Budynek nr 3

Dyskusje mieszkańców osiedla
Awatar użytkownika
Ramzes

Post autor: Ramzes »

Czesc wszystkim:)

Na stronie Alfaaktu jest nowe zdjecie:)!!!juz panowie klada zbrojenie pod podłoge parteru ( moja podłoge):d

Az milo popatrzec:)

P.S. Czy ktos kto zakupil mieszkanie 51 m2 wprowadza jakies zmiany, My myslimy powiekszyc lazienke czy ktos ma jakies ciekawe pomysly prosze o kontakt GG 10846398:)

Pozdrawiam

Czy jest ktos z klatki nr 2??

Teresaaaa

Księgi wieczyste

Post autor: Teresaaaa »

Czy ktoś wie, gdzie znajduje się Sąd Rejonoey dla miasta Siechnice? Chciałam sprawdzić w ksiegach wieczystych czy Alfaakt jest tam wpisany, jako posiadacz/ właściciel gruntu. Nie jestem pewna czy jechać do Oławy czy taki sąd jest w Św. Katarzynie?

andropow

Post autor: andropow »

Teresa wystarczy dokładnie czytac ;)
Pare postów wyzej zamieszony jest wzór umowy, wszystko tam ladnie jest napisane ;)

Byłem w środe w oławie przegladałem księge, nie ma zadnych wpisów na hipoteke (wszystkie są juz wykreślone), właścicielem jest alfaakt.

Awatar użytkownika
rosnacy

Post autor: rosnacy »

ja kupiłem 51 nr klatki 3 ale nic nie zmieniam przedpokoj przenacze na zabudowe szafa a koło łazienki jakas komode sosnowa albo wneke a w srodku jakis posag podswietlany jeszcze mam czas na przemyslenia ale jak cos bede zmienaał napisze :lol:

jarecki

Post autor: jarecki »

Ja pozmieniałem troche a mam mieszkanie właśnie 51m2 i też w klatce nr 3
- kuchnia przeniesiona do dużego pokoju i będzie aneks ok 5- 6m2
-w miejscu kuchni będzie pokój (10,5 m2 ) u mnie konkretnie po przesunięciu ściany działowej a drugi pokój za ścianą ma lekko ponad 9m2
-wysunięcie (kosztem przedpokoju 10m2) i lekkie poszerzenie łazienki miała 3,8m2 będzie mieć ok 6m2

Z myślą o dziecku (dodatkowy pokój) z myślą o nas - większa łązienka z wanną narożną:). Przedpokój nie zmniejszył się na tyle by nie wstawiać tam dużej szafy-zmieści się taka o szerokości 2m

To tyle zmian jak narazie
pozdrawiam

andropow

Co do zdjec na stronie, albo mi sie wydaje albo daty sa pozmieniane (wlasciwosci obrazu - czas zrobienia zdjecia), jak byłem 2.05.07 to jeszcze nie bylo zbrojenia, podlogi pod parter.
Chyba ktos ma zla date w aparacie ustawiona.

Awatar użytkownika
Ramzes

Post autor: Ramzes »

Witam:)

Ja kuchni nie będę zmieniał podoba mi się taka duża zreszta bardzo lubię spedzac czas w kuchni!!! (oderwanie od pracy) ale chętnie bym skonsultował się z "Jarecki" w sprawie łażienki:D

Jarecki może jakbyś mógł podpowiedziałbyś w jaki dokłądnie sposób powiększyłes łazienkę
??

Może jakis projekt nawet odręcznie na adres ?? Byłbym wdzięczny:)

[email protected]

Pozdrawiam

Cały blok nr 3

kasia357

Post autor: kasia357 »

Witamy wszystkich mieszkańców bloku nr 3 :),
Pierwsza transza kredytu wpłyneła na konto Alfaaktu więc chyba też możemy się do nich zaliczać :D.My mamy mieszkanie 50m2, może ktoś z was też posiada takie i wprowadza jakieś zmiany i podzieli się z nami swoimi pomysłami :)

Pozdrawiamy,
Kasia i Łukasz

klauzi

Post autor: klauzi »

My również witamy!
Co prawda nie podpisaliśmy jeszcze umowy ale mamy już wybrane mieszkanko w bramie nr.5 i od umowy dzieli nas kilka dni.
"kasia357" podpisywaliście umowę w formie aktu notarialnego czy nie?
Pozdrawiamy serdecznie :)

kasia357

Post autor: kasia357 »

Witam,

Niewiem czy ktokolwiek podpisał umowę w formie aktu notarjalnego, czy wogule jest taka możliwość z tego co słyszałam raczej nie :(.

Pozdrawiam,
Kasia

walgula

Post autor: walgula »

Cytując jareckiego z innego wątka
Spisanie umowy przedwstępnej(cywilno-prawnej) w formie aktu notarialnego jest możliwe rozmawiałem z prezesem i problemu nie ma. Koszt ok 300zł uwzględnienie zapisu że po skończonej inwestycji zostanie wydzielony lokal o nr KW ...
Więc jednak można. Dzis jadę do Alfa, więc zapytam czy to prawda.

misiaczki

Post autor: misiaczki »

Witamy!

Do Andropowa - my byliśmy na budowie 1 maja i zbrojenia były ale tylko mniej więcej na wysokości 1 i 2 bramy - zerknij na zdjęcia które zamieściliśmy w naszym poprzednim poście - nie są tak dobre jak Alfaaktu ale na zdjęciu nr 6 widać te zbrojenia.

Pytanie do wszystkich - dawno nie kontaktowaliśmy się z deweloperem i chcielibyśmy się spytać czy jest już możliwość dostania bardziej szczegółowego planu mieszkania niż ten załączony do umowy (z wymiarami typu długość poszczególnych ścian a nie tylko ogólne wymiary pomieszczeń)?

Pozdrawiamy
Asia i Krzyś

Agnieszka&Krzysiu

Post autor: Agnieszka&Krzysiu »

Do Ani i krzysia
Witam
W trakcie budowy bedziecie proszeni do biura celem naniesienia ewentualnych zmian w projekcie (zmiana ustawienia ścian, rezygnacja z budowy jakieś scianki itp.) i dopiero po zminach w aranzacji dostaniecie dokładne wymiary mieszknia z podaniem długości ścian itp. Zmiany będziecie mogli nanosić również w zakresie rozkładu elektyrki w mieszkaniu (gniazda tel, TV, komuter itp.).
Pozdrawiam

andropow

Odnosnie aku notariane, byłem pytałem i niesety już nie ma takiej mozliwości.

A na budowe podjade chyba w sobote albo niedziele podpatrzyc ;)

ODPOWIEDZ