Mam nadzieje, że wszyscy okres świąteczno-noworoczny spędzili miło i sympatycznie.
Pozwoliłem sobie na założenie w tym nowym roku tego nowego wątku, skierowanego głównie do naszego nowego Zarządcy.
Wiem, że można też wysyłać anonimy bezpośrednio do Expert Dom, ale są tematy z którymi inni mieszkańcy mogą sie zgadzać lub nie i warto je poruszyć w większym gronie.
To ja może rozpocznę:)
1. PARKING!!! - to juz nawet nie jest śmieszne ani zabawne. To co się dzieje wieczorem na "parkingu" jest żenujące. Nie ma, po prostu nie ma miejsca. Ja tylko przypominam, że chodniki i placyk między blokami to nie są miejsca parkingowe i ich się nie liczy. Ale skoro nie ma miejsc to jest taki efekt.
Chciałbym, aby ta sprawa została potraktowana jako priorytet. Jeżeli dojdą mieszkańcy budynku nr 4, to będzie rzeźnia. Uważam, że należy mocno zawalczyć o obiecaną wiatę w miejscu planowanego budynku nr 5.
A na marginesie to nie chcę słyszeć o parkingu pod oczyszczalnią, bo takie postępowanie dewelopera obraża mnie jako człowieka. Ja za to mieszkanie jak wszyscy zapłaciłem a nie dostałem za darmo i żądam poważnego traktowania.
2. Śmietniki - warto zastanowić się nad współpracą z obecną firmą, która moim zdaniem olewa sprawe i nas. Nie wiem jak jest skonstruowana umowa, ale poza śmietnikami mogliby też wyrzucić kartony leżące obok i czasami przelecieć się z miotłą.
Już ktoś o tym wcześniej pisał i faktycznie warto, żebyśmy też sami trochę zadbali o "nasze" podwórko.
Drodzy Sąsiedzi jak sami nie wywalczymy pewnych rzeczy to nikt za nas tego nie załatwi. Mam nadzieje, że mamy odpowiedniego Zarządce który może w naszym imieniu prowadzić rozmowy, ale nie możemy pozostać bierni.
Przypomnę tylko jakże "skomplikowaną" sprawę podjazdu... którą rozwiązało się jednym telefonem

Tak na koniec. Mam kilku znajomych (chyba jak każdy), którzy też właśnie mają swoje pierwsze M w różnych miejscach Wrocławia i okolic, niestety nasz Zielony Pagórek wypada blado. Nie wyobrażam sobie jak to "osiedle" będzie wyglądało za kilka lat jak jeszcze powstanie dodatkowo 5 budynków.
A miało być tak pięknie...
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.