Moje gotowanie

Dział poświęcony forum oraz wszelkim innym tematom.

Moje gotowanie

Postautor: laspoj » czwartek, 8 października 2015, 00:06

Nie umiesz gotować? Potrzebujesz pomocy? Warto zasięgnąć więcej informacji na specjalistycznych forach o tematyce zdrowotnej http://healthytime.pl/art,choroby-genetyczne-o-ktorych-prawdopodobnie-jeszcze-nie-29.htm Bez specjalistycznej wiedzy można sobie zaszkodzić. Przeczytaj! Porady specjalistów! Nie pożałujesz!
laspoj
 
Posty: 1
Rejestracja: środa, 7 października 2015, 23:57

Re: Moje gotowanie

Postautor: hobbit » piątek, 9 września 2016, 12:18

A spotkaliście się w czasie Waszych kulinarnych podbojów :) z czymś takim jak masło ghee? Chodzi o coś takiego jak opisali w tym artykule: http://www.cosmopolitan.pl/w-twoim-swiecie/8317/maslo-ghee-wszystko-co-powinnas-wiedziec-o-tym-produkcie ktoś ma jakieś doświadczenia?
hobbit
 
Posty: 42
Rejestracja: środa, 30 września 2015, 16:31

Re: Moje gotowanie

Postautor: Foewmiker » piątek, 9 września 2016, 14:48

hobbit pisze:A spotkaliście się w czasie Waszych kulinarnych podbojów :) z czymś takim jak masło ghee? Chodzi o coś takiego jak opisali w tym artykule: http://www.cosmopolitan.pl/w-twoim-swiecie/8317/maslo-ghee-wszystko-co-powinnas-wiedziec-o-tym-produkcie ktoś ma jakieś doświadczenia?

Ciekawe, ciekawe. Nigdy nie miałem okazji spróbować :)
Foewmiker
 
Posty: 6
Rejestracja: piątek, 9 września 2016, 14:45

Re: Moje gotowanie

Postautor: Magreta » środa, 30 listopada 2016, 02:08

Dziewczyny, ja Wam proponuję zakupić szybkowar, np. w euro http://www.euro.com.pl/garnki,g!szybkowar.bhtml Dania z szybkowaru są przepyszne, nie zrażajcie się, że forma gotowania jest inna. A największym plusem jest oczywiście aspekt zdrowotny - poczytajcie w sieci, jakie zalety ma gotowanie w szybkowarze :)
Magreta
 
Posty: 22
Rejestracja: czwartek, 1 września 2016, 14:47

Re: Moje gotowanie

Postautor: sanqi » czwartek, 24 sierpnia 2017, 12:47

ja teraz właśnei kupiłam blender gastronomiczny na https://www.gastrro.pl/ i jestem bardzo zadowolona :)
sanqi
 
Posty: 7
Rejestracja: środa, 30 marca 2016, 14:06

Re: Moje gotowanie

Postautor: mati612 » poniedziałek, 4 września 2017, 07:54

Bardzo fajne porady i wskazówki. Z pewnością się przydadzą.
mati612
 
Posty: 6
Rejestracja: piątek, 24 czerwca 2016, 09:24

Re: Moje gotowanie

Postautor: dragon » czwartek, 26 października 2017, 23:32

Gotowanie może jest fajne ale jak ma się to robić 8 godzin dziennie 5 dni w tygodniu to ochota przechodzi.
dragon
 
Posty: 17
Rejestracja: poniedziałek, 23 października 2017, 23:04

Re: Moje gotowanie

Postautor: enigma » poniedziałek, 15 października 2018, 13:35

Moim ulubionym daniem są makarony, z których można zrobić super sałatki, zapiekanki, podawać je na ciepło. Taki produkt wszechstronny i poradzi sobie z nim nawet laik ;) Ja dziś mam w planie penne arrighi z krewetkami, pomidorkami koktajlowymi i szparagami. Nie mogę się doczekać obiadu ;)
enigma
 
Posty: 12
Rejestracja: poniedziałek, 7 listopada 2016, 15:16

Re: Moje gotowanie

Postautor: major » wtorek, 9 kwietnia 2019, 20:47

Dokladnie tak.
major
 
Posty: 4
Rejestracja: poniedziałek, 28 stycznia 2019, 13:25


Re: Moje gotowanie

Postautor: dindu » czwartek, 11 kwietnia 2019, 10:45

Gotowanie we wlasnym zakresie to naprawde swietna sprawa. Nie ma wiekszej satysfakcji niz zrobienie czegos oryginalnego. Wiele osob nie zdaje sobie sprawy jak latwo jest przyrzadzic w domowym zaciszu wiekszosc potraw jakie moga zjesc w restauracjach .. gdzie czesto placa za nie konkretne pieniadze. Wszystko za sprawa internetu i informacji do jakich coraz wiecej osob ma dostep. Nauczyc sie gotowac to wcale nie jest jakas magia .. potrzeba jedynie podazac za wskazowkami i miec troche samodyscypliny. Ja juz powoli przygotowuje sie do swiat z wypiekami .. tzn. testuje znalezione przepisy. Do tej pory najlepszy makowiec wyszedl z tej receptury - https://uwielbiam.pl/przepis/makowiec-6 Przekonajcie sie zreszta sami jak chcecie :)
dindu
 
Posty: 4
Rejestracja: wtorek, 9 kwietnia 2019, 20:50

Re: Moje gotowanie

Postautor: masun » sobota, 20 kwietnia 2019, 21:00

Przygotowywania posiłków nie wyobrażam sobie bez dobrego noża ceramicznego. Dzięki ceramicznemu ostrzu krojone produkty (zwłaszcza wrzywa i owoce) nie tracą swoich właściwości odżywczych i smakowych. Dzieje się tak dlatego, że materiał z jakiego jest wykonany dobry nóż ceramiczny nie wchodzi w żadną reakcję chemiczną z żywnością. Noże ceramiczne są też bardzo wygodne w użytkowaniu - odporne na korozję, lekkie i długo utrzymują swoją pierwotną ostrość. https://hamono.pl/pl/blog/porady/noze-ceramiczne-co-musisz-o-nich-wiedziec - tutaj znajdziecie kilka przydatnych informacji, które z pewnością pomogą wam dokonać wyboru odpowiedniego noża ceramicznego.
masun
 
Posty: 33
Rejestracja: sobota, 17 października 2015, 11:59
Lokalizacja: Gdańsk


Wróć do Inne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [bot] i 3 gości


Popularne w serwisie Siechnice.com.pl

cron