Straż Gminna
-
- Kontakt:
Szukając winnego, warto robić to pod właściwym adresem.petrus pisze:Parkowanie na błękitnym to rzeczywiście problem, ale to jest wina władz gminy, ze nie dopilnowała, aby wykonawca zapewnił przepisowa liczbę miejsc parkingowych i tu należy szukać winnego. Mieszkam na BŁEKITNYM i tez mnie to denerwuje, ale co mamy robić z naszymi autami? Jesteśmy tylko ofiarami braku miejsc parkingowych. Faktycznie niektórzy parkują zupełnie bezmyślnie (tych nie usprawiedliwiam), ale źródłem problemu są zaniedbania gminy w tym zakresie. Firma która to budowała nie powinna juz dostać innego pozwolenia na budowanie w naszej gminie, a jednak buduja "nowe centrum".
Pozwolenie na budowę wydaje starosta, a nie gmina.
Nie chciałbym nikogo obrazić ale z informacji jakie posiadam to władze Gminy a dokładnie urzędnicy byli odpowiedzialni za dopilnowanie tej sprawy. Rzekomo Wójt "dogadał" się z Prezesem POLSYSTEMU w sprawie zrobienia parkingów jak również w sprawie braku chodnika który miał być a nie ma go od strony bloków na ulicy Chabrowej w miejscu gdzie są miejsca parkingowe - czy to przypadkiem nie jest zajęcie pasa pieszo jezdnego wchodzącego w skład mienia Gminy?
Jeśli zdarzają się błędy popatrzmy na nasze podwórko a nie odrazu prubójmy zrzucać winę na władze wyższego rzędu.
Jeśli zdarzają się błędy popatrzmy na nasze podwórko a nie odrazu prubójmy zrzucać winę na władze wyższego rzędu.
-
- Kontakt:
Przeczytaj jeszcze raz mój post: pisałem o pozwoleniu na budowę, a nie o późniejszym "ratowaniu sytuacji" przez wójta (po interwencjach mieszkańców). Pozwolenie na budowę wydaje starosta - takie jest w Polsce prawo budowlane i żaden z nas tego faktu nie zmieni.bigboy pisze:to władze Gminy a dokładnie urzędnicy byli odpowiedzialni za dopilnowanie tej sprawy. (...)
Na nasze gminne podwórko patrzę uważnie - zapraszam na forum mieszkańców gminy, a przekonasz się.
-
- Kontakt:
Zacytowałem Wójtowi powyższe wypowiedzi. Oto jego odpowiedź:
http://siechnice.pl/forum/viewtopic.php?p=16272#16272wójt pisze:Z pewną nieśmiałością informuję, że Wójt "nie dogadywał" sie z Prezesem Polsystemu, a pozwolenie na budowę wraz z miejscami parkingowymi jednak wydał Starosta Powiatu.
Odrębną od pozwolenia na budowę kwestię stanowi wykonany przez Polsystem w uzgodnieniu z Gminą i firmą Nova Lokum tzw. parking pod rurą oraz chodnik wzdłuż ul. Chabrowej. Myślę, że wykonane z korzyścią dla wszystkich okolicznych mieszkańców.
Jerzy Fitek