Witajcie,
Ja również jestem szczęśliwą posiadaczką mieszkania na tym osiedlu w budynku D
Ulokowałam się w lewym górnym rogu na parterze.
Pozdrowienia dla wszystkich
Obok stacji kolejowej Św. Katarzyna budują chyba sklep, na tablicy jest tylko informacja, że to budynek handlowo-usługowy. Ktoś z Was się orientuje co tam konkretnie będzie?
Biedronka.
Dike - byłam wczoraj na budowie...ok 17.00 tej - jak Ty tam mieszkasz...? kurcze chyba cięzko co?
Na budynku C i B rosną ściany na 1 p. ale czy do końca lipca bedzie oddanie...
no chyba że w takich warunkach bedzie mozna mieszkac jak Ty teraz.
A tak średio mi to sie widzi - totalna rozpierd....
Kasia, ja mam budynek B i oddanie do końca sierpnia w umowie.
Realnie patrząc to i o ten termin się obawiam i biorę poprawkę na MAŁY poślizg !
Wszelkie info na temat postępów na budowie z Waszej strony mile widziane, ja podjadę tam w weekend.
Mieszkania maja oddac od czerwca do lipca, ale deweloper caly czas utrzymuje ze w lipcu dostaniemy klucze,
moze tez bedzie tak jak z D, ze najpierw wjedzie parter a potem pietra. Najwazniejsze tam wejsc, zrobic pomiary i pozamawic meble i sprzety. Trzeba tez wziac pod uwage ze idzie wiosna a z nia wyzsza temperatura (przynajmniej tak przepowiadaja, temperatury najwyzsze od lat:) , szybciej bedzie wszystko schnac i nie bede mieli takich postojow. To tyle teorii a w praktyce sie okaze
KasiaW1 - jakoś się mieszka, łóżko mam, łazienkę też także nie jest najgorzej, najgorszy jest brak informacji, co gdzie kiedy, już dawno powinno być wszystko skończone, a tu końca jeszcze nie widać, nie ma prądu docelowego (ma być za ok, 2 tyg) jest budowlany, wykończenie tereny na około, wykonczenie przejsca w kierunku budynku c itd, min jeszcze miesiąc. Ja wszystkie prace wykończeniowe zakończę do świąt, ale nie mam szans żeby żonę z małym dzieckiem ściągnąc, realny termin to przed majówką. Jak ktoś chcę się wymienić uwagami to zapraszam do budynku D. Służę pomocą.
G&D - co do aktu notarialnego, to myślę najwcześniej koniec czerwca
Byłem na budowie w niedzielę i byłem pod wrażeniem postępu sąsiedniej budowy domów przez ATOM.
Porównując do tego naszego dewelopera, przespali trochę ostatni miesiąc, niby postawili te ścianki, ale nie mam pewności czy to nie wynika z konieczności przelania transz, opóźnienie na budowie jest widoczne.
Jaco- mamy to samo wrażenie co Ty ! WILLA KATARZYNA JUZ JEST GOTOWA !!!!! i to tyle budynków na raz - by tak budowac trzeba mniec ludzi - pracowników !!!!
z moich obserwacji : u nas 1osoba kładzie kafle w D, a ok 8 robi ściany w C i B - troche mało ludzi by to ogarnąć na czas.!!!!
stropy muszą wysychać po wylaniu - do 28 dni (stemple są ok.)
u nas sciany juz zaczeli robic po 7 dnich.... no ale nie bede sie czepiała.... niech robia..teraz termin goni...
moze troche jestem ostra ale to nasze pieniadze- bo takie pytanie sie rodzi - czemu inni robia a u nas tak troszkę mniej...))
Wszystko sprowadza się chyba do ilości ludzi na budowie, już nawet nie chcę wnikać w ocenę ATOM-u jako dewelopera bo trochę się o nich nasłuchałem. Faktem jest jednak, że postawili budynki 2 razy szybciej.
Kilka najbliższych tygodni pokaże czy nadgonią rzeczywiście z terminami bo postawić to wszystko przy odpowiednio licznej ekipie i dostawie materiałów na czas nie stanowi żadnej sztuki budowlanej.
Zimy w tym roku nie było bo w naszej szerokości geograficznej nieco ponad 3 tygodnie mrozu to praktycznie nie zima. Trzeba chyba poczekać co pokażą podczas najbliższych tygodni.