Witajcie
A ja się dzisiaj do wiedziałem w Alfaakcie iż odbiory rozpoczną się pod koniec maja, zaczynając od klatki nr 1 a że jestem w 3 klatce to może w czerwcu się jeszcze załapie zobaczymy jak to będzie. Szkoda że terminy się troche poprzesuwały bo nie wiem czy zamówienie fachowca już na lipiec było dobrym rozwiązaniem, no okaże się. W każdym bądź razie Panie prosiły by dzwonić w połowie maja to może będą wiedzieć więcej. No nic w maju można już myśleć o zamówieniu materiałów i elementów wyposażenia, no to czekamy.......
Witajcie
Z informacji jakie otrzymałem to odbiory się trochę przesuną, dziś jest zebranie z wykonawcą i Panie z Alfaaktu będą coś wiecej wiedzieć. Mnie zastanawia jedno dlaczego tak grzebią się z otynkowaniem budynku z zewnątrz? Pogoda od dłuższego czasu jest idealna by zakończyć te prace. Nie wspomne iż droga wewnętrzna również musi być a jak narazie nie widze zaczątków prac w tym zakresie i nie wspomne o parkingu, także poczekamy sobie jeszcze ...
Jest już 15.05 czy wiadomo coś o terminach oddawania mieszkań? Na placu budowy jak widać budowa. Mamy co prawda w umowie termin oddania w październiku (klatka 8 ) ale te co mieli oddawać w maju chyba się mocno opóźnią. Swoją drogą nie rozumiem dlaczego aż taki rozrzut terminów był w umowach. Przecież jest zapis że teren wokół budynku będzie zagospodarowany- to jak Alfaakt ma zamiar oddawać po 1 klatce i zagospodarowywać teren tylko wokół tej 1 oddawanej? Bez sensu
Tak, tylko zapomnialas o jednej sprawie - czasie
Oddanie kazdej klatki (odbiory) to jest zazwyczaj lekko jeden - dwa tygodnie. Trafi sie upierdliwiec jak ja(?) i "komisje" bedzie maltretowal przez 4 godziny.
wiec latwo policzyc ile to zejdzie, a to ze sie teraz zaczeli opieprzac - pewnie pracownicy za granice uciekaja...
Przeciez, dwie pierwsze klatki (mieszkania) byly juz wykonczone 2 miesiace temu (przynajmniej tak twierdziało pare osób)
z wykończeniem budynku z zewnątrz mogli by się ruszyć,obecny stan od 2 miesięcy widze i nic się nie dzieje a pogoda dopisywała a odbiorów nie będzie póki Kogeneracja nie podepnie rur ciepłowniczych a wiem że to nie jest zrobione a ma być skończone do końca maja, bez tego nie można zrobić drogi wewnętrznej choćby i parkingu, zobaczymy, ogólnie obsuwa z tym wszystkim...
Nie załamujcie się wolę, żeby wszystko było zrobione. Pierwasza klatka napewno bedzie oddana do końca czerwca. Wczoraj na parterach zostały zamontowane rolety zewnętrzne.
Witam
Czy ma ktoś może jakieś nowe informacje z "placu boju"?
Czy budowa budynku 4 już ruszyła? A może ktoś już zna termin odbioru swojego mieszkania?
My niestety nie mamy czasu ostatnio odwiedzać budowy i z niecierpliwością czekamy na nowe wieści od drogich forumowiczów.
Pozdrawiam