Na 99,9% jak zwykle nic

Marcin Jaroszewicz pisze:(...)jak to jest na swojej stronie informujecie, że rozlicza nas firma fontis, a ja tam dzwoniłam i mówią, że oni nas nie rozliczają?
Znów kłamstwo? Bo jak to inaczej nazwać?(...)
(...)Jestem skłonny uwierzyć, że po telefonach z windykacji i informacji, że rozliczenia szykuje Fontis do tej właśnie firmy zadzwoniło kilka/kilkanaście zaniepokojonych osób z prośbą o wyjaśnienie. Jestem skłonny uwierzyć, że firma Fontis telefonicznie jasno i wyraźne się od tego odcinała. Informacja o rozliczeniach dalej wisi na stronie Formatu!!!(...)
I oczywiście wszystko by miało zastosowanie w Naszej sytuacji gdyby nie pewne ale. W słuchawce jak najbardziej padały prawdziwe słowa, że :Może się mylę, ale uważam jako mieszkaniec, że Fontis jest dla nas, a nie na odwrót i jako mieszkaniec mam prawo do informacji dotyczących przede wszystkim mnie:)
I tutaj słowo klucz. Oni Nas nie rozliczali jako Nasz Zarządca ale jako zewnętrzna firma zatrudniona przez Dewelopera. A o tym już przecież nie wszyscy w firmie Fontis musieli być poinformowani bo mogły to być tylko ustalenia pomiędzy prezesami firm. Dlatego jeżeli ktokolwiek dzwonił z zapytaniem rozliczenia uzyskiwał taką a nie inna informację.little nasty:
Zadzwoniłam i uzyskałam informacje mniej więcej tej treści.
" firma Fontis jako PAŃSTWA ZARZĄDCA nie dokonuje państwa rozliczeń za poprzedni rok kiedy funkcję administratora pełnił format.]