Co jest potrzebne Siechnicom

Ogólne forum Mieszkańców miasta Siechnice
nowy_mieszkaniec

Co jest potrzebne Siechnicom

Post autor: nowy_mieszkaniec »

Witam Wszystkich

piszę ponieważ pomyślałem, że może moglibyśmy jako mieszkańcy wypowiedzieć się na temat czego nam brakuje.

Zaczynając ten wątek, a jednocześnie mając nadzieję że inni mieszkańcy się przyłączą, powiem że brakuje mi w Siechnicach prawdziwego pubu gdzie mógłbym spędzić czas z znajomymi - na tą chwilę są jedynie dwa takie miejsca OREGANO i POKUSA. Brakuje również większej ilości imprez sportowych i kulturalnych.

Czekam na Wasze opinie

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
niutek

Re: Co jest potrzebne Siechnicom

Post autor: niutek »

Pokusa to lipa

dybek61

Post autor: dybek61 »

Rozsądku i mniejszej zachłanności Siechnic,jako stolicy gminy.W którymś poście zwróciłem uwagę,że z chwilą przeniesienia gminy do Siechnic,przez najbliższe lata nasze podatki będą szły li tylko na budowę naszej gminnej stolicy.Wygląda na to,że miałem racje.Ile razy można remontować ulice Kościelną,Szkolną,a główna droga w Św.Katarzynie wygląda jak poligon doświadczalny.Ktoś mi odpowiedział,że jest to droga powiatowa.Może i jest,ale czy burmistrz,przedtem wójt próbował interweniować w tej sprawie?Podobnie w Siechnicy.Kto to widział,żeby w mieście droga była wyłożona płytami betonowymi,ul.Polna.

Awatar użytkownika
buniar02

Post autor: buniar02 »

Kolego kompetentni urzednicy załatwić cos w urzedach miasta to koszmar a gci to pomyłka nic nie robią poprostu są zeby mieć czyste sumienie albo trzeba było stworzyć bo wymogi unijne heee nie kompetentni pracownicy szkoda impulsów zeby tam dzwonić a na spacer tam szkoda nóg nic nie wiedzą oferty to sa nawet z 2020 roku ciekawe skąd takie mają heee krytyka ma na celu jeżeli przeczyta to burmistrz to może coś z tym zrobi nie mam na celu kogo kolwiek obrażać oni są dla nas a nie odwrotnie powini waktycznie działać na rynku pracy byc zorientowani nie znaczy ze robić coś za nas ale chociasz orientować się jakie sa oferty pracy w naszym rejonie pomagać w stworzeniu nowych miejśc pracy a nie kiedy się nie poszło zawsze gadu gadu towarzyskie ...

barbaretta

Post autor: barbaretta »

Najbardziej to jest potrzebny spokój i cisza, która panowała u nas jeszcze 10 lat temu !!!

Awatar użytkownika
buniar02

Post autor: buniar02 »

dobrze ze sa nowi mieszkańcy kulturalne pary z dziecmi jestem za miło popatrzeć na ich spacerki z maluszkami oby wiecej niech chołota się uczy

niznik22
Kontakt:

Post autor: niznik22 »

Na pewno nie jest potrzebna STRAŻ MIEJSKA :D

dybek61

Dodałbym, taka straż miejska.

Awatar użytkownika
szczepan

Post autor: szczepan »

buniar02 pisze:dobrze ze sa nowi mieszkańcy kulturalne pary z dziecmi jestem za miło popatrzeć na ich spacerki z maluszkami oby wiecej niech chołota się uczy

- niby kto- ta hołota ?

Awatar użytkownika
szczepan

Witam

Uważam że nasza Straż Miejska , czy też Gminna jest całkiem w porządku .
Mam porównanie działalności , podejścia do człowieka i profesjonalizmu Straży Wrocławskiej
i naszej
- Nasza wypada o wiele lepiej.

Sam napisałem niejedno kąśliwe słowo kiedy Straż Gminna powstawała , mając na wzór
działalność Straży Wrocławskiej .
Teraz wraz z upływem czasu muszę stwierdzić co wyżej - czyli nie jest źle .
Wiadomo zdarzają się im plamy ale kto nic nie robi nie popełnia błędów .

dybek61

Uważam,że straż gminna w tej formie w ogóle nie jest potrzebna.Lecz gdyby były jakieś patrole w godzinach południowych i późno popołudniowych,w których to godzinach jak hieny wyłazi wszelakiej maści menelstwo,to jak najbardziej poparłbym taką inicjatywę.

Awatar użytkownika
szczepan

Co fakt to fakt , - masz racje z tymi patrolami .

ODPOWIEDZ