Budynek nr 3

Dyskusje mieszkańców osiedla
andropow

Re: Budynek nr 3

Post autor: andropow »

parking - za 9 klatka - w lini budynku, postaram sie zalatwic zdjecie planów ;)

jarecki

Post autor: jarecki »

Wszystko będzie jak powinno ale wymaga to czasu, już teraz jest miesięczna obsuwa więc jak w kwietniu zależało mi na szybkim oddaniu (a wtedy miała być połowa czerwca a będzie w moim przypadku połowa lipca) tak teraz nie spieszy mi się...ma być wszystko dokładnie wykonane nie lubie fuszerki a kto lubi:) jeśli chodzi o parkingi, chodniki, klatki też musi to być tak jak w planie i o czasie..

andropow

podobno klatki po jakims czasie maja byc malowane 2 raz na jakis kolor i potem "czyszczone" - jest to niby po to zrobione ze teraz wszyscy beda remontowac i nie ma sensu - takie info uzyskalem wczoraj w alfaakcie.
Szczerze, to mi tez juz az tak sie nie spieszy, jak mialo byc terminowo to mi pasowalo, a jak wpadlo mi na wrzesien, to pasuje mi koniec wrzesnia bardziej niz poczatek

walgula

Post autor: walgula »

heja andropow! a w ktorej klatce masz mieszkanko, ze mowisz o wrzesniu? pozdr

andropow

7 klatka

zaraz postaram sie zdjecia zapodac z niedzieli jak to wyglada, - pobojowisko

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

walgula

Dzieki za fotosy. Wyglad prawie jak na Marsie;) Ale postepow za wielkich to nie zrobili chlopaki. Moja 9 jeszcze lezy i kwiczy:( A masz moze inne zdjacia? Jak wyglada calosc i z tylu?

Joanna

Post autor: Joanna »

Witam,

Własnie wróciłam z wycieczki na nasze nowe osiedle i rzeczywiście mojej 7-mej klatce jeszcze wiele trzeba do wykończenia. Jestem natomiast bardzo optymistycznie nastawiona:)) I będe miec tak przemiłych sąsiadów!!!

Aaaa wygląd budynku od niedzieli niestety niewiele sie zmienił, nadal pobojowisko i na dodatek dzisiaj wygwizdów!!

andropow

Niestety tyłu budynku nie zrobiłem, ale w środku 9 klatka wygladała chyba jak 7 ;)
oto zdjecia z mieszkania na 1 pietrze 7 klatki

ObrazekObrazek

Joasiu, masz narożne mieszkanko na parterze? ja jestem z 2 pietra.
Niedouśćmy aby nasza klatka była tak wykończona jak 1 ;)

TORMENTOR

Post autor: TORMENTOR »

andropow pisze:o miejsca parkingowe juz pytalem - ma byc parking z lewej strony bloku, oprócz tych co sa pod klatkami.
A wykoczneia klatki nie odpusze, no q.. bez przesady to jest zwykły odwalenie roboty.
ok a czy dostełeś info ile miejsc parkingowych będzie?
Policzmy- oddane są 2 bloki, w każdym mieści się 5 klatek- 56 mieszkań w każdym x2= 112- tyle minimalnie powinno być miejsc parkingowych dla samych tylko budynków 1 i 2 (podobno planowo przypada 1,1 miejsca na mieszkanie, wiec powinno być ok 123miejsca. Mi udało się doliczyć- nie wliczając chodnika- ok 70 miejsc (jeśli ktoś policzy dokładnie to proszę o info;).
Budynek nr 3 bedzie mial ok 120 mieszkań, wiec tyle samo powinno byc miejsc parkingowych.
W tej chwili jest 15 miejsc parkingowych pod budynkiem nr 3, czyżby na parkingu z lewej strony bloku zmiescilo sie pozostale 105 aut- po drugiej stronie budynku się to chyba nie zmieści...
Temat wart jest uwagi, bo osiedle z nazwy jest zielonym pagórkiem, wiem co się dzieje gdy miejsc parkingowych jest za mało- ludzie parkują na trawniku.
Na pewnym zebraniu, developer mówił o miejscu na parking, usytuowanym po drugiej stronie ulicy -,,ok 300 metrów'' od ulicy- obok przepompowni'' -na przeciwko wjazdu na teren Naszego osiedla. Pomysł załatwia sprawę- miejsca będą, lecz mieć samochód 500 metrów od domu :shock: to trochę ,,niewygodne''

Proszę o Wasze opinie, bo może nie mam racji i niepotrzebnie piszę jakieś eposy :roll:

pozdrawiam Nowych sąsiadów :D

andropow

blok nr 3 ma parking z przodu i z tylu budynku - na ile miejsc nie wiem, ale sie dowiem :D
do tego bedzie parking z boku bloku - dla ludzi z 1 i 2 bloku bedzie blizej do parkingu przy przepompowni, tak przynajmniej wygladalo na planach ktore widzialem - ten parking przy przempopowni trójkątny ma niby byc ogrodzony i kamerowany.

Informacje na temat parkingu przy przepompowni uzyskałem przy kupowaniu mieszkania czyli ponad rok temu, widzialem rowniez plany parkingu.

Joanna

Post autor: Joanna »

andropow pisze:Niestety tyłu budynku nie zrobiłem, ale w środku 9 klatka wygladała chyba jak 7 ;)
oto zdjecia z mieszkania na 1 pietrze 7 klatki

ObrazekObrazek

Joasiu, masz narożne mieszkanko na parterze? ja jestem z 2 pietra.
Niedouśćmy aby nasza klatka była tak wykończona jak 1 ;)
Tak, mam narozne miszkanko na parterze w klatce 7. I bardzo licze na to, ze klatka i mieszkanka będą wzorowo wykonczone. W tym celu musimy trzymac sie razem!!!!

andropow

ja jestem na tak :D - juz mi sie nie spieszy tak z wykonczeniem jak miesiąc temu ;)
wiec, klatka ma by dobrze zrobiona a nie na odwal sie.
Jutro albo w niedziele chyba sie przejade do siechnic, zobaczymy co zostalo zrobione

walgula

Witka!
Jak tam postepy na budowie? Byl ktos w weekend? A co tam z odbiorami? Jak wrazenia?
Pozdr.

TORMENTOR

Post autor: TORMENTOR »

andropow pisze:blok nr 3 ma parking z przodu i z tylu budynku - na ile miejsc nie wiem, ale sie dowiem :D
do tego bedzie parking z boku bloku - dla ludzi z 1 i 2 bloku bedzie blizej do parkingu przy przepompowni, tak przynajmniej wygladalo na planach ktore widzialem - ten parking przy przempopowni trójkątny ma niby byc ogrodzony i kamerowany.

Informacje na temat parkingu przy przepompowni uzyskałem przy kupowaniu mieszkania czyli ponad rok temu, widzialem rowniez plany parkingu.
ogrodzenie i kamera a nawet oświetlenie- owszem, lecz gdy wspólnota za to zapłaci- tak usłyszałem na zebraniu z developerem- na zebraniu była mowa jedynie o ,,utwardzonym'' terenie.
Myślę że temat jest na tyle istotny, ze nie można go odpuszczać- byśmy nie skończyli z parkingiem, obsypanym żwirem, określonym jako ,,teren utwardzony''. Przykładem mogą być ścieżki przy budynku nr 1 i 2 prowadzące do śmietnika- ubita ziemia i kamienie nie spełniają swojej roli (po małym desczu robi się błoto), co było sygnalizowane na zebraniu z developerem ( na wizualizacji budynków widać chodniki, ławki etc.http://www.alfaakt.pl/pliki/SIECHNICE_4.jpg a jest jak jest... )- przy cenie ponad 5tys za metr mieszkania jakość wykończenia powinna być zdecydowanie wyższa. Dlatego warto takie ,,detale'' sygnalizować, bo po zakończeniu inwestycji zostaniemy z tym co mamy a raczej czego brak (kosze na drobne odpady też nie są w planie- więc najprawdopodbniej sami zapłacimy za ich montaż i zakup...)
Co o tym sądzą przyszli sąsiedzi?

ODPOWIEDZ