Budynki nr 1 i 2

Dyskusje mieszkańców osiedla
Renata
Kontakt:

Post autor: Renata »

Witam szanownych Sąsiadów.
Przyznam szczerze- przez pewien czas obawiałam się że w budynku drugim bedzie nas niewielu, a tutaj jednak im bliżej tym nas wiecej. Cieszy mnie to bardzo. Ja mam mieszkanie na II piętrze wg planu w klatce D wg tej numeracji na projekcie (na przeciwko narożnego). To z kim będę sąsiadować? :)
Do zobaczenia i pozdrawiam wszystkich[/url]

Adriano71

Post autor: Adriano71 »

witam...
ja tak zadam pytanie poza tematem....

Czy w naszym bloku jest jakis wlasciciel psa rasy... Bullowatych..typu:

-Pitbull
-Bulterier
-Amstaff
-itp.

Bo jesli nie to bede jedynym posiadaczem amstaffa w naszym bloku :P :P :P

OLA&TOMEK

Post autor: OLA&TOMEK »

My mamy kota rasy czysto podwórkowej :) Ma na imię DZIDKA :)
Dzidka pozdrawia amstafa... :)

Awatar użytkownika
marta-motyl
Kontakt:

Post autor: marta-motyl »

DeXteR pisze: Ps. Marto z Motylkiem :D a Wy jakie zmiany wprowadziliście?
Witajcie.
My namieszalismy dosc sporo w naszym M, poniewaz zmiany wprowadzilismy w kazdym pomieszczeniu. I tak:
Kuchnia:
- skrocilismy scianke od kuchni do 70 cm (planujemy zmywarke, wiec nie bedzie tak zle z naczyniami :D )
- zmienilismy elektryke i doplyw wody stosownie do ustawienia mebli
Łazienka:
- przesunelismy drzwi mniej wiecej na srodek sciany i odwrocilismy je tak, zeby otwieraly sie w lewo
- pralka po lewej w rogu kolo drzwi
- umywalka z meblami po prawej
- zamiast wanny prysznic w lewym dalszym rogu
- grzejnik pomiedzy prysznicem a pralka
- toaleta oryginalnie
- elektryka stosownie do rozmieszczenia
Maly pokoj:
- zmniejszylismy o 45 cm na dlugosci 2 m kosztem szerszego przedpokoju
- drzwi przesunelismy jak najblizej duzego pokoju
- gniazdko komputerowe w malym pokoju
Przedpokoj:
- szerszy o 45 cm na dlugosci 2 m po to, by zrobic tam szafe na wymiar
Duzy pokoj:
- gniazdko telefoniczne w kacie laczacym sciane zewnetrzna ze sciana malego pokoju
- minimalnie zmieniona elektryka

No... to by bylo na tyle.
Pozdrowienia.

Mado a Ty co pozmienialas???

Awatar użytkownika
Grażka i Mariusz

Post autor: Grażka i Mariusz »

Hej!my mamy foxterrier-mieszańca!ale niestety jest na wywózce u dziadków :? !gdyż całymi dniami często nas nie ma.A tam ma gdzie się wybiegać. Co do pitbula itp. ras trzeba mieć, tak mi się wydaje konsekwetną, cierpliwą rękę.Ostanio widziałam takich właścicieli, którzy sobie nie radzą z własnym psem rasy amstaffa.I to raczej pies nimi rządzi.Byłam świadkiem jak ten amstaffa pogryzł innego psa.długo się szarpali i nie mogli ich rozłączyć.Strach pomyśleć jak taki pies zaatakuje dziecko... :roll:

Adriano71

Post autor: Adriano71 »

Te psy nei sa dla kazdego....Ogolnie z natury te psy sa bardzo przyjacielskie i wesole.Przypadki pogryzienia to wszytko zasluga wlasciciela a w szczegolnosci wychowania.Pozatym takie przypadki pogryzien sa jak jeden na 100000000... z natur to pasy bardzo lagodne i przyjacielskie..media daly im naglowek "mordercy"...co kompletnie nie pasuje do natury tych psow...

babakazoo

Post autor: babakazoo »

Adriano 71 !
Do końca nie mogę się zgodzić z tym, iż nie są to psy niebezpieczne. Posiadają okrutną broń w postaci wielkiej i silnej szczęki, którą to zaciskają na gardle przeciwnika w przypadku walki. Można byłoby porównać to do walki dwóch osobników o nierównych szansach, z których jeden posiada niebezpieczną broń. Znam to na przykładzie suczki, która to została prawie zaduszona przez swoją ukochaną przyjaciółkę ze wspólnych spacerków, a poszło o kijka. Złapała ją swoją szczęką za łep i nie chciała puścić. Skończyło się tylko na pięciu dziurach na łbie do szycia. Myślę, że amstafy i.t.p. są przyjazne i kochane, ta suczka zapewne nie chciała zamordować swojej przyjaciólki, nie jej winą jest posiadanie takiej wielkiej i silnej szczęki. Nie zgodzę się jednak z tym, że nie jest psem niebezpiecznym i mam nadzieję, iż używasz kagańca na spacerach.

Pozdrowienia dla Ciebie i pieska

Awatar użytkownika
Grażka i Mariusz

Post autor: Grażka i Mariusz »

Uważam, że poprostu nie każdy może być właścicielem takich ras psów.
A niestety zdarzają się takie przypadki :? !i też myslę że wiele zależy od właściciela jak wytrenuje psa i na ile pozwala.Owszem ładne to psy i pewnie też są na swój sposób kochane :)

asior
Kontakt:

Post autor: asior »

Cześć
Ja dzisiaj doczytałam na planie, że moja klatka to "E" w budynku nr 2. Czy ktoś na tym forum kupił mieszkanie w tej klatce??? Z góry przepraszam, jeżeli ktoś już się ujawnił a ja tego nie zarejestrowałam. Będzie mi bardzo miło poznać przyszłych sąsiadów i powymieniać uwagi co do aranżacji naszych mieszkań.
Pozdro
asior :lol:

Madzia i Piotr

Post autor: Madzia i Piotr »

Nas tu dawno nie było, ale skoro teraz w większej części ujawniają się mieszkańcy 2 budynku, to my mamy mieszkanie na trzecim pietrze w klatce C i będąc oststnio na budowie widzieliśmy, że jest już wybudowane. Nie ma sufitu i pada do niego deszcz :( . Nie mniej jednak miło jest ppatrzeć jak postępują prace budowlane zwłaszcza że jak kupiliśmy tam mieszkanie to była tylko piwnica i to niecała. Pozdrowienia dla wszystkich.

Awatar użytkownika
sąsiadka

Post autor: sąsiadka »

Renata pisze:Witam szanownych Sąsiadów.
Przyznam szczerze- przez pewien czas obawiałam się że w budynku drugim bedzie nas niewielu, a tutaj jednak im bliżej tym nas wiecej. Cieszy mnie to bardzo. Ja mam mieszkanie na II piętrze wg planu w klatce D wg tej numeracji na projekcie (na przeciwko narożnego). To z kim będę sąsiadować? :)
Do zobaczenia i pozdrawiam wszystkich[/url]

Witam,
widzę Renato, że będziemy w tej samej klatce D :) , tylko, że my na 3 piętrze :D , mamy mieszkanie z kuchnią, która ma skośną ścianę :wink:

jarecki

Post autor: jarecki »

Do marta-motyl
Mam pytanie z jakimi kosztami wiążą sie takie innowacje?
Ja w przyszłości też chciałbym kilku zmian dokonać ale nie wiem jak to się ma z kosztami wąłśnie z góry dzieki za odpowiedź :)

OLA&TOMEK

Post autor: OLA&TOMEK »

Witamy wszystkich sąsiadów.
Po ostatniej wizycie "na budowie" zauważyliśmy ze na balkonach BUD nr 1 pojawiają się powoli ... barierki :) EXTRAAA!!! Elewacja na frontowej ścianie skończona... i co by tu jeszcze dodać... To chyba tyle.
Pozdrawiamy.

perun
Kontakt:

Post autor: perun »

Hej, skopiuje tutaj mój post z drugiego wątku, bo może nie wszyscy śledzą oba wątki:

"Witam wszystkich przyszlych mieszkancow zielonego wzgorza;]
Zamierzam kupic mieszkanie w budynku nr 4 i mam pytanie do ludzi, ktorzy podpisali juz umowy i wzieli kredyty na mieszkania.
Doradca finansowy z OF strasznie mnie straszyl i przestrzegal przed nieznanymi deweloperami, mowil ze lepiej kupic u bardziej znanego (to oczywiste) np Archicom bo pewne i tylko troche drozej (jedyne 2-4 tys. na m2;)
Mowil tez zeby upewnic sie ze deweloper daje zaswiadczenie (jakis dokument) ze swojego banku, ze mieszkanie zostanie wydzielone spod ich hipoteki. Czy alfaakt daje taki dokument? Na pewno sprawdzaliscie przed podpisaniem umowy tego dewelopera, czy wszystko jest bez zarzutu (ksiegi wieczyste, akty wlasnosci itp)?
Zastanawia mnie, ze sprzedaja(-li) juz mieszkania w budynkach dla ktorych nie ma dziur nawet. Mam nadzieje, ze nie po to zeby miec kase na zakonczenie poprzednich budynkow. Czy w umowie jest zapis, ze transze przelewane sa po zakonczeniu jakiegos etapu budowy?

Sorki za lamerskie pytania, ale nie znam sie na kupowaniu mieszkania i tych wszystkich formalnosciach, kruczkach i terminologii bankowej i prawniczej, ktora mnie troche przeraza. Tylko bez nerw;]"

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ