Budynki nr 1 i 2

Dyskusje mieszkańców osiedla
OLA&TOMEK

Post autor: OLA&TOMEK »

I gdzie ja biedna oj biedna będę oglądała wszystkie wakacyjne powtórki powtórek seriali, teleturnieje i reality-show :( Abuuu
<hahaha> żartowałam :D

Marto i Kubo, u nas też chatka wymaga jeszcze wiele pracy ale dla mnie najważniejsze jest to że sufity się trzymają kupy :D
No... to do zobaczenia w sobotkę

Pozdrawiamy

COOL
Kontakt:

Post autor: COOL »

Witam Wszystkich!!!
My też planujemy na ten weekend wprowadzić się na "salony", więc będzie się działo na parkingu:).
Co do netu to można go już załatwić i mieć podłączenie tymczasowe, można pogadać z naszym sąsiadem Tomkiem79.

Do mieszkańców budynku nr 2:
Wiem, ze nie możecie się juz doczekać, ale chyba lepiej miesiąc później i mieć wszystko zrobione dobrze niż na szybko. To jak wygląda budynek z zewnątrz o niczym nie świadczy.
Najlepiej regenerujcie siły przed pracami wykończeniowymi:)
WIęCEJ OPTYMIZMU!!!

asior
Kontakt:

Post autor: asior »

"ponoc spartaczona robota w środku!!" Agnieszka & Krzysiu co przez to rozumiecie??? czy to sa plotki ??? czy sprawdzone informacje??? jeżeli ktos zna szczegóły to niech napisze to na forum

Pozdrawiam
Asia

Agnieszka&Krzysiu

Post autor: Agnieszka&Krzysiu »

Witam
Nawiazujac do braku cierpliwości mieszkańców bloku Nr 2 sądzę, że nie o sam opóźniony odbiór tutaj chodzi, przynajmniej mnie. Wkurza mnie tylko to, że gdy dzwonie do AlfaAktu Pani odpowiada mi, ze wszystko idzie zgodnie z planem a "Wykonawca nie zgłasza opóźnienień...", po czym jadę na budowę a tu klops!! Brak elewacji na bud. 2, ogólny nieład i bałagan. Uważam, że jest to nieuczciwe, bo jeżeli przewidują jakieś opóźnienia, to powinni nas poinformować już jakiś czas temu. Zresztą dla mnie każdy jeden miesiąc oznacza ładną sumkę do tyłu. Wynajem mieszkania, spłata kredytu i jeszcze oszczędzanie na wykończenie to jest trochę za dużo jak na mnie.
No, ale zobaczymy….
Natomiast jeżeli chodzi o „spartaczona robotę w środku” to jest to informacja absolutnie nie potwierdzona i w sumie mogłam jej nie podawać na forum, aby nie siać paniki!! To jest zdanie kogoś kto tam był, później ten ktoś przekazał jeszcze komuś innemu itd. I mam nadzieję, że to nie jest prawda.
Pozdrawiam

Pawel_paula
Kontakt:

witamy!!!

Post autor: Pawel_paula »

Witamy! nas to dawno nie bylo na forum :D no ale widze ze wszyscy prowadza dialogi wiec sie wlaczymy...tak po cichu to nam udalo sie wejsc do srodka ale jakies 3 miesiace do tylu takze co moglismy stwierdzic:" budowa" :) , ale chociaz widzialem ze prosto scianki sa polozone :D...nom i od tamtego momentu bylismy tylko raz i juz nie wpuszczaja,a z zewnatrz jak byl tak jest no pomalowali od strony placu zabaw mowie oczywiscie o budynku nr 2 :) no a wogule to widzialem ze sasiedzi w budynku nr 1 to ze 4 tony tych scian wywoza:P ...no ale sluchajcie propoonuje uzbroic sie w cierpliwosc .....co do postoju z powodow materialow to uwazam ze nie powinien developer sie tym zaslaniac bo powinien miec juz w tamtym roku kontrakty i umowy podpisane z dostawcami takze oni dostaja w pierwszej kolejnosci materialy a nie zuczki takie jak my po cement w kolejkach stac bedziemy....no ale nie lamcie pamietajcie ze zbytni pospiech szkodzi lepiej niech to zrobia pozadnie....:)

Madzia i Piotr

Post autor: Madzia i Piotr »

Witam,
mam pytanie, czy zwrot pieniążków za zrezygnowanie z drzwi, wanny i innych rzeczy następuje dopiero po odbiorze mieszkania....? Bo my już ostatnią transze wpłaciliśmy w maju....?
Jeżeli rezygnuję ze wszystkich drzwi wewnętrznych kasa zwracana jest za każdą sztukę, bo według karteczki podpisywanej w biurze która mamy z biura , zaznaczone są łazienkowe i jedne wewnętrzne.

No i faktycznie nie wygląda na to by oddali mieszkania w lipcu bo jak się patrzy na ten budynek to od początku czerwca z zewnątrz jest w takim samym stanie jak do wczoraj ( wczoraj byliśmy zobaczyć), niestety nie wiemy co dzieje się w środku. NAtomiast prace wykonywane są przy 3 budynku :)

Pozdrawiamy

Agnieszka&Krzysiu

Witam
W piatek AA przesłało nam oficjalne zawiadomienia o terminach odbioru. TEraz już chociaz wiem, na kiedy ekipę remontową wzywać - na 20 SIERPNIA.
Pozdrawiam

kudeł

Post autor: kudeł »

czesc, z tym umawianiem ekipy tuz po (planowanym) terminie odbioru to radzilbym uwazac. ja tak zrobilem - ekipa miala wejsc w poniedzialek po piatkowym odbiorze. niestety odbior zostal przesuniety (opozniony) i musialem odwolac ekipe. znalezienie nastepnej zajelo mi prawie dwa miesiace. radze wziac pod uwage mozliwosc przesuniecia terminu odbioru - wypadki sie zdarzaja - i umowic ja z zachowaniem pewnego marginesu bezpieczenstwa.

pzdr (juz z siechnic),
marta i kuba

Agnieszka&Krzysiu

Zdaje sobie sprawę, że zawsze może nastąpic jakiś poślizg. Zresztą już on nastąpił i oczywiscie nikt nie zacznie tam remontu w dniu odbioru!! Tak sobie tylko napisałam. :D
Pozdraiwam

OLA&TOMEK

Post autor: OLA&TOMEK »

Witamy wszystkich sąsiadów
Od soboty tj. 30.06.2007 r. jesteśmy w 100% mieszkańcami budynku nr1. więc jakby komuś zabrakło soli, cukru itp to jesteśmy do dyspozycji.

Za nami pierwszy weekend i pierwsze noce w Siechnicach... Nawet kotek się już zaaklimatyzował :D Tylko te ptaki tak głośno ćwierkają - czy one nie wiedzą że obowiązuje cisza nocno-poranna...!! :)

A tak poważnie to jak narazie mieszka się miło i spokojnie - oby tak dalej :)

Pozdrawiamy i do zobaczenia

Madzia i Piotr

witam,
ponawiam pytanko
, czy zwrot pieniążków za zrezygnowanie z drzwi, wanny i innych rzeczy następuje dopiero po odbiorze mieszkania....? Bo my już ostatnią transze wpłaciliśmy w maju....?
Jeżeli rezygnuję ze wszystkich drzwi wewnętrznych kasa zwracana jest za każdą sztukę, bo według karteczki podpisywanej w biurze która mamy z biura , zaznaczone są łazienkowe i jedne wewnętrzne

Paulina

termin oddawania mieszkan

Post autor: Paulina »

Witajcie. Własnie dziś dostaliśmy pismo z Alfaaktu o terminie oddawanych mieszkań.Napisali,że termin uległ przesunięciu z uwagi na duże opóżnienia w dostawie materiałów budowlanych.Termin jaki podali to :( 20 sierpnia a 23 września-a juz myśleliśmy,że to nastapi niebawem a tu jeszcze troche czekania-lipa.Wy tez podobny termin dostaliscie???
Pozdrawiamy.

Pawel_paula
Kontakt:

tak

Post autor: Pawel_paula »

My tez dostalismy to pismo i sadze ze wszyscyobligatoryjnie dostali taki sam przewidywany i nieprzewidywany zarazem czas odbioru bo tak jak wspomnialas to miedzy 20 sierpnia a 23 wrzesnia....takze nic trzeba czekac...

Madzia i Piotr

Witam,
podobne zawiadomienie przyszło do Nas, że odbiory mieszkań od 20 sierpnia do 23 września 2007 roku, a opóźnienie jest spowodowane brakiem materiałów. Jedyne co było pocieszające dla nas to, że nasza klatka ma być oddawana jako pierwsza :).
Pojechaliśmy wczoraj na budowę a tam, tak jak było miesięc temu tak jest i dziś. Może ktoś wie jak postępują prace wewnatrz budynku......?
Poza tym zrobieniem np.czegokolwiek na zewnątrz ( usunięcie dźwigu, wyrównanie ziemi) raczej nie na związku z brakiem materiałów.... Pogoda była ładna więc wydawałoby się że wszystko będzie w terminie a jednak nie :(. Może ktoś wie jak to się ma do zapisu w umowie, że za opóźnienia jest coś zwracane....?
Hmmmmm.... czy wskazany termin odbiorów będzie już tym ostatecznym?
Pozdrawiam wszystkich

ODPOWIEDZ