Nowy rozkład jazdy autobusów

Ogólne forum Mieszkańców miasta Siechnice
Slomiszcze

Nowy rozkład jazdy autobusów

Post autor: Slomiszcze »

Nie wiem czy tak to trudne jest do zrealizowania czy zbyt kosztowne. Liczyłam, że gdy wejdzie nowy przewoźnik za Polbus PKS, to pojawią się jakieś nocne połączenia z wrocławia, szczególnie w weekendy.Niestety zawiodłam się bardzo gdy zauważyłam że nic się nie zmieniło. Ostatni autobus jest o godzinie 0;45 a na dodatek ma wydłużony kurs aż do Zębic!! czyli podróżni będą musieli spędzić w autobusie godzinę! Dla mnie to kpina aby nie było żadnego normalnego nocnego połączenia do tak bliskiego i dosyć licznego miasteczka zwanego Siechnicami. A co z ludźmi którzy pracują w weekendy w godzinach nocnych? niestety jeśli ktoś nie posiada samochodu, a taxi jest zbyt drogie to musi niestety czekać do rana. Gdzie tu logika ja się pytam. Czy tylko mi brakuje nocnych???

Pozdrawiam M.S

luna123

Re: Nowy rozkład jazdy autobusów

Post autor: luna123 »

Z tego co widać na rozkładzie zmieniła się częstotliwośc kursowania autobusów w godzinach szczytowych. Ale popieram - powinien być jakiś autobus nocny :)

pablos89

Post autor: pablos89 »

Zgadzam się autobus nocny już dawno powinien zawitać na rozkładzie linii autobusowych to Siechnic tym bardziej ,że już do dużo mniejszych miejscowości poza Wrocławiem jest większy dostęp do autobusów nocnych. Tylko oczywiście u nas ciężko coś z Tym zrobić. Jak zwykle wybierając się na Wrocław w celu zrelaksowania się i łyknięcia sobie alkoholu trzeba uwzględnić koszt TAXI lub angażować kogoś kto by nas odebrał a weekendy to raczej trudna sprawa. Więc jestem za tym by nasze prężnie działające władze sprężył się i coś z tym zrobiły

Weronikaa

Post autor: Weronikaa »

Brak nocnych połączeń to jeszcze przeżyje ale czy nikt sie nie liczy z ludzmi którzy maja do pracy na 6 godzine ?? pytam sie bo z tego co widze to nie w polbusie było połaczenie o 5:10 z mojego przystanku w katarzynie i i tak sie spóźniałam do pracy a teraz pytam sie jakim cudem mam dojechac na godzine 6 w momęcie gdy pierwszy autobus odjeżdza o 5:27 ten o 4 cos tam przez siechnice mi nie pasuje bo bym musiała przejechac caly wroclaw na okolo i bym chyba na 8 dojechala wiec dziekuje bardzo za takie udogodnienia :( A już nie wspomne o tym w soboty o 6 pierwszy autobus tylko siąść i plakac gdyż one jeżdza 10-20 minut pożniej a mi juz psuja caly dzień i wydaje mi sie ze nie tylko mi gdyz tymi autobusami jeździło dużo osob . Ja Wiec prosze o wcześniejsze połaczenia (oczywiście zdaje sobie sprawe ze i tak ich nie bedzie ) Gdyż ludzie ktorzy negocjowali ten rozklad zapewne jeżdza sobie wygodnie autami i dla nic pewnie ejst to abstrakcja jeżdzic na 6 do pracy bo po co sie martwic o biednych szaraczkow ;-/

luna123

Post autor: luna123 »

Jat cenowo wygląda bilet z Siechnic do Galerii Dominikańskiej?

Awatar użytkownika
admin
Site Admin
Kontakt:

Post autor: admin »

Po ceny i szczegóły zapraszam tutaj: http://siechnice.com.pl/news_kom.php?id=770 - ulotka o zasadach komunikacji.

Cena za przejazd z Siechnic do Galerii to 4,40 cały, ulgowy 2,20 zł.

komendarek

Post autor: komendarek »

ceny biletów takie jak były.... ale to jest mały problem: rozkład jazdy jest do bani....autobusów jest za mało!! zwłaszcza rano kiedy wszyscy jadą do pracy i do szkoły! o popołudniu "nie pomne" kiedy wraca połowa Siechnic....masakra... Autobusy mają być dla mieszkańców gminy a nie dla siebie! biorąc pod uwagę korki ( duże opóźnienia i nieregularne przyjazdy/odjazdy) i awarię na "kolei" ( dzwoniłem dzisiaj do KD ... nie wiadomo kiedy naprawią te tory za Czernicą ale pani powiedziała że "bardzo się starają" :)) transport autobusowy powoli przestaje spełniać swoją rolę... propozycja "GRoma" (http://siechnice.com.pl/forum/forum/viewtopic.php?f=2&t=3827&p=14446#p14446) aby ujednolicić trasę przejazdu wszystkich autobusów (zarówno DLA jak i PKS "Oława") jest bardzo dobra (Ok!) ale nie likwiduje problemu korków na Księży Małym to jest główne źródło problemów komunikacyjnych ( w godzinach rannych i południowych). Więcej Autobusów rano!!!

komendarek

Post autor: komendarek »

Jeszcze jedno pytanie.. kto do ... "chórzysty Wacława" ustalał te rozkłady i z kim ( i dlaczego "nie") je konsultował? Baaaardzo chciałbym go spotkać...

Weronikaa

Post autor: Weronikaa »

Ja wiem kto ukladał ten rozklad ! ktoś kto nie musi dojechac na 6 do pracy to jest pewne :P

not_another

Post autor: not_another »

Ja również bardzo liczyłem na autobusy nocne. Ostatni autobus o 0:45 to faktycznie kpina. Jak ten przegapisz, czekasz do 4:22. Nic już chyba więcej nie trzeba dodawać. Ehhhhhh...

ODPOWIEDZ