Być może ul.Henryka III główną arterią nie jest ale łącznik od ronda do Henryka III z pewnością jestKropka pisze: Obserwator, Ty weź się może do pracy na rzecz gminy i jej mieszkańców, bo narzekaniem na forum nic nie zdziałasz... A tak na marginesie Henryka III-go to też główna arteria Siechnic nie jest....
( tak na marginesie to nie mogę zrozumieć co za niedouczony architekt zaprojektował w ten sposób to rondo).
Niestety, Kropka nie widzę żadnych pozytywów pracy obecnej Rady Gminy Siechnice.I uważam w dalszym ciągu, iż ul. Grabskiego jest ciągiem jezdnym uzbrajającym prywatne działki budowlane w tym obszarze(czy właściciele działek partycypują w kosztach budowy ulicy - sądzę ,że nie, kłania się opłata adjacencka).
Piotra rozumiem, gdyż był to twój główny postulat w programie wyborczym do Rady.Ale żeby zrealizować ciąg miejsc parkingowych potrzebna jest ulica? Sądzę, że są inne ,znacznie tańsze rozwiązania satysfakcjonujące właścicieli lokali mieszkalnych zamieszkujących obszar ulic Staszica, Ciepłowniczej.
I tu zaczyna się toczenie po równi pochyłej.Pan Burmistrz żeby zrealizować choć część zadań inwestycyjnychgrom pisze:
Zdecydowana większość inwestycji naszej gminy to inwestycje, które zwiększą w przyszłości wydatki z budżetu. Jeśli budżet jest dodatni, gmina nie ma znacznego zadłużenia to nie ma problemu, ale nasza gmina jest w innej sytuacji. Jest znacznie zadłużona.
Grom
zaciągnął kolejny kredyt w banku, kolejne kukułcze jajo, które albo sam skonsumuje albo zostawi je następcy.Kwota 8,5 mln złotych sądzę, że ma skutecznie zapewnić realizację rozpoczętych inwestycji ( stadion się kłania - niegospodarność na tym obiekcie to temat na osobne moje wypociny) a także realizację planowanych inwestycji m in. ul.Grabskiego.
W takiej sytuacji panie Kropka i przede wszystkim Piotrze należałoby się zastanowić czy ponosić rękę bez względu na przyszłe konsekwencje, czy może poszukać radykalnych oszczędności w budżecie? Gdzie szukać?Piotrze jesteś rozsądnym radnym i nie będę Tobie udzielał wskazówek lecz gdybyś chciał na ten temat porozmawiać masz mój tel.
I na koniec, panie Kropka ciężko cokolwiek zmieniać nie mając wpływu na zmiany..............pozostaje jedynie krytykować na forum.

Mam nadzieję, że to nie dlatego, że upadł podwykonawca Eurovii (czyli zwycięzcy przetargu)
 Mam nadzieję, że to nie dlatego, że upadł podwykonawca Eurovii (czyli zwycięzcy przetargu)