Budynki nr 1 i 2

Dyskusje mieszkańców osiedla
OLA&TOMEK

Post autor: OLA&TOMEK »

Myślę, że niedługo okaże się że to MUSI niekoniecznie musi być MUSI . Z łączeniem łazienki i WC w mieszkaniach 57,3m2 było podobnie, też musiały być osobno, podobno normy budowlane tak mówiły itp. Jednak po jakimś czasie okazało sie że wcale nie muszą być osobno. Tak więc uszy do góry i radze naciskać na panie z biura w tym temacie. :D

P.S. 11.10.2006 pani w biurze oznajmiła że pod koniec nast.tygodnia będzie lista ze spisem "wyposażenia wewnętrznego" mieszkania wraz z proponowaną kwotą do zwrotu w przypadku rezygnacji z w.w. rzeczy.

Pozdrawiamy

tellico

Post autor: tellico »

Dziwne. Umawiałem się przez telefon na aranżację i wstępnie rozmawiałem o cofnięciu ścian w pokoju - nie było problemu. To z 16 metrami jest dziwniejsze o tyle, że przecież mniejszy pokój ma 13m. Nie sądze, żeby były jakieś przepisy mówiące że pokój musi mieć 16m.
Do mado: też mam w drugim bloku i to nawet na parterze:)

Awatar użytkownika
adalbertt

Post autor: adalbertt »

Dzisiaj to sprawdzaliśmy i rzeczywiście są jakieś przepisy budowlane. które określają normy dotyczące metrażu i musi być 16 m, żeby można go było nazwać pokojem dziennym. Eh..trza będzie myśleć co tu zrobić.
Pozdrawiam

Orion
Kontakt:

Post autor: Orion »

adalbertt pisze:musi być 16 m, żeby można go było nazwać pokojem dziennym. Eh..trza będzie myśleć co tu zrobić.
Nie wystarczy zmienić nazwy na "pokój nocny"? :? :)

Tomek79
Kontakt:

Post autor: Tomek79 »

Chciałem tylko dodać, że w mieszkaniu jeden z pokoi musi mieć min. 16 m2.

Awatar użytkownika
adalbertt

Niedawno wróciliśmy z budowy i okazało się, że jest pewna szansa że pokój "dzienny" nie musi mieć 16 m2, i chyba powiększymy przedpokój na szafę wnękową.
Niestety doszły nas pewne niepokojące wieści że pan prezes chce ciepłą wodę i ogrzewanie wykombinować na prąd a nie z elektrociepłowni co jak na dość bliskie sąsiedztwo tej budowli jest pomysłem dość dziwnym.
Czy ktoś coś wie na ten temat?

martip

Post autor: martip »

witam jestem nowy i prosze o rade. chcemy z zoną kupić mieszkanie w siechnicach tylko zastanawiamy sie który z deweloperów jest bardziej wiarygodny polsystem czy alfaakt....

gość

Post autor: gość »

Kochani !
Bez paniki, jest już podpisana umowa na dostawę ciepła z elektrowni.
Pozdrawiam

mado

Post autor: mado »

"Do mado: też mam w drugim bloku i to nawet na parterze:)"

Super, że ktoś jest z drugiego budynku i to z parteru!! :D
Ciekawe kto jeszcze będzie mieszkał z nami?

Pozdrawiam sąsiadów z B1 i B2

Renata
Kontakt:

Post autor: Renata »

Witam Sznownych Sąsiadów :)
Mado-będziemy mieszkać w jednym bloku. Ja na II piętrze Jak narazie większość osób tutaj jest z 1, ale z uwagą czytam nowinki, bo to Wy pierwsi ścieracie się ze wszystkim co dotyczy całej budowy.
Pozdrawiam

arenty
Kontakt:

Post autor: arenty »

Witam

Z tego co czytam, to kilka osób bedzie mieszkało na parterze w II bloku, czyli podobnie jak ja.
Mam nadzieje, że nie wszyscy w jednym mieszkaniu :-)

Pozdrawiam

Arenty

kudeł

Post autor: kudeł »

Witam serdecznie,

jestem przyszlym mieszkancem bloku nr 1 (trzecie pietro). czy ktos sie moze orientuje jakiej wysokosci czynszu mozemy sie spodziewac (tak pi razy drzwi)?
mam jeszcze pytanie o dostepnosc internetu na naszym osiedlu, jakie sa mozliwosci: dialog, tpsa, upc, lokalne sieci etc. (choc tych ostatnich wolalbym chyba uniknac)?

pzdr,
kuba

gladston

Post autor: gladston »

witam sąsiadów, mam przed sobą listę elementów wyposażenia łazienki, siedzę przed kompem już od dłuższej chwili & jakoś nie mogę namierzyć modelu przyszłej łazienki proponowanej przez nasze biuro
może ktoś znalazł to gdzieś na necie & może linka wrzucić do modelu magdalena albo madalena (mam 2 opcje w spisie :) ) firmy ROCA

Awatar użytkownika
adalbertt

gladston czy mógłbyś mi przesłać na meila ( [email protected] ) listę elementów wyposażenia łazienki bo do mnie jeszcze nie dotarła :)
a co do pytania "kudeł"-a to prezes coś wspominał że czynsz będzie wynosić coś około 4zł za metr, więc myślę że będzie coś koło 200zł lub trochę wzwyż za 50m2.
Co do internetu to mamy mega ;) przyłącza bo będą podłączenia do 2 lokalnych dawców, i do TPsy, dodatkowo z takich bajerów to będzie jeszcze podłączenie do satelity ustawionego na dachu, także kupujesz dekoder do cyfry, canal + lub nowej N, bo z tego co wiem to kablówka póki co nam nie grozi. Dla mniej zamożnych to będziemy mieć antenę zbiorczą i z niej mają być podstawowe kanały.

ODPOWIEDZ