Mam pytanie do forumowiczów , czy w aspekcie kryzysu gospodarczego bylibyście zainteresowani nową formą najmu biura z sekretarką tzw. start-up
Polegać to będzie na tym , że w Siechnicach powstałoby miejsce, w którym można zarejestrować działalność gospodarczą oraz wynająć biuro ( wirtualne ) z sekretarką .Usługą dodatkową będzie wynajmowanie na godziny boksu lub sali konferencyjnej ( w zależności od potrzeb ).Boksy idealnie nadawać się będą do małych spotkań biznesowych, rozmów kwalifikacyjnych, jak również dla osób chcących popracować w ciszy, w przystosowanych do tego pomieszczeniach
W ramach umowy firmę nie interesują koszty mediów.Do dyspozycji będzie też ksero,fax,skaner,komputer ,w tym przypadku opłata będzie za zużycie papieru. Obsługa korespondencji przychodzącej a także możliwość przechowywania dokumentacji firmowej w indywidualnej szafce ( zamykanej )
Rozwojowo mam pomysł na samorozliczanie się PIT,VAT poprzez dedykowane oprogramowanie i doradcę. To jest kolejna oszczędność na biurze rachunkowym lub księgowym.
Wątek jest otwarty.Proszę o wszelkie pomysły i potrzeby.Wydaje mi się , że pomysł ciekawy dla osób chcących założyć działalność i dla małych firm chcących zmniejszyć koszt i zająć sie tylko swoją działalnością stricte zarobkową.
Oczywiście w Polsce z podobną formulą działają już firmy ale nie ma takiej w naszym regionie.
W grupie siła

Ps. Mogłoby to też być miejsce kojarzenia biznesu , dzieki lokalizacji wielu firm z różnych branż.
Pozdrawiam i czekam na wasze posty.