Drodzy Sasiedzi (z budynku nr 1)
Już niedługo rozpoczynamy bój. Z wypowiedzi można wywnioskować, ze wszscy już są w blokach startowych, rozgrzani do czerwoności . Zapowiada się całkiem gorąca końcówka zimy i początek wiosny, zwłasza dzięki nerwom jakie napewno dostarczom nam fachowcu
Ja mam pytanko głównie do tych co będą okupować bastion nr 1.
Czy wchodzicie z robotą wykończeniową od razu po oddaniu kluczy? Czy czekacie jakiś czas? I kiedy planujecie wejście na salony?
Jak u Was wyglądają te plany i kto pierwszy robi papapetówkę?
Pozdrawiam
COOL :my jak tylko dostaniemy klucze i okaże sie że wszystko jest wporządeczku to parapetówe robimy w pierwszym tygodniu
I prace typu płytki i "te inne" bedziemy tez z miejsca wykonywać,ponieważ zależy nam na czasie, w tej chwili wynajmujemy mieszkanie a nie chcemy płacić za dwa.
Z tego co mówią fachowcy ,w pierwszym roku nie warto kłaść płytek na ściany,bo ściany mogą popękać i trzeba bedzie zbijać płytki
adalbertt w takim razie to z nami będziesz mógł pić piwko przy "okienku",jesteśmy Waszymi "kuchennymi" sąsiadami.
Oj taaaak!! Zwarci i gotowi wyczekujemy wszyscy dnia (bliżej nieokreślonego) w którym ruszymy szturmem na hurtownie budowlane, sklepy AGD, markety itp itd!!
Co do parapetówy to trzeba zrobić ją jak nawcześniej co by nam parapety i ściany nie popękały
Oby tylko sąsiedzi niżej i wyżej zmieszkujący byli wyrozumiali...
No to wykończeniowych pytań czas zacząć
Czy wiecie jakie rozmiary drzwi są w pokojach i w łazience, bo nie wiem czy przy zakupach mam się trzymać rozmiarów na planach czy plany sobie a rzeczywistość sobie
Pozdrawiamy wszystkich sąsiadów i do rychłego w Siechnicach
Kasia i Wojtek
Witamy, my też bedziemy mieszkać w budynku nr 1 na parterze (pomijając "problem" 3 piętra)w 3 klatce tego jesteśmy pewni .
Od pewnego czasu obserwujemy te forum, rówież chcemy ruszyć z pracami jak tylko to będzie możliwe i w zasadzie to siedzimy już jak na szpilkach odliczjąc dni...
Witamy nowych sasiadów. Mam pytanie. Moze nietypowe ale mam. Kto z sasiadow z pierwszego budynku jezdzi na nartach.Moze spotkamy sie na stoku. Wczoraj bylismy w Rzeczce sa naprawde fajne warunki. Pozdrawiamy
Wiemy że w Szklarskiej Porębie ciągle dośnieżają armatkami ale tak dobrze i dokładnie to nie wiemy jakie są warunki.choć się słyszy że warunki w górach są dobre...
witamy,szukamy sąsiadów z którymi będziemy okno w okno kuchniami na drugim piętrze w budynku nr 1(trzeba zrobić jakąś wcześniejszą przedparapetówę:-) pozdrawiamy wszystkich z budynku nr 1
A co na budowie??Wie ktoś może?? Bo troszkę posypało, popadało, powiało i ciekawi jesteśmy co i jak...
Pozdrawiamy, trzymajcie sie ciepło i mocno bo baaaaardzo wieje.
Cześć.
My będziemy mieszkać na pierwszym piętrze w bamie nr 5,czyli pod wami. Niestety na nartach nie jeździmy,ale możemy się nauczyć lub umówić na inny rodzaj spotkania. :D
Witamy.
Roma, fajnie już wiedzieć kto będzie mieszkać pod nami
Szanowni "przyszli" sąsiedzi. Co wy na to aby zorganizować jakieś spotkanko zapoznawczo - integracyjne...??
Wiecie, żeby potem nie mijać się na polu bitwy nie mając pewności czy właśnie widzieliśmy sąsiada czy może pana z ekipy remontowej, montażowej czy innej...??
witam wszystkich sąsiadów po dłuższej nieobecności na forum & od razu
my też się ujawnimy - brama 2, piętro 3 mieszkanie pod wierzą
też chcemy jak najwcześniej rozpocząć manewry związane z wprowadzką do własnego "m" – już mnie bolą plecy jak sobie pomyślę, że już nie długo będę musiał wszystkie materiały wtargać na 3 piętro
przy okazji chciałem się zapytać sąsiadów gdzie kupujecie meble do kuchni?? macie na oku jakiś tani salon ewentualnie producenta
no i oczywiście jesteśmy jak najbardziej za pomysłem wieczorka, tu dzież popołudnia "sąsiedzko" zapoznawczego
OLA&TOMEK pisze:Witamy nowych sasiadów. Mam pytanie. Moze nietypowe ale mam. Kto z sasiadow z pierwszego budynku jezdzi na nartach.Moze spotkamy sie na stoku. Wczoraj bylismy w Rzeczce sa naprawde fajne warunki. Pozdrawiamy
NONO ja tez byłem w Rzeczce w sobote od 10-13,30 fajnie było choć śnieg troche cioł.
Pozdrawiam narciaży będe mieszkał w 5 klatce na 3p kto jest moim sąsiadem??