Kosmateus pisze:Witam i pozdrawiam sąsiadów ze Staszica 8 w zeszłym tygodniu odebrałem mieszkanko i jak na razie jestem zadowolony.
Coś mi się obiło o uszy o możliwości zorganizowania ochrony na osiedlu, czy ktoś wie coś bliższego jak to ma wyglądać?
Witaj... czyli będziemy się razem wspólnocili:-)
Odbierałeś mieszkanie samodzielnie czy miałeś kogoś z uprawnieniami ze sobą?
Co do ochrony, to chyba będzie ciężko, a to ze względu na brak możliwości ogrodzenia budynku - jakoś w innej formie tego nie widzę, ale nie mówię kategorycznego nie.
I mam prośbę, nie oceniaj tak negatywnie "AP" - Alfakt akurat jest problematycznym developerem - skoro nie czuje się zobowiązany do naprawiania usterek, to trzeba bardzo uważać. Co do parkingu w polu, to już o tym pisałem... ja na nim nie będę parkował. Jesli to nie jest dla Ciebie problem to OK, ale nie mów innym, że mają rezygnować ze swoich praw, a obowiązkiem Alfaktu było zapewnić 1,1 miejsca postojowego na jedno mieszkanie i to nie podlega dyskusji. Tu nawet nie trzeba przytaczać argumentów, po prostu mają być i już. Natomiast tak Ty jak i inni którzy uważają, że nie jest dla nich problemem taka sytuacja, powinni stanąć solidarnie za tymi mieszkańcami, którzy widzą w tym problem. Pamiętaj, że przyjdzie dzień, gdy Ty będziesz potrzebował poparcia i wtedy wspólnota powinna stanąć za Tobą murem. Na tym właśnie polega uczestnictwo we Wspólnocie - ludzie wspólnie mają prawa i obowiązki.
--
tms