siechnickie drogi

Ogólne forum Mieszkańców miasta Siechnice
ulolek

siechnickie drogi

Post autor: ulolek »

Z przykrością muszę stwierdzić, że siechnickie drogi, a w szczególności ulica Gimnazjalna jest w masakrycznym stanie. Wstyd mi jest, ponieważ jest to droga w tej chwili najczęściej uczęszczana przez wszelkiego rodzaju pojazdy i nie tylko, a tony ziemi, piachu i innych odpadów zalegających na jezdni powoduje, że droga asfaltowa zmienia się powoli w drogę "polną". Jeszcze trzy lata temu często widać było wieczorami sprzęt oczyszczający drogę z piasku zalegającego po bokach jezdni, jednak w tej chwili nic się już nie robi. A szkoda, gdyż aktualnie( w dobie ciągłych robót i remontów drogowych) jest to jedna z nielicznych dróg przejazdowych i spacerowych w Siechnicach. Nie wspominając o drodze dojazdowej do Gimnazjum...Ale przecież mamy teraz wakacje...
W słoneczne dni przejeżdżające samochody powodują unoszenie się tumanów piachu,kurzu i pyłu, które następnie osiadają na pobliskie budynki, samochody itp. A i spacerowiczom ciężko jest oddychać w takich warunkach.
W dni pochmurne i deszczowe na drogach robi się błoto a woda z opadów zalega i nie może spłynąć do studzienek, ponieważ te są pozatykane poprzez zalegający tam piach.

Czy tak wyglądają siechnickie drogi???Czy Siechnice cofają się do czasu kiedy były wsią? I co z tego że się rozbudowujemy, tworzymy piękne parki, skoro dojazd do tych cudownych miejsc jest koszmarny...
Mam nadzieję że władzom Gminy też zrobi się wstyd i zrobią porządek z siechnickimi drogami a w szczególności z drogą na ulicy Gimnazjalnej.

blondi06

Re: siechnickie drogi

Post autor: blondi06 »

gimnazjalna stała się teraz drogą szybkiego ruchu!
kierowcy samochodami prują tam, mimo że to bardzo krótki odcinek!
Przejście na drugą stronę ulicy stało się niebezpieczne... nie wspomne że mieszka tam bardzo dużo ludzi starszych oraz chodzą tam dzieci do szkoły!
Prosimy gminę o zrobienie porządku z wariatami drogowymi na gimnazjalnej, nim zdarzy się jakieś nieszczęście!

Awatar użytkownika
buniar02

Re: siechnickie drogi

Post autor: buniar02 »

koledzy i koleżanki siechnickie drogi są fatalne ale warto zauważyć ze remont ich to porażka kościelną ulice rozkopali i firma która remontuje nic nie robi jakie są wasze wrażenia bo moje jest takie ze firma zrobiła ludzią na złość rozkopała i nic nie robi staje się to uciążliwe ciekawi mnie kto na to zezwolił przecież to paranoja w taki sposób nigdy też ulicy nie zbudują i nigdy nie skączą są to ciężkie uchybienia w warunkach przetargu a przewidywany czas na skonczenie remontu drogi to wzięty był z kosmosu przy takim tepie prac to jakieś żarty ale ktoś za to wezmie pieniądze .

ODPOWIEDZ