- Katastrofalny stan nawierzchni drogi i poboczy jest spowodowany ponadnormatywnym natężeniem ruchu, które występuje w tamtym obszarze w ostatnich miesiącach. Pozostawienie drogi w obecnym stanie jest niebezpieczne dla zdrowia i życia osób, które się po niej poruszają - twierdzi burmistrz Siechnic.
Zastanawia mnie to zdanie .. Czy burmistrz dysponuje jakimiś statystykami wypadków, ekspertyzami na podparcie SWOJEJ tezy ?? Czy to jest wyssane z palca ?? Droga oczywiście jest w fatalnym stanie ale przy spokojnej jeździe nie widziałem jeszcze żadnego zagrożenia

"Katastrofalny stan nawierzchni drogi i poboczy jest spowodowany ponadnormatywnym natężeniem ruchu," - jakim ponadnormatywnym ?? To wina tylko i wyłącznie sprzętu budującego wały, a nie samochodów osobowych..
Na razie gmina zdecydowała o zamknięciu tego odcinka do 31 marca. Kiedy naprawdę uda się odnowić ten odcinek, nie wiadomo. - Jeśli pogoda nam pozwoli, to zaczniemy prace po Nowym Roku. Jeśli nie - będziemy musieli poczekać na wiosnę - wyjaśnia Józwiak. -- Brawo coraz lepiej

Cały tekst: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35754,15149951,Droga_miedzy_Trestnem_a_Blizanowicami_zostanie_zamknieta.html#ixzz2nkQalhtw
I kolejna sprawa jak pisałem już kiedyś.. Czy nie można było przełożyć tego remontu na LATO ??? A w tej chwili tylko uzupełnić niezbędne ubytki ??
Ale czego można się spodziewać po kimś kto siedzi na miejscu i nie musi codziennie z rana dojeżdżać do Wrocławia do pracy ??