Alfaakt

Ogólne forum Mieszkańców miasta Siechnice
gosciu ....

AlfaAkt

Post autor: gosciu .... »

Miejmy nadzieje ze prace nie skonczą sie za 2 tygodnie czyli wtedy jak AlfaAkt podpisze wszystkie umowy z kupującymi. A co to tych transz to przeczytaj umowę - jak wstrzymasz spłatę transzy to płacisz odsetki i to dosyć spore i jesteś winny rozwiazania umowy (czyli resztę pieniędzy oddadzą ci jak znają innego kupca - a kto kupi mieszkanie jak budowa zostanie zatrzymana?). Lepiej negocjuj umowę żeby wpłacanie transzy uwarunkowane było wykonaniem jakiegoś etapu budwy np:wykonanie fundamentów, wykonanie stropu nad pierwszą kondygnacją itd.... Wtedy w przypadku wstrzymania prac po prostu nie płacisz kolejnej raty. Ja próbowałem to wynegocjować ale usłyszaełm ze tego w umowie nie będzie bo "nie".
Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkaców osiadla przy Stasziaca (czyli moich niedoszłych sąsiadów :))

rrafau

Post autor: rrafau »

Ja wlasnie bede odbieral mieszkanie na Jarzebinowej i tak szczerze mowiac, to nie wiem o co chodzi z
Poczytajcie najpierw o problemach likoatorów na jarzębinowej zanim zaczniecie współpracę z tymi ludzmi
. Faktycznie, sa w umowie zapisy korzystne dla spoldzielni np. takie ze przez okres gwarancji (czyli 3 lata) spoldzielnia bedzie administrowac budynkiem, ale z tego co widzialem inni tez tak robia. Tez sie na poczatku nad tym wszystkim zastanawialem, ale doszedlem do takiego wniosku, ze wole sobie kupic tanie mieszkanie w fajnej okolicy niz toczyc z kims wojennki czy sie na kogos innego obrazac i przygladac sie temu jak ktos inny mieszka w mieszkanku ktore moglem miec ja... Firma sprzedaje mieszkania za taka cene, za ktora znajdzie z pewnoscia nabywcow, a ze rynek mamy taki jaki mamy, wiec umieszcza postanowienie ktore sa na jej reke.

janek

Post autor: janek »

Chcę powiedzieć że jeśli firma Alfaakt będziechciała gogoś przekręcić to nie pomogą najlepsze zapisy w umowie ani porady prawników.

OLA&TOMEK

Post autor: OLA&TOMEK »

Jest koniec września.
Od czerwca budynek nr 1 prawie skończony, budynek nr 2 zaczęty.... Po co panikować?
Jeżeli weksle samoobrony mogą byc unieważnione to co dopiero taka umowa (notarialna lub nie) Nie ma więc co gdybać.
Uszy do góry, jak zwykle jakoś to będzie.
Nasze "M" ma już strop więc jakby co to na główkę nie będzie nam padać :D

Pozdrowienia dla wszystkich obawiających się i mających wątpliwości.

bombelkamf

Post autor: bombelkamf »

Witam !
Zastanawiam się nad zakupem mieszkania od AlfaAkt. Przejrzałam Wasze opinie o tej firmie i nie są zachęcające. Czy od tamtego czasu coś się zmieniło? Czy polecacie, mimo wszystko, tego developera?
Pozdrawiam

tellico

Post autor: tellico »

No jeśli prześledzisz inne wątki to zauważysz, że budowa posuwa się do przodu. Niektórzy mówią, że nawet ekspresowo;) A to najważniejsze. Panie z biura umawiają się na aranżacje, projekty instalacji itp. Ludzie na budowie mówią, że planują oddać nawet przed terminem choć tu akurat wiele zależy od pogody zimą. Także interes się kręci, na razie wszystko wygląda ok. Obawy wynikały po części z tego, że to nowy developer, ale w końcu zawsze jest ten pierwszy raz, no nie?:) Na zdrowy rozum zresztą nie opłaca im się zwijać znienacka bo developerka to teraz żyła złota, choć gwarancji nie ma nigdy.

ODPOWIEDZ