Budynki nr 1 i 2

Dyskusje mieszkańców osiedla
Awatar użytkownika
ryniu5
Kontakt:

Post autor: ryniu5 »

Kaja pisze:ryniu5
z tego co mi widomo to nie wolno jest miec butli gazowej w tych mieszkaniach, własnie ze wzglegu na wentylacje i ewentualne uszkodzenia, wiec nie polecam
pozdr
Dzięki wielkie

OLA&TOMEK

Post autor: OLA&TOMEK »

DO Ryniu5:
Z tego co pamiętam to też chciałeś połączyc WC z łazienką więc chyba tą skośną ściankę jednak masz... No chyba że łączysz te dwa pomieszczenia w jakis inny sposób. Jeśli wpadłes na jakiś lepszy pomysł to może sie za nami nim podzielisz :) Wiesz, dobrych pomysłów nie wstyd kopiować :)

No nic, we wtorek mamy zamiar osobiście wybrać się na spotkanie AA (AlfaAkt :) ) więc może dowiemy się o co chodzi z ta opłatą za połączenie WC i łazienki a kto wie, może dowiemy się jeszcze czegoś CIEKAWEGO. Tak czy siak damy info na forum.
Pozdrawiamy

arenty
Kontakt:

Post autor: arenty »

Witam

Z tego co wiem, w połowie listopada rusza sprzedaż mieszkań w 3 budynku. Cena około 3800 zł/m2

Czy ktoś może wie, kiedy planują podciągnąc pod dach 2 blok??
Pani cos, kiedyś mówiła (o ile dobrze pamiętam), że w tym roku nie ma na to szans. Może ktoś inny ma jakies informację??

Pozdrawiam

Arek

COOL
Kontakt:

Post autor: COOL »

Z placu boju:
Wczoraj wieczorkiem odwiedziłem budowę. Sytuacja w budynku nr 1 wyglada następująco:
- kończą już robienie więźby pod dach,
- prawie we wszystkie mieszkanka maja już okna z obu stron, poza kilkoma na 3 piętrze,
- najważniejsze, że zaczeli robić już drogę pomiędzy budynkami, czyli nie będziemy brnać w błocie,
Budynek nr 2:
- wyszli już na parter i chyba powoli bedą konczyć prace na ten rok, bo robienie w zimie to troche samobójstwo. Rusza jak sie ociepli.
Pozdrawiam wszystkich nowych mieszkańców którzy dołączyli do naszego grona.
NIE ZAPOMINAJCIE PODAWAĆ SWOJE GG :!:
P.S.Zastanawia mnie jedna rzecz: ktoś z biura przekazał info, że na naszym osiedlu ma stanąć 6 budynków. Z tego co ja pamiętam miało być ich 5. Budynki miały stać tak jakby w "kole" a w środku miała być wiata z parkingiem. Czyżby zmienili plany i zamiast parkingu chcieli stawiać nowy blok?? Nieciekawie by to wyglądało, bo byłby blok na bloku.
Coś wiecie na ten temat :?:

kudeł

Post autor: kudeł »

hej, wlasnie odkopalem gdzies w papierach rzut planu osiedla i jest na nim umieszczonych nie piec, nawet nie szesc a dziesiec blokow!!! osiem w ksztalcie litery "C" oraz dwa z boku osiedla. o co tu chodzi? czy otrzymalismy rozne plany? fakt ze plan ktory posiadam nie byl zalacznikiem do umowy wiec nie jest to nic oficjalnego ale....
czy ktos moze pomoc w wyjasnieniu tej sprawy?

pzdr,
kuba (mieszkaniec bloku nr 1.;)

gladston

Post autor: gladston »

widać wizja osiedla jest płynna, na początku miał być w centralnym punkcie blok z dużym parkingiem na najniższych poziomach, a wokół niego 6 takich jak nasze - w kształcie "C", później widziałem projekt z 6 blokami "C" po 2 w 3 równoległych rzędach, teraz 10 bloków - może zainteresowanie mieszkaniami jest tak duże & chcą na max'a wykorzystać teren!!

Monika
Kontakt:

Witamy oficjalnie

Post autor: Monika »

jakiś czas temu pisaliśmy na forum o fakcie zakupu mieszkania w pierwszym bloku - do dziś nie była to sprawa pewna, z racji opieszałości banku w kwestii przyznania kredytu.
Dziś podpisaliśmy umowę kredytową, więc myślę, że możemy bez wyrzutów zaliczyć się do grona przyszłych mieszkańców osiedla przy ulicy Staszica w Siechnicach :D
Tym samym witamy wszystkich grupowiczów serdecznie :)

Monika i Gerard

PS.
Ponieważ dość późno kupujemy mieszkanie, prawdopodobnie nie bedziemy mieli mozliwosci zmian ustawienia scianek, ale chcielibysmy sie dowiedziec, jak udalo sie rozwiazac polaczenie lazienki i WC w mieszkaniach 57,3m. Czytalismy na forum o skośnej ściance, jak to wyglada w praktyce?

nasze GG - 2110155

Awatar użytkownika
ryniu5
Kontakt:

Nic nie szkodzi. spróbujcie. Pani architekt powiedziała że dopiero ekipa ze ściankami jest na 2p. więc jeśli macie wyżej to dzwońcie najlepiej prosto do pani Ewy projektant lub architekt ( jak kto woli)
zmiany ja ciągle wprowadzam, nawet dziś.
więc śmiało może co wam się uda.

pozdrawiam niezmordowanych w wprowadzaniu zmian :lol:

Awatar użytkownika
magda
Kontakt:

Post autor: magda »

MAM PYTANKO. CZY OPŁACA SIĘ DAWAĆ ZALICZKĘ PRZED PODPISANIEM UMOWY PRZEDWSTEPNEJ? PODOBNO WTEDY CENA NIE ULEGNIE ZMIANIE (OD MOMENTU PIERWSZEJ ROZMOWY DO MOMENTU PODPISANIA UMOWY PRZEDWSTĘPNEJ). JEŻELI FAKTYCZNIE CENA WZRASTA TO MOŻNA WIEDZIEĆ O ILE?

Awatar użytkownika
ryniu5
Kontakt:

Wydaje mi się że nie. I tak skroją Cię po aktualnej cenie w momencie podpisania umowy.

ps
A jaka jest cena aktualnie?

Awatar użytkownika
magda
Kontakt:

Post autor: magda »

Właśnie sie tego obawiam. Aktualnie jest 3920zł

Tomek79
Kontakt:

Post autor: Tomek79 »

Witam
Po ostatniej wizycie na budowie w piątek i rozmowie z majstrem, dowiedziałem się, że od poniedziałku rozpoczynają ocieplać budynek, ogrzewanie jest już podłączone a za 3 tyg. chcą zakończyć dach. Tempo jest oszałamiające, a na dodatek rozpoczęły się prace związane z układaniem chodników.

Nasze mieszkanie (65,5 m2) jest na II piętrze, środkowa klatka i za ok. 1,5 tygodnia rozpoczynają tam stawianie ścianek i elektryki.
Balkony jednak będą murowane, chętnie nawiążemy kontakt z mieszkańcami naszej klatki, a szczególnie z sąsiadami za ścianą - mieszkanie 46,3 m2 na II piętrze.

Pozdrawiamy wszystkich przyszłych mieszkańców ulicy Staszica.
Kasia i Tomek gg 7736744

COOL
Kontakt:

Post autor: COOL »

WItam,
OGŁASZAM WSZEM I WOBEC, ŻE NA BUDYNKU NR 1 POJAWIŁA SIĘ WIECHA!!!
Wszystkim zaznajomionym z tematyką budownictwa przypominam:) a niezaznajomionych informuje, że oznacza to zakończenie prac przy budowie domu HURRRRAAAA!!!! (ale się wymądrzam :oops: )
Teraz pozostało tylko roboty wykończeniowe.
Fakt, ze chłopaki z wiechą się nie postarali, bo wyrwali jakieś drzewko i wstawili je na dachu :lol:
Ale Fakt jest Faktem.
Polecam wszystkim również wejście na stronę Alfaaktu, gdzie umieścili wizualizacje naszych budynków. Wygląda to bardzo ładnie. Mi oczywiście najbardziej podoba się zjeżdżalnia dla dzieci na jedym ze zdjęć :D
Pozdrawiam

Moni
Kontakt:

Post autor: Moni »

Wizualizacja ładna, tylko znając życie mało wspólnego będzie miała z rzeczywistośćią. Z tego co nam wiadomo to placu dla dzieci nie będzie, ponieważ jest już plac zabaw na osiedlu obok. Cieszymy się że prace idą szybko i mamy nadzieję że wykończenie budynku będzie szybkie i dokładne. Pozdrawiamy wszystkich sąsiadów z budynku pierwszego. :lol:

ODPOWIEDZ