Internet drogą radiową w Św. Katarzynie
Internet drogą radiową w Św. Katarzynie
Witam Państwa, zastanawiam się nad internetem radiowym w Św. Katarzynie. Wiem, że na kościele jest stacja (BTS) Playa. Czy Internet od Playa będzie lepszym wyborem od Internetu oferowanego przez firmę Active-net? Chodzi o szybkość, stabilność połączenia i cenę? Dziękuję za opinie. Franki
Re: Internet drogą radiową w Św. Katarzynie
Nikt nie ma doświadczenia z radiówką w Św. Katarzynie?
Owszem, jest sporo takich mieszkańców Świętej Katarzyny. Nie ma tu światłowodów, więc jesteśmy skazani na radiówkę, siec komórkową lub linię telefoniczną.franki_31 pisze:Nikt nie ma doświadczenia z radiówką w Św. Katarzynie?
Moje doświadczenia z radiowym dostępem do internetu są złe. Jakość połączenia zależy od pogody: pada deszcz lub śnieg - pada połączenie; silniejszy wiatr - brak połączenia lub awaria; burza - dramat. Przerwy kilkudniowe i brak reakcji dostawcy na zgłoszenie to norma. Pozostaje kabel telefoniczny.
Zaznaczam, że nie korzystałem z usług Active Net, lecz dostawcy z Wrocławia.
Witam, a mogę prosić o informację z usług której firmy korzystasz poprzez kabel telefoniczny?
Wiem, że zasięg wielu "operatorów kablowych jest ograniczony w Św. Katarzynie, tak więc często jest się skazanym tylko na Internet bezprzewodowy...
Wiem, że zasięg wielu "operatorów kablowych jest ograniczony w Św. Katarzynie, tak więc często jest się skazanym tylko na Internet bezprzewodowy...
Witam, a korzysta ktoś z Internetu oferowanego przez Play w Św. Katarzynie? Jakie prędkości i jak wygląda kwestia stabilności połączenia?
Dziękuję za informacje i pozdrawiam.
Franki
Dziękuję za informacje i pozdrawiam.
Franki