Witamy! rowniez dostalismy termin juz nawet listownie hehe to jakos 6.wrzesnia bedziemy na samym roku w klatce 4B budynek drugi oczywiscie..a tak mi sie wydaje ze porzadek wokol blokow 1 i 2 nie bedzie do momentu jak nie skoncza czesci budynku nr 3 a co najwaniejsze budynku rownoleglego do 1 i 2... takze troszke nam przyjdize czekac...wkazdym razie tak to w planach wtgladalo...
Witam,
pomimo wcześniejszej telefonicznej informacji o terminie, dziś dostaliśmy oficjalne pismo z AA dot terminu odbioru mieszkania. ul. Staszica 4c/14 to my. Pozdrawiamy
Pawel_paula pisze:Witamy! rowniez dostalismy termin juz nawet listownie hehe to jakos 6.wrzesnia bedziemy na samym roku w klatce 4B budynek drugi oczywiscie...
Hej.
Nie wiem jak mogliscie dostac termin odbioru na 6.09 w klatce 4 czyli inaczej B, skoro ta klatka jeszcze nie zostala przekazana przez wykonawce do dyspozycji dewelopera. Musiało sie wam cos pomylic. Sprawdzcie dokladnie to pismo, albo nr klatki, w ktorej macie mieszkanie.
Tak sie sklada, ze ja tez mam narozne mieszkanie w klatce 4 czyli B i nie moge sie doprosic oficjalnej daty odbioru ze wzgledu, jak mowia w Alfaakt na opoznienia zwiazane z woda w piwnicach.
Termin jaki mi podali w przyblizeniu to "po 10.09" . Niezle co?? Pozdrawiam.
Witajcie.
My juz z niecierpliwościa czekamy na jutrzejszy dzień tj.poniedziałek rano.Wówczas mamy odbiór naszego mieszkania w bud.2.
Klatka 1.
Ciekawe jak przebiegna odbory i czy będzie wszytko w porządku czy tez jakieś nie dociagnięcia:).
Pozdrawiam.
Pawel_paula pisze:Witamy! rowniez dostalismy termin juz nawet listownie hehe to jakos 6.wrzesnia bedziemy na samym roku w klatce 4B budynek drugi oczywiscie...
Hej.
Nie wiem jak mogliscie dostac termin odbioru na 6.09 w klatce 4 czyli inaczej B, skoro ta klatka jeszcze nie zostala przekazana przez wykonawce do dyspozycji dewelopera. Musiało sie wam cos pomylic. Sprawdzcie dokladnie to pismo, albo nr klatki, w ktorej macie mieszkanie.
Tak sie sklada, ze ja tez mam narozne mieszkanie w klatce 4 czyli B i nie moge sie doprosic oficjalnej daty odbioru ze wzgledu, jak mowia w Alfaakt na opoznienia zwiazane z woda w piwnicach.
Termin jaki mi podali w przyblizeniu to "po 10.09" . Niezle co?? Pozdrawiam.
Cześć sąsiedzi z klatki 4b!:) ja swoje mieszkanko odbieram zgodnie z tym co napisali z AA i co wcześniej ze mną ustalali telefonicznie 10.09.2007.!!!:)
Kto ma jeszcze mieszkanie na ul. Staszica 4B?
Wiam dzis mielismy odbiór mieszkania w klatce 1.Przebiegł w sumie ok-były tlko małe niedocianięcia.Klucze juz mamy-teraz tylko ekipa wykończyć musi i będzie dobrze. Całkiem fajne i ładne sa drz wi wejsciowe-my mamy kolor buk.Pozdrawiamy.
Witam
My również wczoraj otrzymaliśmy klucze do naszego mieszkania i od dzisiaj już ruszyliśmy z pracami, bo zalezy nam, aby jak naszybciej je wykończyć.
Odbiór przebiegł w miłej atmosferze a wszelkie zgłaszane przez ans usterski były w mig usuwane, ale musze przyznac, ze nie było ich zbyt wiele.
Pozdrawiam
No to ja wiem ze ty nie wiesz jak my mozemy miec odbior 6
..dostalismy pismo z adnotacja ze 4b nasz bedzie do odbioru 6 wrzesnia-telefonicznie rowniez ten dzien byl zemna ustalany wiec tak jest jak napisalem czy jedynie my z naszej klatki mamy odbior 6? nie wiem jak to alfaakt zalatwia w kazdym badz razie ja juz sobie wolne ustawilem na ten dzien wiec niech sie dzieje wola boska musze odebrac mieszkanie 6 i basta- skoro do dnia dzisiejszego nie mam zadnych informacji od developera ze cos sie zmienilo ....pozdrawiam wszystkich...
Witam!
Na początku postu pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów !!
Na gorąco:
Odbiór mieszkanka mieliśmy wczoraj. Mamy mieszkanko w drugim budynku oznaczone kodowo 311 (Staszica 4c/1).
Jeśli chodzi o sam odbiór to praktycznie nie było żadnych problemów. Wygląda to tak, że przyjeżdza się na budowę, mówi się, że ma się odbiór np na 10.30 i 30 min wcześniej Pani lub Pan wpuści Was na teren mieszkanka. Następnie macie ok 30 min (u nas łącznie godzinka) na obejrzenie mieszkanka. Należy zwrócić szczególną uwagę na drzwi i okna (czy nie są porysowane, czy się otwierają itp). Później możecie pomierzyć wielkość pomieszczeń (u nas na każdej ścianie uciekło po 1cm), wszystkie piony (u nas są), i czy jest lekki spad na parapetach (też jest).
Poinformowano nas, że ściana w kuchni jest mokra, bo był jakiś zaciek oraz, że rurka od kaloryfera piętro wyżej była poluzowany i troszkę nam nakapało w dużym pokoju (obie te rzeczy wpisaliśmy w protokół). Jedyna uwaga, którą mieliśmy, to brak (pewnie przeoczenie) kratki wentylacyjnej z łazienki do kibelka, ale pan poprawił od ręki. Jesli chodzi o regulację drzwi i okien, to robią to od ręki. Na wszystkie gładzie i tynki wewnątrz mamy 3 lata gwarancji.
Prąd bedzie budowlany, więc trzeba się uzbroić w przedłużacz. Woda w mieszkanku jest. Ilość gniazdek oraz włączników zgadzała się. Dostajemy trzy klucze: dwa od zamka dolnego oraz jeden od drzwi do klatki.
Oprócz protokołu dostajemy upoważnienie do przebywanie na budownie (dwie kopie), potwierdzenie zamówionej armatury i chyba tyle.
Piwnice będą dopiero pod koniec października.
Dodatkowo dostajemy umowę, w której jest opłata w wysokości 4 zł/m2 (w tym ogrzewanie: 2zł oraz inne opłaty: 2zł) - płatne z góry do 10 każdego miesiąca.
Jak mi sie coś przypomni, to dopiszę.
Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich sąsiadów !!
Witam wszystkich sąsiadów budynku nr 2.
Rozumiem, że to iż nikt nie pisze ostatnio na forum to dlatego, że każdy ruszył z remontem w swoim własnym M, to podobnie jak my, jesteśmy tam codziennie, staramy się coś zrobić, a roboty nam nie ubywa.
Pozdrawiamy- wszystkich najbliższych sąsiadów z klatki C
Witam.
My byliśmy wczoraj w mieszkaniu bud.2 brama A.
Od soboty wchodzi do nas ekipa wykańczajaca mieszkanie.
Przy okazji pozdrowienia dla Magdy i Bartka,z bramy obok ,których spotkalismy wyjeżdzając:)
Kto jest z klatki A???
Pozdrawiam.