Biegacze gminni łączcie się!

Ogólne forum Mieszkańców miasta Siechnice
Awatar użytkownika
wocash
Kontakt:

Re: Biegacze gminni łączcie się!

Post autor: wocash »

anna86 pisze:zaawansowane prace nad jedynym słusznym logo trwają
No właśnie. I chyba potrzebujemy Waszej opinii na jego temat.

Aktualne propozycje są takie:
pierwsze propozycje
pierwsze propozycje
Bez-nazwy-1.jpg (181.06 KiB) Przejrzano 11670 razy
Uznałem, że najfajniejszy układ to ten z lewej na dole. Przy czym poprosiłem od razu grafika o dorobienie uciętego zarysu stopy. I oto rezultat:
dorobiona stopa :-)
dorobiona stopa :-)
Bez-nazwy-2.jpg (34.85 KiB) Przejrzano 11670 razy
Oczywiście kwestie kolorów są jeszcze do dogrania. anna86 zasugerowała również, żeby pozostać przy tym "lewym dolnym" układzie, ale wykorzystać motyw zwielokrotnionej postaci z prawego górnego(bo przecież siła nas będzie :mrgreen: ).

Co Wy na to?

Filip Ides

Post autor: Filip Ides »

wocash pisze:szykuję się do "dyszki" w Strzelinie
nigdy nie opowiedziałeś jak było????
wocash pisze:A na wiosnę pierwszy w życiu półmaraton
co dokładnie? i może stać się to naszym wspólnym celem BwS?
wocash pisze:I żeby nie było - wczoraj i dzisiaj też zaserwowałem sobie makaron
I Ty Możesz Zostać Makaroniarzem...!!!

Awatar użytkownika
wocash
Kontakt:

Filip Ides pisze:nigdy nie opowiedziałeś jak było????
No bo nie było. Odpuściłem tę dyszkę, bo nijak się miała do mojego aktualnego programu treningowego. Uznałem, że to jeszcze trochę za wcześnie dla mnie. A decyzję o rezygnacji podjąłem po tym, jak znajomy poinformował mnie o Ósemce Osobowickiej (będzie w najbliższą niedzielę). Uznałem, że 8km (a nie 10) i 7 października (a nie 23 września) bardziej odpowiada mojej aktualnej formie :D .
Filip Ides pisze:co dokładnie? i może stać się to naszym wspólnym celem BwS?
Myślę o półmaratonie w Poznaniu - link
Planowana data: 7.04.2013. Oczywiście bardzo bym się ucieszył, gdyby stał się to nasz wspólny cel. I zapraszam.

fajny-basik

Post autor: fajny-basik »

Fajne te loga. Podoba mi się to górne z kilkoma biegaczami, kolory są też OK.
A co do półmaratonu, mamy bardzo niedaleko - Półmaraton Ślężański. To był mój debiut w biegach ulicznych, trasa dosyć wymagająca(2 długaśne podbiegi). Planowany termin 23.03.2013 (sobota). Można by wspólnie potrenować na trasie, nie jest daleko.

Filip Ides

powielenie postaci może nieźle wyglądać, warto spróbować w tym dolnym układzie
a jeśli chodzi o kolory to niebieski z żółtym (zamiast pomarańczowego) nieźle się kontrastowo komponują, ludziki by przechodziły od jasnoniebieskiego do ciemno, a 'W Siechnicach' byłoby na żółto, na przykład.

fajny-basik

Post autor: fajny-basik »

Mi bardziej pasuje, jak te ludki są takie jakie są - czyli od żółtego do pomarańczu, a napis niebieski lub granatowy. Wydaje mi się, że napis granatowy jest bardziej widoczny, a w sumie nam chodzi bardziej o nazwę, a ludki to tło dla loga.
Miałam jeszcze zapytać: czy ktoś z Was chodzi na zajęcia jogi w Siechnicach? W ramach ćwiczeń rozciągających - super, bardzo polecam. We wtorki o godz. 20 w sali gimnastycznej Gimnazjum, koszt zajęć 10 zł.

anna86

Post autor: anna86 »

No to nareszcie biegniemy razem! nieważne czy jesteście grubi czy chudzi, młodsi czy starsi, czy nosicie wypasione ‘najki’ czy stare chińskie trampki, ubierzcie się odpowiednio do pogody, przyjdźcie z waszymi dziećmi, przyprowadźcie rodziców, wnuków, przyjaciół, sąsiadów, biegaczy z innych miejscowości, kolegów z pracy, żony, mężów, wszystkich znajomych z facebooka!
Ale będzie bieganina! Będzie pięknie – będziemy razem ganiać, ścigać się na zawodach, pomykać po polach i łąkach, jeść smalec z miodem na makaronie dla szybkości, dżem z papryką dla chudnięcia... Sama radocha!
Do zobaczenia! Jutro my rządzimy na wałach! Wał wzięty!

Filip Ides

anna86 pisze:Wał wzięty!
czyli innymi słowy "robimy wały" :D

deerjot

Post autor: deerjot »

zapowiada się ciekawie, więc także się zjawię :D

Filip Ides

Wały biegały!
Sprawozdanie z Inauguracyjnego Treningu Założycielskiego: pojawiło się pięciu ‘Ojców Założycieli’, którzy pomknęli niczym antylopy najpierw wałami do Groblic potem drogą do Kotowic i z powrotem. Grupka różnorodna: od całkowicie początkujących po doświadczonych biegaczy. Zrobiliśmy kilka kilometrów łagodnym truchtem (dokładnie nie wiadomo bo coś GPS zaszwankował, ale i tak następnym razem zrobimy więcej!). Po drodze pogadaliśmy o bieganiu, powymienialiśmy nasze uwagi, spostrzeżenia, pomysły, żartowaliśmy i snuliśmy plany na dalsze poczynania. Na koniec uzgodniliśmy kolejne spotkanie na następną niedzielę na godz. 9.00, zobaczymy czy większej liczbie osób będzie pasowało. Zadaliśmy sobie pracę domową na ten tydzień: przynajmniej raz, a najlepiej dwa razy pobiegać godzinkę.
Wieczorem rozmawiałem z trenerami z Pro-Run. Poważnie zaczynają zabierać się za utworzenie swojej filii w Siechnicach. To oni będą starać się o dotacje z gminy, oni wiedzą jak organizować klub, jak robić plany treningowe, mają do tego strukturę, wiedzę i doświadczenie no i to oni w końcu chą organizować wiosenny bieg Siechnicki i będą w stanie to zrobić dobrze. nasze zadanie to biegać i rosnąć w siłę i liczbę!

Awatar użytkownika
wocash
Kontakt:

To w ramach motywowania niezdecydowanych oraz zgodnie z obietnicą złożoną wczoraj na spotkaniu, chciałem poinformować, że już dziś odrobiłem zadaną pracę domową, uczestnicząc w Ósemce Osobowickiej :D Impreza fajna, kameralna, trasa w Lesie Osobowickim przygotowana super, na pewno stawię się tam również za rok.
No i po niewiele ponad miesiącu prawdziwego regularnego biegania (bo wcześniej to było raczej tylko od okazji do okazji) udało mi się wykręcić czas, z którego jestem naprawdę zadowolony. Nie ma to jak podbudować się na kolejne tygodnie treningu.

Do zobaczenia w niedzielę rano, bo nie wiem jak Ty, Droga/-i Czytelniczko/-ku, ale ja "Biegam w Siechnicach" :D

Kajuta

Post autor: Kajuta »

Widziałam Was na Staszica, jak wracaliście już po bieganiu :) Ciekawe dlaczego nie było żadnej biegaczki :wink: Fajnie, że tak się zorganizowaliście :D Powodzenia

Filip Ides

wocash - jeśli masz już logo mniej więcej na gotowo to możnaby wlepić je na plakaty ogłoszeniowe i wrzucić je tutaj jako załącznik - każdy kto chce mógłby sobie też drukować i wywieszać gdziekolwiek, np. w okolicy swego zamieszkania, byłoby ich więcej. a póki się nie ustali stała godzina i dzień - można zostawić puste miejsce do wpisania danych flamastrem. I myślę że warto już założyć profil na fejsbuku (kto potrafi?) będzie łatwiej się ogłaszać i komunikować.
co do porannej godziny naszego niedzielnego biegania - wyczytałem że teoretycznie rano jest najlepiej bo większość ważnych biegów zaczyna się około 9.00, organizm się więc przyzwyczaja że zawsze na tę godzinę ma być gotowy do wzmożonego wysiłku...
pokażecie nam w niedzielę tę trasę którą zachwalaliście: obwodnicą w stronę Odry?
ps. gratuluję sukcesu na Ósemce!

anna86

Post autor: anna86 »

Kajuta pisze:Widziałam Was ... Ciekawe dlaczego nie było żadnej biegaczki
siła wyższa... :(
Kajuta pisze:Fajnie, że tak się zorganizowaliście :D Powodzenia
przyłącz się! czemu nie?
Razem lepiej niż osobno!

ODPOWIEDZ