starzy siechniczanie a nowi siechniczanie

Ogólne forum Mieszkańców miasta Siechnice
Awatar użytkownika
ryniu5
Kontakt:

Re: nowia starzy Siechnicznaie

Post autor: ryniu5 »

gość pisze:A co o tym myślicie?
... jestem mieszkańcem nowego bloku przy Jarzębinowej. Zdarzyło mi sie postawić samochód pod moim oknem na nieoznakowanym
parkingu przed blokiem obok (wtedy nie wiedziałem, że należącym do SM "Ogrodnik"). Wiadomo z jakiego powodu to zrobiłem. Było też dużo wolnego miejsca. Nazjutrz zauważyłem staranie włożoną i zabezpieczoną (koszulką) małą kartkę z pieczątka nagłówkową Spółdzielni, tej treści: Teren Prywatny!!! Zabrania się parkowania na terenie należącym do mieszkańców Osiedla S.M. "Ogrodnik" pod karą zgłoszenia na policję"
Nie chodzi mi oto, że zapewne chodziło nie o "karę" tylko o "groźbę". Zauważyłem też, że sprawą tą musiał lub musiało się przejąć mieszkaniec (lub kilku) tak bardzo, że mimo Swiąt podjęto natychmiastowe działania. Już z samego rana nazajutrz po Swietach dwóch rosłych panów zawzięcie wmórowywało tabliczkę podobnej treści co na karteczce. Mozna się domyśleć, że ktoś zapewene jednak dzwonił z interwencją na Policję,a ta słusznie odpowiedziała, że nie zamierza interweniować jeżeli teren jest nieoznakowany zgodnie z przepisami.

No i co z tą polską gościnnością w wydaniu "Starych Siechniczan"? a może inaczej, ile trzeba mieć niechęci i złości w sercu żeby az tyle energi tracić i podejmować działania w tak błahej sprawie. Oczywiście natychmiast przestawiłem samochód bo pomyślałem kto wie jak sa tacy zawzięci może przebija mi opony albo zniszczą (podpalą samochów). moimo wszystko pozdrawiam i mam nadzieję, że aklimatyzacja w tej w większości miłej społeczności będzie przebiegała lepiej. Pozdrawiam

Taka jest Polska nie mają co robic to o 7 rano dzwonia gdzie popadnie(min policja) bo ktoś stanoł na ICH TRAWNIKU!!! a pozatym to może ten co dzwoniła jeździ starym zdezelowanym maluchem a ty focusem :D

pozdrawiam i rozumiem

Awatar użytkownika
Przemek(EVO)
Kontakt:

Post autor: Przemek(EVO) »

Nie ważne czym kto jeździ, fakt ta cała sytuacja to żenada jedna wielka.

czarna mamba

Post autor: czarna mamba »

e tam żenada...
tak jest wszędzie
kwestia "dogadania się" albo odegrania
"oko za oko, ząb za ząb"
czy jak to się mówi? :twisted:

:wink:

Awatar użytkownika
kama

Post autor: kama »

Anonymous pisze:Siechnice to klasa wioska, ludzie do rany przyłóż, poprosisz grzecznie to każdy złotówkę do piwa dorzuci i jeszcze powie na zdrowie
No ja tu właśnie z pozdrowieniami dla niejakiego Grzesia z Zacisza, "starego" mieszkańca Siechnic, od "nowej" mieszkanki, którą, dopiero co poznaną, wyżej wymieniony w środku nocy bezpiecznie eskortował do domu :D Takie tutaj fajne ziomki mieszkają!

Awatar użytkownika
Przemek(EVO)
Kontakt:

No widzisz jacy chlopcy w Siechnicach są dzielni!! A jacy dżentelmeńscy, i szlachetni!! Sam do takich też należe :roll: :twisted:

Awatar użytkownika
ITI
Kontakt:

Post autor: ITI »

@ kama a biedy i samotny ITI to co :p

Tylko użyć do przechadzek i pizze nie :] A Ian i tak się uśmiechnie :p

Awatar użytkownika
kama

Post autor: kama »

No tak, ITI nawet bardziej dżentelmeński, bo nawet pomimo % we krwi i tak kobiete pod drzwi odporwadzi :wink:

...:::Ania:::...

Post autor: ...:::Ania:::... »

bemolka napisała:
"w zamierzchłych czasach byly tu małe wojenki miedzy Osiedlem a Cieplakami"

domyślam się, że "Osiedle" to osiedle Ogrodnicze, a "Cieplaki" to Osiedle Ciepłownicze tak?

to zabrzmiało tak, jakby "Cieplaki" były jakimiś slumsami czy czymś w tym stylu... :/

a tak w ogóle to co to za nazwy! "Cieplaki" (jak to nazwałas) to w końcu też jest osiedle!

może się czepiam ale jestem jakoś wyczulona na to...

Awatar użytkownika
ITI
Kontakt:

Post autor: ITI »

Raczej Ogórki vs. Cieplaki

Pawlik

Post autor: Pawlik »

Kurcze forum Siechnic a mnie tu jeszcze nie było :) skandal
Ja jako Siechniczanin z dziada pradziada serdecznie witam nowych mieszkańców i zapraszam kolejnych. Ostatnio idąc na przystanek wyliczyłem sobie,że przez ostatnie 2 lata powstało u nas ok 170nowych mieszkań, sporo jestem z tego zadowolony bo od lat promuje wśród swoich znajomych wrocławskich idee "Siechnice stolicą Polski" :D Co do buractwa,które było,jest i bedzie to chyba normalne choć coraz ciezej jeździ mi isę autobusem słuchajac tych ludzi,czasami mozna sie załamać.
Parkingi - czy wiecie jak bedzie wygladała sprawa z parkingami po zakończeniu budowy tych bloczków na Modrzewiowej?bo to sie dopiero zacznie masakra

Orion
Kontakt:

Post autor: Orion »

Co do parkowania - na forum mieszkańców gminy jest ciekawy wątek "Kwestia parkowania": http://siechnice.pl/forum/viewtopic.php?t=693 Wypowiadał się też wójt w tej sprawie. Niedługo powstanie tymczasowy parking na 100 miejsc ("pod rurą"), zaś docelowo ma przybyć ok. 500 miejsc parkingowych w Siechnicach.

Awatar użytkownika
ŁoBuziak

Post autor: ŁoBuziak »

Heyo!
Witam serdecznie nowych jak i starych mieszkancow Siechnic :) Mam nadzieje, ze wszystkim "nowym" sie u nas spodoba. Wy piszecie o jakis wojnach miedzy osiedlem ogrodniczym i cieplowniczym - pierwsze slysze :) Mieszkam prawie 20 lat w Siechniach i niczego takiego nie zauwazylam (no chyba ze to chlopcy sie lali miedzy soba - bo oni takie rzeczy lubia).

Bardzo sie ciesze ze nasza miejscowosc sie rozbudowywuje - bedzie wiecej mieszkancow, nowe znajomosci a przede wszystkim wieksza anonimowsc - z tego w sumie sie ciesze najbardziej.

Jezeli chodzi o integracje, to uwazam ze powinno byc wiecej imprez plenerowych (przede wszystkim festyny) wtedy chyba najwiecej osob sie ze soba zapoznaje :)

Pozdrawiam! :)

Awatar użytkownika
Przemek(EVO)
Kontakt:

Jezeli chodzi o integracje, to uwazam ze powinno byc wiecej imprez plenerowych (przede wszystkim festyny) wtedy chyba najwiecej osob sie ze soba zapoznaje Smile
No i ewentualnie imprezy u mnie, też sie dużo ludzi zapoznaje Obrazek

No ale fakt zawsze na takich imprezach ludzie sie zapoznają, a propo co z impreza z ludźmi z Błękitnego? Coś temat ucichł?

Awatar użytkownika
ŁoBuziak

Post autor: ŁoBuziak »

A byla taka opcja ? :) Przemek a ktos TY ? :) ze tak chetnie robisz imprezy ? :P

ODPOWIEDZ