Budynki nr 1 i 2

Dyskusje mieszkańców osiedla
Awatar użytkownika
ryniu5
Kontakt:

Post autor: ryniu5 »

Sorki pomyłka będe mieszkał z żonką w 1 klatce na 3p od drogi z widokiem na pola i łąki :roll:

Awatar użytkownika
Grażka i Mariusz

Post autor: Grażka i Mariusz »

witam,a propo mebli kuchennych, może macie kogoś godnego polecenia :?:
W rodzinie nam powiedzieli żeby uważać na tych z dworca świebodzkiego,bo jest ekipa od mebli na wymiar która strasznie partaczy prace, myli zamówienia i wciśka coś czego się wogóle nie zamówiło.... :?

Awatar użytkownika
adalbertt

Post autor: adalbertt »

gladston pisze: też chcemy jak najwcześniej rozpocząć manewry związane z wprowadzką do własnego "m" – już mnie bolą plecy jak sobie pomyślę, że już nie długo będę musiał wszystkie materiały wtargać na 3 piętro
My już rozpoczeliśmy manewry Przed chwilą wnosiłem do naszego wynajmowanego M ( obecnie skład budowlany :) świeżutkie płytki z promocji OBI. Dobrze że winda była bo to 9p. Ale jak sobie pomyślę że w Siechnicach będę musiał targać to wszystko na 3p to mnie zalewa. Może jakiś bloczek się na balkonie zamontuje :)
Co do mebli kuchennych to polecam GAWINa. Cenowo są naprawdę przystępne i są dobrze zrobione. My właśnie tam będziemy kupować, pozatym znajomi też sobie tam kupili i chwalą. Dobry Salon Gawina jest w Długołęce mają tam dużo mebli kuchennych bo w samym Wrocku kuchni Gawina jest jak na lekarstwo

Co do spotkania jesteśmy ZA :)
Pozdrawiamy K&W

Awatar użytkownika
Grażka i Mariusz

Nad tym "GAWIN" :idea: pomyślimy, nawet wydaje mi sie że jest przy legnickiej/popowice.
co do zakupów na nasze M wstrzymujemy się do przyszłego miesiąca 8) ale my jesteśmy w bardziej konfortowej sytuacji bo nasze mieszkanie jest na parterze :wink:
Też już nie możemy się doczekać kiedy ruszymy z robotami

Monika
Kontakt:

Post autor: Monika »

ryniu5 pisze:Sorki pomyłka będe mieszkał z żonką w 1 klatce na 3p od drogi z widokiem na pola i łąki :roll:
Czesc po dlugiej nieobecnosci na forum.
Wyglada na to ryniu5, ze bedziemy mieszkac w tej samej, słynnej klatce z przeswietnym widokiem na pola i smietnik :)
Nas zanioslo na parter, wiec z dzwigania mebli i uposazenia nici :)

Co do wspomnianej na forum propozycji spotkanka zapoznawczego, jestesmy jak najbardziej za, podajcie termin :)

My tez jestesmy juz od jakiegos czasu w blokach startowych, zwiedzamy sklepy meblowe i powiemy szczerze, ze mamy troche dosc, wybor taki sobie a ceny zwalaja z nog. Jesli macie jakies godne polecenia namiary, walcie smialo :)

Ostatnio dzwonilismy do Alfaakt i dowiedzielismy sie, ze chlopaki ostro cisna na budowie. Przemila pani stwierdzila, ze marzec jest jak najbardziej realny, czy macie jakies dokladniejsze informacje co do terminu oddania mieszkan?

Z partyjnym pozdrowieniem :)

Monika i Gerard

gladston

Post autor: gladston »

też dzwoniłem & też przemiła Pani powiedziała mi, że marzez ale na pewno nie początek miesiąca

my w umowie termin ostatecznego oddania mamy na 28.02.07 więc dla nas to oni są spóźnieni - jak u was z paragrafem w umowie o ewentualnych rekompensatach za nie dotrzymanie terminu, bo u nas to jak masło maślane - 6% od bliżej nieokreślonego czegoś

pozdrawiam & rychłego dozo

jarecki

Post autor: jarecki »

A ciekawe jak to będzie z opłatami miesięcznymi za mieszkanko, dajcie znać ile będziecie średnio wydawać

pozdrawiam

COOL
Kontakt:

Zgłaszam stanowczy sprzeciw!!!

Post autor: COOL »

No to się znerwowałem :evil: jak zobaczylem co tu się dzieje.
Dlaczego dokonano podziału naszego posta na 2?
Przecież od kilku miesięcy tworzyli go zarówno mieszkańcy budynku nr 1 i nr 2.
Po jakiego "grzyba" robic taką zmianę, teraz wszystkie wypowiedzi się mieszają i czesto są bez sensu, bo pytanie jest w jednym a odpowiedź w drugim poście.
Tym sposobem dokonujemy już podziału na mieszkańców budynku nr 1 i nr 2, A nie taki był zamiar tego posta.
Do Szanownego MODERATORA (Tomek79):Zgłaszam stanowczy sprzeciw i wnoszę postulat o przywrócenie poprzedniego porządku :)
Co do imprezki i spotkania jestem za (Tylko czy spotkanie teraz dotyczy tylko mieszkańców budynku nr 1 :?: ).
Siechnice obchodza 10-lecie organizowany jest z tej okazji bal, więc to jest jedna opcja, ale nam chyba zależy na bardziej lużnej imprezie.
Moja propozycja jest taka, żeby osoby z Siechnic podpowiedziały jakie są knajpy w mieście i czy są wolne w soboty i niedziele.
Termin się ustali później.
Pozdrawiam
I cofnijcie ten głupi podział postów :!:

OLA&TOMEK

Post autor: OLA&TOMEK »

Witamy
Co do podziału to też się mocno zdziwiliśmy...
PANIE MODERATORZE PROSIIIIIIIMYYYYY o cąfnięcie :) :) :) W bud. nr 2 mam siostrę i szwagra... :) :) :)
O balu z okazji 10-lecia nadania Siechnicom praw miejskich też czytaliśmy ale podejrzewamy że jakbyśmy wszyscy tam przyszli to by nie starczyło miejsca dla innych gości :) :)
Co do imprezki integracyjnej to z tego co się orientujemy (choć nie pochodzimy z Siechnic) to dosłownie koło budynku nr 2 jest jakiś lokalik hihihi :)
Sądzimy jednak że odpowiedni lokal musi być bardziej "pojemny" Poszukamy czegoś i damy znać.

Muszę kończyć bo zaczynają się zajęcia :) :) :)
Pozdrawiam
Ola (&Tomek)

Tomek79
Kontakt:

Post autor: Tomek79 »

Witam,
no to teraz tak już zostanie i mam nadzieję, że jest dobrze:-).
Podziękowania dla Admina:-).

Adriano71

Post autor: Adriano71 »

OOOooo....;]

jest ktos na tym forum w wieku 17-19 lat ...???
Bo jak narazie to widze same mlode pary z dzieciaczkami i bez dzieciaczkow i jeszcze prae innych kombinacji ;]

sa w naszym bloku jakies osoby co cos trenuja ?
chodzi mi o porzadne trenowanie a nie amatorstwo

8) 8) 8)

OLA&TOMEK

Post autor: OLA&TOMEK »

WIELKA DZIĘKÓWKA dla Szanownych Panów Moderatora i Admina :))
DZIĘKUJEEEEEMYYY :)

Pozdrawiamy

Awatar użytkownika
romana1
Kontakt:

Post autor: romana1 »

My również jesteśmy za spotkaniem integracyjnym.
:lol:
Pozdrawiam przyszłych sąsiadów

Awatar użytkownika
Grażka i Mariusz

Termin odbioru mieszkania

My ten zapis w umowie rozumiemy że odbiór najszybciej to 28 luty z tolerancja taką że najpóźniej 30 marca.więc ostateczny termin to 30 marca więc po tej dacie można mowić o 6%.....

Co do spotkania to myślimy że tylko kwestia ustalenia terminu :)

ODPOWIEDZ