Jaka forma opodatkowania najlepsza dla nowej firmy?

Ogólne forum Mieszkańców miasta Siechnice
triss
Kontakt:

Jaka forma opodatkowania najlepsza dla nowej firmy?

Post autor: triss »

Dodam, że firma z branży usługowej. Wielu klientów potrzebuje faktur VAT. Zarobki rzędu 150 tys zł rocznie. Niewielkie koszta. Jaka forma opodatkowania będzie najlepsza?

amma

Re: Jaka forma opodatkowania najlepsza dla nowej firmy?

Post autor: amma »

Wszystko zależy czy rozliczasz się samodzielnie czy z małżonkiem. Jeśli z małżonkiem oraz nie przekroczycie progu podatkowego to warto będzie się rozliczać księgą przychodów oraz rozchodów. Jeśli jednak rozliczasz sie sama to wybrałabym podatek liniowy. Jest bardziej opłacalny w tej sytuacji. Jeśli szukasz dla siebie porządnej firmy, które mogłaby Ci poprowadzić księgowość to ze swojej strony moge polecić ich:
http://www.roedl.com/pl/pl

Znają sie na tym co robią oraz na pewno powinni Ci pomoc z tymi sprawami.

Katelens

Post autor: Katelens »

Najlepiej jakbys udał się do biura rachunkowego gdzie na pewno pomogą Ci w odpowiednim wyborze, ja na pewno bym tak zrobił :)

Kanabaris

Post autor: Kanabaris »

Ja bym Ci polecał formę erewizorgt sprawdź sam , według mnie to najlepsza możliwa forma odszkodowań.

Lusia
Kontakt:

Post autor: Lusia »

Moim zdaniem zryczałtowany podatek dochodowy

Awatar użytkownika
bańka

Post autor: bańka »

A może by tak zaczerpnąć wiedzy we wrocławskiej firmie Law Up? Zajmuje się obsługą prawną przedsiębiorstw, oferując szeroki zakres usług. Doradzają m.in. w kwestiach prawa podatkowego, więc i z formą opodatkowania sobie poradzą. Zresztą, namiar na nich (http://law-up.pl/) będzie przydatny przy innych, trudniejszych sprawach pojawiających się podczas prowadzenia własnej działalności gospodarczej.

ODPOWIEDZ