Do rodziców dwójki dzieci - tracimy zniżki

Ogólne forum Mieszkańców miasta Siechnice
nules

Do rodziców dwójki dzieci - tracimy zniżki

Post autor: nules »

Witam.
Właśnie dowiedziałem się, że w tym roku została cofnięta zniżka na drugie dziecko przebywające w ośrodku szkolnym, przedszkolnym państwowym. Wydaje mi się, że ten problem dotyka dość dużo rodziców, bo jesteśmy bardzo " dzietnym" miasteczkiem. Rada zbiera się 27 września, więc mamy, jeszcze troszkę ( dość mało, ale zawsze...) czasu, może spróbujemy się jakoś zebrać, jakaś lista podpisów, lub inny pomysł?

rafik

Re: Do rodziców dwójki dzieci - tracimy zniżki

Post autor: rafik »

Masakra SUPER POLITYKA PRORODZINNA W WYKONANIU >> Państwa, gminy itp.. Masakra co za durne państwo... Mnie to nie dotyczy bezpośrednio.. ale jesteśmy 100 lat za murzynami w takich kwestiach :(....
Zamiast pomagać rodzino z dwójką lub większą ilością dzieci jeszcze się im dowala ... Aż dziw że taka bogata gmina a nie jest w stanie pomóc kilkunastu-kilkudziesięciu maluchom .. przykre.....

fajny-basik

Post autor: fajny-basik »

Ładnie, ładnie. Coraz głębiej się nam do kieszeni zagląda. Nie dość, że ciężko dostać miejsce w przedszkolu, to jeszcze to...
Co możemy zrobić w tej sprawie?

nules

Post autor: nules »

Zebrać jakieś podpisy, jeżeli ktoś jest zainteresowany, to możemy zrobić listę i zostawić w jakimś ogólno dostępnym miejscu. Potrzebuję odrobiny zaangażowania ze strony osoby zorientowanej w takich procedurach, tzn,: jaki wzór pisma, gdzie je złożyć itp.

fajny-basik

Post autor: fajny-basik »

Na przedszkolnym zebraniu w środę Pani prowadząca potwierdziła nam, że faktycznie zniżki będą zniesione. Jakby ktoś z Was miał czas napisać takie pismo, chętnie pomogę w zbieraniu w zbieraniu podpisów. Zbierzmy się i zróbmy coś razem, ja mogę wydrukować, pozbierać podpisy w przedszkolu itp...

ODPOWIEDZ