proponuje dyskusje Siechnice-rynek pracy

Ogólne forum Mieszkańców miasta Siechnice
Awatar użytkownika
buniar02

proponuje dyskusje Siechnice-rynek pracy

Post autor: buniar02 »

witam otóż obserwując rynek pracy na terenie gminy jak i również samych Siechnic mam niestety nie dobre wnioski .

Zakłady są typu Parker ,Tim , Hasco-Lek tylko co z tego po pierwsze nie ma przyjęć po drugie jak są to za 1200 zł przysłowiowe na umowe o prace coprawda ale tymczasową. Wnioski same się nasuwają skoro stworzono ekonomiczną strefę to powinno to ku czemuś służyć i zobowiązywać firmy w okręgu strefy.Przecież strefa ekonomiczna wiąże się z przywilejami dla firmy.Wiadomo wybór jest jak komuś nie pasuje można powiedzieć to niech szuka sobie pracy gdzie mu pasuje,ale mi pasuje tutaj tylko praca na godnych człowieka warunkach.

co wy o tym sądzicie

Awatar użytkownika
jimmy_lodolamacz

Re: proponuje dyskusje Siechnice-rynek pracy

Post autor: jimmy_lodolamacz »

W dzisiejszych realiach 1200zł to żadne wynagrodzenie. Niestety pracownicy produkcji często zarabiają najmniej. Firmy tną koszty a nawet jeżeli mają jakieś zyski to nie są chętne na dzielenie się nimi. Duże korporacje każdego traktują jako zasób, czynnik ludzki, taki sam jak materiały. Trzeba kupić jak najtaniej i wykorzystać jak najwięcej. Pracuje w małej(około 150osób)firmie produkcyjnej i niestety widzę to na każdym kroku. Najwięcej oszczędza się na pracownikach a przecież: "nie masz pracownika z niewolnika".

Sniki

Re: proponuje dyskusje Siechnice-rynek pracy

Post autor: Sniki »

skad te info ze w hasco zarabia sie 1200 ja tam pracuje 8 lat nikogo tak nisko zarabiajacego nieznam

ODPOWIEDZ