Co na włosy?
Co na włosy?
Czy są tu szczególnie Panowie, którzy mają problem z wypadającymi włosami, wręcz łysieniem? Mam zaledwie 30 lat a już mocno łysieję. Widziałem na bujne-wlosy.pl takie tabletki i inne rodzaje terapii na porost włosów, chciałbym wypróbować, myślicie, że warto?
Re: Co na włosy?
Mojemu tacie kupowałam toniki na porost włosów, wodę brzozową, ampułki i szampony - systematyczne używanie kosmetyków zadziałało po około roku. Teraz, po dwóch latach, tacie wyraźnie czupryna się poprawiła, a to jest pan 60-letni. Wierzę, że Tobie też się uda, ale musisz być konsekwentny i wytrwały - używać wielu różnych specyfików i w końcu sytuacja się poprawi. Pozdrawiam!
-
Polecam okłady z kisielku z siemienia lnianego i picie takich kisielków raz dziennie. Ja piję regularnie i zauważyłam, że znacznie szybciej rosną mi włosy, dodatkowo siemie dobrze działa na trawienie, przyswajanie witamin. Siemię lniane jest cudotwórcą
tabletki może nie są złe, natomiast ja sam zdecydowałem się na loxon 5% ( http://idgarages.pl ), który przy regularnym stosowaniu daje fajne efekty.
-
Najlepszym sposobem na włosy są domowe płukanki oraz olejowanie. Tylko z tym drugim nie można przesadzić, bo można sobie zaszkodzić.
-
Na łysienie androgenowe typu męskiego nie pomogą żadne płukanki, oleje i inne cuda. Jedynie dermatolog i leczenie m.in. finasterydem i minoxydilem. To zahamuje wypadanie, ale jak skończysz leczenie, to problem wróci. Na to nie ma skutecznego lekarstwa, no, chyba, że stać cię na przeszczep cebulek włosowych, tak więc nie piszcie głupot o sposobach babuni, które co najwyżej mogą, ale nie muszą (!), pomóc włosom przy przesileniu zimowym!
Ja mojemu facetowi parzę pokrzywę - nie ma szałowych efektów ale trochę pomaga Włosy są gęstsze i grubsze
Warto sprawdzić olejek rycynowy.
-
Na włosy zdecydowanie jedynie dobrej jakości kosmetyki. Tym bardziej, że teraz można dostać je w normalnych cenach w sklepach internetowych, np. tutaj: https://www.shopla.pl/pl/sklep/kategoria/kerastase,180,132,1.html Polecam!
Też słyszałam, że olej rycynowy może być skuteczny. Są jeszcze jakieś specjalne ampułki z preparatami wzmacniającymi włosy od samych cebulek. Ale suplementy diety, najlepiej ziołowo-witaminowe bez sztucznych składników
-
Tylko olejek rycynowy powinno się raczej mieszać z odżywką do włosów. Nie olejuję się nimi normalnie, jak w przypadku innych olejów.
Co do tematu włosów.. to właśnie się wybieram na wesele tylko muszę przyznać, że niestety moje włosy nie wyglądają ostatnio za dobrze więc pomyślałam o tym czy warto żebym założyła dodatkowo doczepiane włosy clip in podobno założenie ich zajmuje parę minut a efekt jest ok, co myślicie?
Mnie dotyczy ten problem, ale niestety nic nie działa.
Od kilku miesięcy również mam ten sam problem. Na początku próbowałem z tabletkami jednak to nic nie dawało. Na mnie najlepiej działa szampon i tonik do włosów co wspomaga ich szybsze rośniecie.