svarta pisze:Straż gminna to banda pieprzonych nierobów,która ogranicza sie do "podstawowych spraw"czyli-"wypisać mandat za nieprawidłowe parkowanie:roll:

STRAŻ GMINNA TO JEDNO Z WIĘKSZYCH DZIADOSTW JAKIE SIĘ NAM PRZYTRAFIŁO.Ta grupa społeczna reprezentuje formacje,która totalnie nic,ale to nic pożytecznego nie robi dla społeczeństwa.Są jak ten przysłowiowy wrzód na dupie.TOTALNA BANDA PIEPRZONYCH NIEROBÓW!!!
Nie wiem, komu chcesz zaimponować swoim "wyszukanym" słownictwem.
Napisz konkretnie, czego Straż Gminna nie robi ze spraw, które powinna robić?
Czy zgłaszałeś do nich jakiś problem i nie zareagowali?
Uważasz, że każdy może parkować, gdzie popadnie?
Coś mi się wydaje, że masz jakiś uraz do straży. Dostałeś od nich mandat? Chyba we Wrocławiu, bo nasi jeszcze nie karzą. A może nie przyjęli Cię do pracy w SG?
Jestem innego zdania.
Straż gminna jest bardzo potrzebna i na brak zajęcia na pewno nie będzie narzekać. Przede wszystkim powinna zadbać o poprawę bezpieczeństwa i porządku w gminie.
Dzikie wysypiska śmieci, wandalizm, nadmierna prędkość pojazdów, blokowanie dróg i chodników przez niefrasobliwych kierowców, psy biegające bez nadzoru - to tylko kilka przykładów, czym powinna się zająć straż.
Mandaty za nieprawidłowe parkowanie może chociaż trochę zdyscyplinują kierowców i nie dopuszczą do kompletnego chaosu na naszych drogach i osiedlach. Póki co, straż jeszcze nie wystawia mandatów, a szkoda.