' a przecież powinno być ,,Siechnicach'' hie hie
Jak już ma być komunikatywny, niechaj wzór czerpie przynajmniej od przełożonego...
pozdrawiam

Jak już ma być komunikatywny, niechaj wzór czerpie przynajmniej od przełożonego...

pozdrawiam

trochę off topic: racja, powinno być w "Siechnicach", tymczasem "rdzenni" mieszkańcy Siechnic mówią "w Siechnicy" 

- Przemek(EVO)
- Kontakt:
Off Topic okrutny, pewnie jeszcze bedzie 10 stron na temat wymawiania nazwy miejscowości.pokrzyw pisze:trochę off topic: racja, powinno być w "Siechnicach", tymczasem "rdzenni" mieszkańcy Siechnic mówią "w Siechnicy"
A jako rdzenny mieszkaniec Siechnic, używam poprawnej odmiany, wie chyba nie wszyscy rdzenni mieszkancy mówią w Siechnicy....

ja rdzennym mieszkańcem nie jestem, ale już kilkakrotnie w sklepie słyszałem taką odmianę 

Witam serdecznie!
Aż się wypowiem, mimo że faktycznie OFFTOPIC, że hej.
Z tego, co kojarzę, rdzenni mieszkańcy Siechnic odmieniają Siechicę, Siechnicy itd., gdyż huta Czechnica prosperująca sobie niegdyś latami, taką nazwę jakby nadała. Plus nazwa niemiecka: pierwotnie Tschechnitz spolszczyli to prawdopodobnie sobie jako: do Siechnicy....
Wiem z doświadczenia, bo moi dziadkowie wprowadzając się do Siechnic lat temu ponad 50, również odmieniali z formy "ta Siechnica" i tak aż do śmierci. Były Radwanice i Siechnica- i już
. Część mojej rodziny mówi Siechnice, części chyba zdarza się Siechnica.
Hm, w sumie mogę się dopytać mamy i cioci, skąd ta odmiana?
Czy traktowałabym to jako błąd? Tak i nie, formalnie- błędnie, ale... skoro kiedyś tak było, a szanujemy historię...
My i nasze dzieci będziemy mówić Siechnice, a starsi będą widzieć tę Siechnicę i wszyscy będziemy mówić o tym samym mieście. 
Pozdrawiam serdecznie-przyszła mieszkanka Siechnic.
Aż się wypowiem, mimo że faktycznie OFFTOPIC, że hej.

Z tego, co kojarzę, rdzenni mieszkańcy Siechnic odmieniają Siechicę, Siechnicy itd., gdyż huta Czechnica prosperująca sobie niegdyś latami, taką nazwę jakby nadała. Plus nazwa niemiecka: pierwotnie Tschechnitz spolszczyli to prawdopodobnie sobie jako: do Siechnicy....
Wiem z doświadczenia, bo moi dziadkowie wprowadzając się do Siechnic lat temu ponad 50, również odmieniali z formy "ta Siechnica" i tak aż do śmierci. Były Radwanice i Siechnica- i już

Czy traktowałabym to jako błąd? Tak i nie, formalnie- błędnie, ale... skoro kiedyś tak było, a szanujemy historię...

Pozdrawiam serdecznie-przyszła mieszkanka Siechnic.
Offtopic, ale bardzo miły i pożyteczny
- dziękuję Kim za mini-lekcję historii- przyda się, szczególnie nowym mieszkańcom
Faktycznie, kiedyś huta Czechnica dawała się ostro we znaki tutejszym mieszkańcom- ostre zapylenie terenu, etc. Na szczęście została zlikwidowana, pozostawiając po sobie ,,górę'' w krajobrazie
ps. może admin utworzy wątek, np. pod tytułem ,,Dlaczego Siechnice a nie Siechnica'' gdzie każdy dopisze coś od siebie. Wtedy nie będę musiał poprawiać nikogo, jeno linka wkleję, co pozwoli mi być bardziej lubianym na tym forum
( bo znów mi ktoś napisze, że się czepiam
)

Faktycznie, kiedyś huta Czechnica dawała się ostro we znaki tutejszym mieszkańcom- ostre zapylenie terenu, etc. Na szczęście została zlikwidowana, pozostawiając po sobie ,,górę'' w krajobrazie

ps. może admin utworzy wątek, np. pod tytułem ,,Dlaczego Siechnice a nie Siechnica'' gdzie każdy dopisze coś od siebie. Wtedy nie będę musiał poprawiać nikogo, jeno linka wkleję, co pozwoli mi być bardziej lubianym na tym forum

- admin
- Site Admin
- Kontakt:
Temat już był poruszany w oddzielnym wątku Siechnice czy Siechnica?, http://siechnice.com.pl/forum/forum/viewtopic.php?f=2&t=503 gdzie serdecznie zapraszam