Witam,
Od dwóch dni mam bardzo niską jakość sygnału na MUX-3 w Kamienicy II na Piłsudskiego. Dla mniej wtajemniczonych napiszę, że chodzi o kanał 25 czyli programy TVP 2 HD, TVP3, TVP 1 ITD. W teście sygnału jest napisane, że siła sygnału wynosi 100 % natomiast jakoś skacze pomiędzy 0 a 50. Pozostałe multipleksy (programy, t.j.: TVN, POLSAT, TVP 1 HD ITD) siła sygnału i jakość praktycznie na 100 %. Czy ktoś z sąsiadów ma podobny problem? Nie wiem czy to właśnie pada mi telewizor czy może coś z anteną bądź instalacją jest nie tak i trzeba się będzie do zarządcy upomnieć.
Proszę o informację. Pozdrawiam.
Słaba jakość sygnału z MUX-3 na Piłsudskiego
Re: Słaba jakość sygnału z MUX-3 na Piłsudskiego
Ten sam problem występuje na większym obszarze. Jest to wina nadajnika. Podobno trwają prace nad naprawą 

Nawet nie wiesz GREGORIO jak bardzo ucieszył mnie Twój wpis. Na poważnie zacząłem się już martwić, że siada mi TV. Mógłbyś mi jeszcze zdradzić skąd posiadasz taką wiedzę? Można gdzieś na sieci znaleźć oficjalny komunikat?
Dzięki jeszcze raz za odpowiedź, pozdrawiam.
Dzięki jeszcze raz za odpowiedź, pozdrawiam.
Przed chwilą rozmawiałem z bardzo miłym i świetnie poinformowanym pracownikiem firmy IKATEL (zarządzają antenami i infrastrukturą TV w naszej kamienicy), który bardzo szczegółowo wytłumaczył mi problem z multipleksem 3 w naszym województwie. Otóż naszą część województwa dolnośląskiego zaopatrują w sygnał cyfrowy naziemnej TV dwa nadajniki: na górze Ślęza oraz w Żurawinie (bodajże). Pracownicy firmy EmiTEL (zarządca nadajnikami naziemnej TV w Polsce) przesterowali moc sygnału z Żurawiny i stąd zakłócenia w odbiorze na kanale 25 (MUX-3). Na chwilę obecną trwają pomiary i "przyglądanie się sprawie" przez pracowników EmiTEL.
Od Pana z IKATEL-u dowiedziałem się również, że podobny problem mają mieszkańcy pomorza i...jeszcze gdzieś tam...zapomniało mi się
Tym samym uspokajam siebie i pozostałych mieszkańców jeżeli mieli podobne obawy co ja.
Pozdrawiam.
Od Pana z IKATEL-u dowiedziałem się również, że podobny problem mają mieszkańcy pomorza i...jeszcze gdzieś tam...zapomniało mi się

Tym samym uspokajam siebie i pozostałych mieszkańców jeżeli mieli podobne obawy co ja.
Pozdrawiam.
Myślę, że z tym samym Panem rozmawialiśmy
Poczekamy, zobaczymy, może sytuacja ulegnie poprawie.

Witam.
Ostatnio zauważyłem pogorszenie jakości kanałów z MUX-3 (TVP1, TVP2 itp) -klatkowanie, zakłócenia. Kanały z MUX-1 i MUX-2 odbierają wyśmienicie. Czy inni mieszkańcy ul. Piłsudskiego mają takie same problemy z odbiorem?
Ostatnio zauważyłem pogorszenie jakości kanałów z MUX-3 (TVP1, TVP2 itp) -klatkowanie, zakłócenia. Kanały z MUX-1 i MUX-2 odbierają wyśmienicie. Czy inni mieszkańcy ul. Piłsudskiego mają takie same problemy z odbiorem?