krajobrazy

Ogólne forum Mieszkańców miasta Siechnice
kursman12

krajobrazy

Post autor: kursman12 »

Hej, od nie dawna mieszkamy tu i chciałbym podpytać o miejsca natury w Siechnicach. Na zdjęciach np. widziałem Czarną Łachę, podpowie mi ktoś gdzie to jest? p.s. Również chętnie bym poznał gdzie się znajduję cmetarz

Tosia35

Re: krajobrazy

Post autor: Tosia35 »

No co TY,nie wiesz gdzie jest cmentarz :shock: ,jest po drugiej stronie ulicy Opolskiej za Dino w stronę ogrodnictwa pierwsza w prawo,bądz druga też :wink: ,.Jeśli chodzi o krajobrazy to ciężko opisać bo wszędzie jest pięknie :D ,wybierz się na długi spacer a Sam wszystko znajdziesz :)

kursman12

Post autor: kursman12 »

Tosia35 pisze:No co TY,nie wiesz gdzie jest cmentarz :shock: ,jest po drugiej stronie ulicy Opolskiej za Dino w stronę ogrodnictwa pierwsza w prawo,bądz druga też :wink: ,.Jeśli chodzi o krajobrazy to ciężko opisać bo wszędzie jest pięknie :D ,wybierz się na długi spacer a Sam wszystko znajdziesz :)
nie, no z cmentarzem to w sumie głupio wypaliłem, bo jeździłem koło niego prawie codziennie, ale jakoś nie patrzyłem w tamta stronę :) z krajobrazami tez w sumie wiem, że jest ładnie, ale bym chciał wiedzieć np. czy nazywają się jakoś te które już widziałem, i gdzie znaleźć te o których słyszałem

Ekofan

Post autor: Ekofan »

Blisko i ładnie jest popatrzeć na Siechnice z wału (Grobli Groblickiej i Kotowickiej) za Gminną Strefą Aktywności Gospodarczej . Przed zachodem słońca dużo spacerowiczów, również z dziećmi i z wózkami. Z jednej strony panorama Siechnic, z drugiej zalew z wysepkami, a dalej lasy kotowickie. Jest trochę przyrody i niedaleko. Szkoda tylko, że droga od ronda przy ul. Kwiatkowskiego do wału jest w fatalnym stanie, a właściwie brak drogi. Trzeba kluczyć po wodzie i błocie, żeby dojść do grobli. Konieczny jest tutaj rów odwadniający i usypanie jak najszybciej przynajmniej ścieżki.

ODPOWIEDZ