Może warto rozpocząć lobbowanie na rzecz budowy w Siechnicach krytego basenu. Być może już ktoś podjął takie działanie, także proszę o informację jak na dzisiaj wygląda temat. Osoby, które chciałyby się zaangażować proszę o info zwrotne.
Pozdrawiam
icodalej pisze:Większość mieszkańców Siechnic już wybrała. Zamiast basenu, dróg, przedszkoli, szkół chcą mieć... RATUSZ.
Szkoda tylko, że to zamiast dotyka także innych.
Zgadzam się w 100%. Władze (a pośrednio także siechniczanie) wybrały... ratusz zamiast przedszkoli. Za pieniądze które do tej pory na ratusz (jeszcze nieistniejący) wydano i planuje się wydać w tym roku, nowe przedszkole w Siechnicach już dawno by powstało. To pokazuje co jest "najbardziej pilne i potrzebne".Przemek(EVO) pisze:icodalej pisze: Tylko trzeba wybierac inwestycje najbardziej pilne i potrzebne, ....
1. 100% zgoda.Przemek(EVO) pisze: 1. Problem przedszkola był od dawna znany i przedstawiany wójtowi, który jak zwykle problemu nie widzi bądź jest on nieistotny.
2. Ratusz był i jest i będzie budowany za pieniądze z innego źródła, więc nie rozumiem dlaczego sie go tak czepiasz??
3. Wszak będzie to centrum kulturowo-administracyjne, gdzie w jednym miejscu będziesz mógł/mógła (niepotrzebne skreślić) załatwić większość spraw administracyjnych, zrobić opłaty, pobrać pieniadze z banku czy napić sie dobrej kawy, w miłym i ładnym, mam nadzieję, miejscu.
4.a tak BTW....to zrozum, że przy okazji budowy rynku zostanie zmodernizowana i rozbudowana ulica Kościelna i Jarzębinowa, która już grozi zawałem komunikacyjnym, popatrz na pewne inwestycje także z innych stron.
5. P.S Nie mam kiepskiego zdania o Polakach, sam nim jestem i jestem z tego powodu dumny, szlag mnie trafia tylko i wyłącznie narzekanie i beznadziejne patrzenie na pewne rzeczy choć w tym kraju nieraz trudno patrzeć inaczej na ten burdel, który na kazdym kroku nas ogarnia....ale to inny temat na inny czas.
Pozdrawiam.
http://forum.siechnice.pl/viewtopic.php?p=23369#23369W chwili obecnej po trwających od kilku lat (decyzje w tych sprawach były podejmowane w 2005 lub 2006 r. czyli jeszcze w poprzedniej kadencji) pracach projektowych przystępujemy w najbliższym czasie do budowy lub rozbudowy przedszkoli w Siechnicach (planowane oddanie do użytkowania w 2010 roku), w Świętej Katarzynie (w 2011 r.), w Żernikach Wrocławskich na wniosek Rady Osiedla i mieszkańców termin budowy przesunięto na 2011 rok po wcześniejszym wybudowaniu kolejnej trzeciej hali sportowej przy szkole (rozpoczęcie budowy w 2009 r. z zakończeniem w 2010 r.) oraz adaptacji na cele przedszkolne całego starego budynku szkoły dla około 80 dzieci 5 i 6 letnich oraz budowy przedszkola integracyjnego w Iwinach z oddaniem do 2010 roku.