Gdzie na wakacje?
-
- Kontakt:
Re: Gdzie na wakacje?
Słyszałem, że na odpoczynek w spokoju, najlepsze są Mazury. Spacery po lesie, siedzenie nad jeziorem do późna, a jak ktoś lubi, to i można się poopalać w sezonie. Ktoś był i może potwierdzić zalety?
Ja w w tym roku tydzień spędzam na Mazurach a drugi tydzień urlopu w górach. Nie mogliśmy się z mężem zdecydować na jedno więc wybieramy się i tam i tam.
alaa- zazdroszczę Ci. Ja w tym roku pojade tylko na Mazury bo facet bardzo chciał a nie stać nas na 2tyg wczasy bo jeszcze się uczymy.
-
Ja na pewno wybiorę się za granicę. Ale gdzie dokładnie - jeszcze nie wiem. Dopiero będę to planować.
-
- Kontakt:
Jak za granicę gdzieś niedaleko - to Praga. Piękne miasto, które ma mnóstwo ciekawych miejsc do zwiedzenia. Mówi się, że to jedna z najpiękniejszych stolic europejskich, więc warto sprawdzić
Jeśli dalej i na typowy urlop wypoczynkowy - to Chorwacja. Wraca do łask, robi się coraz bardziej popularna, ale nadal w miarę tania... no i piękna!!
Jeśli dalej i na typowy urlop wypoczynkowy - to Chorwacja. Wraca do łask, robi się coraz bardziej popularna, ale nadal w miarę tania... no i piękna!!
-
- Kontakt:
Samodzielna organizacja wyjazdu jest super szczególnie dla młodych i jeszcze niezależnych ludzi (brak pracy, obowiązków, dzieci itp.) Swoboda, samodzielność, niezależność - po prostu robisz co chcesz. Ale...
Nie każdy jest w stanie wszystko zorganizować, a przyznać trzeba, że spraw do załatwienia i zapamiętania jest mnóstwo. O ile chcemy jechać w miejsce, które znajduje się w Polsce, problemu nie ma. Problem pojawia się wtedy, gdy chcemy pojechać gdzieś daleko.
Błąd albo zapomnienie np. o bilecie powrotnym itp. może być niemiłą przygodą...
Nie każdy jest w stanie wszystko zorganizować, a przyznać trzeba, że spraw do załatwienia i zapamiętania jest mnóstwo. O ile chcemy jechać w miejsce, które znajduje się w Polsce, problemu nie ma. Problem pojawia się wtedy, gdy chcemy pojechać gdzieś daleko.
Błąd albo zapomnienie np. o bilecie powrotnym itp. może być niemiłą przygodą...
Ja wybieram nasze polskie Mazury ) Za granicę wolę wyjechać jak w PL jest zimno. Wtedy mam kawałek lata tylko dla siebie
-
- Kontakt:
Wakacje w Polsce to bardzo dobry pomysł, bo potencjalnych destynacji jest naprawdę mnóstwo - od gór po morze Niestety wiele osób narzeka na niepewną pogodę, więc alternatywą są wyjazdy za granicę do państw, które na pogodę nie narzekają Macie jakieś pomysły na wycieczki, gdzie pogoda jest zawsze dobra? Oczywiście wyłączając Saharę
Dobrze napisane, byłem z rodzinką rok temu na takiej wycieczce portugalia wczasy przez miesiąc i tylko przez chyba dwa dni padał taki przyjemny deszcz, więc jeśli pewna pogoda to w tamtą stronę.
Ja polecam Łebę. Cudowne miasto, fajny klimat, ładna i czysta plaża, mnóstwo atrakcji. W ubiegłym roku byłam tam z rodziną i wypoczęłam jak nigdy, super miejsce na wakacje. Większość czasu spędzaliśmy na plaży, poza tym to w naszym pensjonacie Angela http://wakacyjnaleba.pl/noclegi/60,2616,angela-pensjonat Pokoje ładnie urządzone, przytulne i komfortowe, pełne wyposażenie i miła obsługa i pyszne jedzenie.
-
- Kontakt:
Dla wielu osób Łeba jest trochę nudna, a szczególnie dla tych, którzy oprócz leżenia na plaży chcą jeszcze coś zwiedzić i aktywnie spędzić czas. Oczywiście jeśli ktoś chce leniuchować godzinami na plaży - Łeba jak najbardziej. Ja polecałbym wycieczkę objazdową w okolicach Gdańska, lub wypad za granicę gdzieś niedaleko
ja mogę polecić przede wszystkim Kretę
-
- Kontakt:
No to jednak troszkę daleko, ale z drugiej strony, oferty biur podróży są już na tyle rozsądne, a czas przelotu dość krótki, że opłaca się wybrać nawet dalej choćby na tydzień
-
Na wyspie Kos jest podobno pięknie. Chciałabym się tam kiedyś wybrać.