Witam przyszłych sąsiadów!
Zaczytałam się po długiej nieobecności w naszym forum.
Ola być może zrobiła lekki chaos, ale myslę, że nie umyślnie i było to tylko z dobrych intencji.
Jesli chodzi o odbiór mieszkań. Wg mnie to deweloper idzie "na rękę" przyszłym mieszkańcom oddając wcześniej mieszkania. Bo oczywiście mógłby poczekać na odbiór całego bloku (nie daj aby całego osiedla

) i wtedy oddawać mieszkania, ale pomyśl Droga Olu, czy chciałabyś tyle czekać, czy naprawdę brak aktu notarialnego nie pozwalałby Ci mieszać we własnym mieszkaniu. Pomyśl także o ludziach, którzy jednocześnie spłacają kredyt i jak najszybciej chcieliby się wprowadzić do własnego M, bo w tym właśnie czasie wynajmują mieszkanie (myślę, że to, że z braku aktu płacą wyższe raty kredytu nie jest lepsze od "podwójnego" płacenia).
Jeśli chodiz o Polsystem to wierzę, bo koleżanka, która u nich kupiła mieszkanie dostała akt już tydzień po odebraniu kluczy (czego życzę Tobie, Olu i Nam!).
Ja myslę, że czy teraz czy za rok (bo taka jest prawda, że u niektórych deweloperów we Wrocławiu także tyle się czeka na akty) My także je dostaniemy
I tym optymistycznym akcentem zakończę.
Jeszcze raz pozdrawiam i życze wszystkiego dobrego