Witam,
Mieszkancem Siechnic jestem od niespelna roku po 9 latach mieszkania we Wroclawiu.
Jak wygladaja tutaj sprawy budowania dróg dojazdowych do powstających osiedli?
Pytam o ul. Ziemską, przejechanie tego odcinka ok 200m grozi uszkodzeniem auta.
Czy miasto ma w planach zasypywanie chocby prowizoryczne dziur skoro nie ma pieniedzy na kostke czy asfalt?
Przyznam, ze pytania w tej sprawie kierowane do burmistrza pozostaja bez odpowiedzi.
Trąci to to troche amatorszczyzna w zarzadzaniu a sprawe mozna by zalatwic chocby w ciagu jednego dnia.
No chyba, ze nie zalezy panu Burmistrzowi na niektorych mieszkancach i nie chce bysmy sie tu meldowali i swoje podatki tu zostawiali...
Przebudowy/ naprawy
Re: Przebudowy/ naprawy
generalnie dochodowe jest mieszkalnictwo wielorodzinne, jedno niestety nie czyli trzeba finansować z budżetu; kiedyś była możliwość otrzymania przez gminę kruszywa a koparkę finansowało się osobiście, w ten sposób otrzymałem ok 100 t i dość dobrze utwardziłem ok 30 m drogi gminnej do mojej posesji (poprzednio utwardzałem ją też ponad 100t z własnej kieszeni ale drogę rozkopywali pod różne media także trzeba było znów to ją utwardzić), generalnie drogi w mojej okolicy są raz do dwóch razy w roku naprawiane (uzupełniane kruszywo i równane i ubijane) m