Basen kryty w Siechnicach

Ogólne forum Mieszkańców miasta Siechnice
boloem

Basen kryty w Siechnicach

Post autor: boloem »

Szanowni Mieszkańcy :)

Może warto rozpocząć lobbowanie na rzecz budowy w Siechnicach krytego basenu. Być może już ktoś podjął takie działanie, także proszę o informację jak na dzisiaj wygląda temat. Osoby, które chciałyby się zaangażować proszę o info zwrotne.

Pozdrawiam

ANWID

Re: Basen kryty w Siechnicach

Post autor: ANWID »

KIEDY, KIEDY, KIEDY TEN BASSSSEEEEENNN :lol:

TORMENTOR

Post autor: TORMENTOR »

eee chyba to nie przejdzie- wrocławski park wodny jest 12 min drogi autem... :roll:

Awatar użytkownika
Przemek(EVO)
Kontakt:

Post autor: Przemek(EVO) »

hahahahaa basen, teraz....ludziska gdzie wy macie wyobraźnię. Tego typu inwestycje, robi sie wtedy kiedy ma sie wykonane wszystkie, badz wiekszosc podstawowych inwestycji w miejscowosciach, tj. gaz, drogi, kanalizacja, cala infrasttruktura, urbanizacja, i wiele tego typu innych rzeczy. Propozycja niezla, aczkolwiek w planach bodajze od 10 lat. Autorowi tematu proponuję, zapoznac sie u odpowiednich źródeł, jaki jest koszt budowy średniej klasy basenu, a pozniej czy te pieniadze nie spożytkował by, chociazby na poprawne wykonanie drogi wraz z cała kanalizacją, czy tez na inne wazniejsze strategicznie cele.
Naprawde proszę nie brac mojej odpowiedzi za obraze czy cokolwiek, bo sam chcialbym miec basen badz kąpielisko w Siechnicach, ale naprawdę sa inne wazniejsze inwestycje. Na osłode mogę dodac, że temat tego typu inwestycji jest od dawna ruszony, i jest nawet szansa na realizacje, ale na przyszłośc prosze o bardziej realistyczne marzenia, ja bym chciał miec tor w Siechnicach z homologacvją FIA, i co??? ....:D
Pozdrawiam.

boloem

Post autor: boloem »

Faktycznie - po takim odzewie mieszkańców widzę że basen nie jest potrzebny w Siechnicach.

TORMENTOR

Post autor: TORMENTOR »

No jeśli miałbym wybierać między basenem a lepszymi drogami, no to wybór jest oczywisty... :mrgreen:

icodalej

Post autor: icodalej »

Większość mieszkańców Siechnic już wybrała. Zamiast basenu, dróg, przedszkoli, szkół chcą mieć... RATUSZ.
Szkoda tylko, że to zamiast dotyka także innych.

Awatar użytkownika
Przemek(EVO)
Kontakt:

icodalej pisze:Większość mieszkańców Siechnic już wybrała. Zamiast basenu, dróg, przedszkoli, szkół chcą mieć... RATUSZ.
Szkoda tylko, że to zamiast dotyka także innych.

bzdury wypisujesz :roll: , rola ratusza jest o wiele ważniejsza niz rola basenu, w którym, idę o zakład, nawet bys nie popływał, chyba że w godzinach nocnych, dlaczego? Przykład funkcjonowania hali sportowej, nic chyba juz nie muszę dopisywać.
Nie zgadzam się, że to mieszkańcy sobie wybierają, bo nie wybierają. Wybieraliby gdyby stawiali się licznie na zebrania dla mieszkańców, a nie raptem na ponad 4 tys. miejscowość 40 osób hahahahhaha :lol: :lol: żałosne.
icodalej przyjdź na takie zebrania, wypowiedz sie madrze i merytorycznie, na pewno nie tak jak w poście przez Ciebie tworzonym i uzyskasz odpowiedź, że wszyscy chcemy miec basen, drogi, przedzkole i lotnisko na prywatne Jety a nawet przystan jachtową.
Tylko trzeba wybierac inwestycje najbardziej pilne i potrzebne, bo nie na wszystko ma się pieniadze, a uwierz mi przedszkole i drogi do nich należą.

P.S Nick masz typowego Polaka....i co dalej? nikt nie wie...rączki tylko załamać

icodalej

Przemek(EVO) pisze:
icodalej pisze: Tylko trzeba wybierac inwestycje najbardziej pilne i potrzebne, ....
Zgadzam się w 100%. Władze (a pośrednio także siechniczanie) wybrały... ratusz zamiast przedszkoli. Za pieniądze które do tej pory na ratusz (jeszcze nieistniejący) wydano i planuje się wydać w tym roku, nowe przedszkole w Siechnicach już dawno by powstało. To pokazuje co jest "najbardziej pilne i potrzebne".

A co do mojego nicka- wbrew Twoim przypuszczeniom nie należę do ludzi którzy załamują ręce. Martwi mnie tylko Twoje kiepskie zdanie o Polakach.

Awatar użytkownika
Przemek(EVO)
Kontakt:

Na średniej bądź wyższej średniej klasy przedszkole wraz z wyposażeniem trzeba wydać od 5-7 mln. zł. Problem przedszkola był od dawna znany i przedstawiany wójtowi, który jak zwykle problemu nie widzi bądź jest on nieistotny. Ratusz był i jest i będzie budowany za pieniądze z innego źródła, więc nie rozumiem dlaczego sie go tak czepiasz?? Wiekszość Twoich postów na tym forum zawiera negatywną opinię o tej inwestycji, pomimo że jest ona tak samo ważna jak przedszkole. Wszak będzie to centrum kulturowo-administracyjne, gdzie w jednym miejscu będziesz mógł/mógła (niepotrzebne skreślić) załatwić większość spraw administracyjnych, zrobić opłaty, pobrać pieniadze z banku czy napić sie dobrej kawy, w miłym i ładnym, mam nadzieję, miejscu.
Jeżeli tak bardzo najeżdzasz na Ratusz to wiedz jedno, że 1 mln. został zdjęty z puli na tę budowę, własnie na rzecz rozbudowy przedszkola. Załatwił to jeden z naszych radnych gminnych.

a tak BTW....to zrozum, że przy okazji budowy rynku zostanie zmodernizowana i rozbudowana ulica Kościelna i Jarzębinowa, która już grozi zawałem komunikacyjnym, popatrz na pewne inwestycje także z innych stron.

P.S Nie mam kiepskiego zdania o Polakach, sam nim jestem i jestem z tego powodu dumny, szlag mnie trafia tylko i wyłącznie narzekanie i beznadziejne patrzenie na pewne rzeczy choć w tym kraju nieraz trudno patrzeć inaczej na ten burdel, który na kazdym kroku nas ogarnia....ale to inny temat na inny czas.
Pozdrawiam.

icodalej

Przemek(EVO) pisze: 1. Problem przedszkola był od dawna znany i przedstawiany wójtowi, który jak zwykle problemu nie widzi bądź jest on nieistotny.
2. Ratusz był i jest i będzie budowany za pieniądze z innego źródła, więc nie rozumiem dlaczego sie go tak czepiasz??
3. Wszak będzie to centrum kulturowo-administracyjne, gdzie w jednym miejscu będziesz mógł/mógła (niepotrzebne skreślić) załatwić większość spraw administracyjnych, zrobić opłaty, pobrać pieniadze z banku czy napić sie dobrej kawy, w miłym i ładnym, mam nadzieję, miejscu.
4.a tak BTW....to zrozum, że przy okazji budowy rynku zostanie zmodernizowana i rozbudowana ulica Kościelna i Jarzębinowa, która już grozi zawałem komunikacyjnym, popatrz na pewne inwestycje także z innych stron.

5. P.S Nie mam kiepskiego zdania o Polakach, sam nim jestem i jestem z tego powodu dumny, szlag mnie trafia tylko i wyłącznie narzekanie i beznadziejne patrzenie na pewne rzeczy choć w tym kraju nieraz trudno patrzeć inaczej na ten burdel, który na kazdym kroku nas ogarnia....ale to inny temat na inny czas.
Pozdrawiam.
1. 100% zgoda.
2. "z innego źródła" tzn. z jakiego? Zdaje się, że źródłem jest budżet gminy (nie słyszałem np. o unijnym finansowaniu budynków administracyjnych). Teoretycznie do budżetu miały one trafić ze sprzedaży gruntów w centrum Siechnic, tyle że bezskutecznie przeprowadzono już 3 przetargi na ich sprzedaż.
3. Tzw. przeciętny Kowalski załatwia tzw. sprawy administracyjne kilka (albo i nie) razy w roku. Obecna ilość urzędników i pokoi spokojnie do tego wystarcza. Choćby dlatego, że dużo spraw bieżących (rejestracja samochodów, sprawy budowlane.. ) załatwia się w starostwie, poza tym wchodzimy w czasy e-urzędów. A banki, kawiarnie itp... jeśli ktoś chce zainwestować swoje pieniądze to proszę bardzo.
4. No właśnie patrzę z także z innych stron. Dla mnie wybór między przedszkolem a ratuszem jest prosty.
5. 100% zgody. Nie wystarczy narzekać, trzeba "brać sprawy w swoje ręce".

Orion
Kontakt:

Post autor: Orion »

Wypowiedź wójta na temat przedszkoli na forum mieszkańców gminy:
W chwili obecnej po trwających od kilku lat (decyzje w tych sprawach były podejmowane w 2005 lub 2006 r. czyli jeszcze w poprzedniej kadencji) pracach projektowych przystępujemy w najbliższym czasie do budowy lub rozbudowy przedszkoli w Siechnicach (planowane oddanie do użytkowania w 2010 roku), w Świętej Katarzynie (w 2011 r.), w Żernikach Wrocławskich na wniosek Rady Osiedla i mieszkańców termin budowy przesunięto na 2011 rok po wcześniejszym wybudowaniu kolejnej trzeciej hali sportowej przy szkole (rozpoczęcie budowy w 2009 r. z zakończeniem w 2010 r.) oraz adaptacji na cele przedszkolne całego starego budynku szkoły dla około 80 dzieci 5 i 6 letnich oraz budowy przedszkola integracyjnego w Iwinach z oddaniem do 2010 roku.
http://forum.siechnice.pl/viewtopic.php?p=23369#23369

Awatar użytkownika
Przemek(EVO)
Kontakt:

ok icodalej, masz swój pogląd na tę inwestycję i nawet nie będę próbował go zmieniać, bo raczej się nie da, i doceniam to, że go masz. Ja mam swój i nie przypuszczam, żeby ktokolwiek odwiódł mnie od poglądu na racjonalność tej inwestycji.
Zrobiliśmy niezłe OT, i proszę admina bądź modów albo o wydzielenie osobnego tematu, bo od tytułowego basenu odbieglismy daleko.

Reasumując co do basenu mam zdanie takie jakie wyraziłem kilka postów wyżej i nie jestem zagorzałym przeciwnikiem budowy takiego obiektu, ale uważam że to bezsens w tym czasie.

ODPOWIEDZ