Budynki nr 1 i 2

Dyskusje mieszkańców osiedla
COOL
Kontakt:

Powódź

Post autor: COOL »

Powódź powodzią, szanse są naprawde małe żeby nas zalało.
Lepiej martwić się, żeby nas nie zalała sąsiadka z góry jak będzie brać kapiel albo robić pranie :wink:
A tak naprawdę to o "zalewaniu się" wolałbym mówić jak dostaniemy to nasze M... :lol:

Z budowy: budynek nr 1 - ścianki sa stawiane, budynek nr 2 - fundament wylany zaczynaja stawiać ścianki.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
sąsiadka

Post autor: sąsiadka »

Dzięki COOL za info,
kurde ja w ogóle zapomniałam ,że te tereny były zalane :( , ale tak naprawdę to jak ma być to będzie, we Wrocławiu też może się zdarzyć, że zaleje i kto wie co i jak by było gdyby była taka powódź ponownie (OBY OCZYWIŚCIE NIE :!: :!: :!: ).
Jeśli chodzi o wały to prawdopodobnie do końca to one nie są naprawione, choć dokładnie nie wiem ponieważ czytałam o tym na forum :cry:
Szczęście że mamy mieszkanie na 3 piętrze :lol:
pozdrawiam przyszłych i oczywiście obecnych Sąsiadów :wink:

Awatar użytkownika
ryniu5
Kontakt:

Post autor: ryniu5 »

Spoko sąsiedzi jeśli nas zaleje to będzie niedobrze, ale zato będziemy mieszkać nad jeziorem :D :D :D :D :D

pozdrowienia dla sąsiadów

gladston

Post autor: gladston »

wczoraj byłem w biurze & news'y są takie, że chłopaki pędzą z robotą - pustaki palą im się w rękach :lol: , cały czas idą w górę, a jak pogoda na to nie pozwala to robią ścianki działowe - do końca października ma być już dach & prawdopodobnie (jak już ktoś pisał) będzie podłączone ogrzewanie, w zimie mają bawić się z wykończeniem wnętrza - oddanie nadal planowane jest zgodnie z terminem, czyli między grudniem, a lutym
pani nie potrlafiła mi powiedzieć kiedy będzie robiona elewacja z ociepleniem, a chyba pora roku & pogoda ma duże znaczenie przy tego rodzaju pracach
co do armatury sanitarnej to nie będzie listy z modelami tylko jedynie wycena dla tych co ewentualnie bedą chcieli sami sobie kupić kibelek, wanienke & ....
alfaakt proponuje wersję podstawową cersanit oraz drzwi pełne TYPU porta (takie jak mają w biurze)
ps powódź była tzw. 1000'lecia więc chyba mamy sporo czasu do następnej
pozdro dla wszystkich sąsiadów

anonick

Post autor: anonick »

Jednak zrezygnowałam z tego mieszkania na 2 piętrze. Boję się tych terenów zalewowych a z drugiej strony to będzie zawsze Siechnica a nie Wrocław. Wrocławska spółdzielnia buduje na Stabłowickach mieszkania w podobnej cenie jak na Siechnicy (niedaleko 2 parki i rzut beretem Jezioro). Oddanie co prawda rok poźniej no ale...
Niedaleko (ok.1,5km) od Osiedla będzie wybudowany najnowocześniejszy stadion we Wrocławiu razem z całym kompleksem (hal, sklepów itp). Ponoć ma być tam 2pasmówka.

tellico

Post autor: tellico »

A co z wpłaconymi pieniędzmi? Znalazłaś kogoś na Twoje miejsce czy dogadałaś się z prezesem, bo rozumiem, że już co najmniej jedną transzę wpłaciłaś...

Kilka zdjęć z 5.10.2006 na http://flickr.com/photos/tellico/tags/siechnice/

arenty
Kontakt:

Post autor: arenty »

Dzieki za fotki, widać, że chyba cos tam sie dzieje :)

Pozdrawiam

mado

Post autor: mado »

Cześć Wszystkim!!
widzę że grono sąsiadów znacznie się powiększyło!!
kupiłam mieszkanko w drugim bloku na parterze i mam nadzieje, że żadnych powodzi więcej nie będzie!!!
Moje gg 1173796
Kto z was jest jeszcze z drugiego bloku?

Awatar użytkownika
adalbertt

Post autor: adalbertt »

Witam!
My we wtorek podpisujemy umowę:)
Będziemy mieszkać w pierwszym bloku na 3-cim piętrze w mieszkaniu 2-pokojowym:)
Pozdrawiamy
Kasia&Wojtek

Awatar użytkownika
Przemek(EVO)
Kontakt:

Post autor: Przemek(EVO) »

A ja witam przyszłych nowych mieszkańców Siechnic, i zachecam do uczestnictwa na forum.

Tomek79
Kontakt:

Post autor: Tomek79 »

anonick pisze:Z tego co wiem to ten rejon był najbardziej zalany nawet 3 pietro;-(
Witam.
Musiałem odpowiedzieć na te bzdurne wypowiedzi odnośnie powodzi ...
Mieszkam w Siechnicach od prawie 20 lat i byłem świadkiem powodzi na ulicy Ciepłowniczej (czyli osiedle przed budową AlfaAktu) i poziom wody osiągnął 1-1,5 m (do parteru brakowało kilkanaście centymetrów).
Zakładamy, że do takiej powodzi juz nie dojdzie ale straszenie ludzi poziomem wody do 3 piętra to przesada ..

Odnośnie budowy to faktycznie postępy widać z dnia na dzień. Jesteśmy na etapie ostatecznego zatwierdzenia zmian dot. ścianek działowych w mieszkaniu na 2 piętrze (bud.1) i myślimy nad rozplanowaniem elektryki.

Awatar użytkownika
Przemek(EVO)
Kontakt:

Post autor: Przemek(EVO) »

Ty też kupujesz tam mieszkanie? Wow nie wiedzialem :shock: :D

COOL
Kontakt:

Z placu budowy

Post autor: COOL »

Witam,
Na chwilę obecną wykańczane jest 3 piętro. Przy takiej pogodzie powinni skończyć stawianie ścianek do końca tygodnia. Od następnego powinny się zacząć prace przy dachu.
Czyli, wszystko idzie zgodnie z zakładanym planem :D
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
adalbertt

Post autor: adalbertt »

Witam!
Mam pytanie do osób które kupiły mieszkanie 50 m. Czy zmieniacie w jakiś sposób układ ścian, żeby zmieścić gdzieś szafę wnekową? Nam dziś powiedziano, że nie można zmniejszyć większego pokoju na rzecz chociażby szafy ze względu na to, że pokój musi mieć 16 m.
Czy ktoś w jakiś inny sposób rozwiązał ten problem?
Dzięki i pozdrawiam

ODPOWIEDZ