rozpoczęcie roku szkolnego
Re: rozpoczęcie roku szkolnego
Ale się pani obudziła. Mamy sierpień WAKACJE
A skoro p. od przyrody taka super to dlaczego materiał był niezrealizowany i tak beznadziejny jest wynik egzaminu szóstoklasisty. Może jest pani niezorientowana, ale wyniki są na stronie oke wrocław.

Po przeczytaniu całego wątku śmiem stwierdzić że nie chcę mieć dzieci mieszkając w Siechnicach.
Chyba czas jak najszybciej się wyprowadzić, bo nie zamierzam wozić dziecka do szkoły do Wrocławia, a z dzieckiem chciałabym inaczej spędzać czas niż przy książkach przerabiając materiał, który powinna zrealizować szkoła.
Szczerze współczuję dzieciom i ich rodzicom.
Chyba czas jak najszybciej się wyprowadzić, bo nie zamierzam wozić dziecka do szkoły do Wrocławia, a z dzieckiem chciałabym inaczej spędzać czas niż przy książkach przerabiając materiał, który powinna zrealizować szkoła.
Szczerze współczuję dzieciom i ich rodzicom.
Pani Arabello, podzieliłam się jedynie opinią moją i mojej córki.Życzę Państwu dobrej atmosfery w miejscu pracy.arabella pisze:Ale się pani obudziła. Mamy sierpień WAKACJEA skoro p. od przyrody taka super to dlaczego materiał był niezrealizowany i tak beznadziejny jest wynik egzaminu szóstoklasisty. Może jest pani niezorientowana, ale wyniki są na stronie oke wrocław.

??? Czemu służyć ma ta opinia ? Atmosfera w miejscu pracy- tego tym bardziej nie rozumiem, ale na szczęście nie muszę. Pozdrawiam, mam jeszcze tydzień urlopu, planuję odpocząć i proponuję zrobić to samo 

-
W zeszłym roku, na ostatnich zebraniach w szkole, wszyscy rodzice zdecydowali, że prowizja za zdjęcia szkolne zostanie przekazana przez radę rodziców poszczególnym klasą. Pytam się gdzie są te pieniądze? Szanowna Pani przewodnicząca. Nie widzę na protokole z ostaniego zebrania rady rodziców rozliczenia finansowego za poprzedni rok?!(http://spsiechnice.pl/files/protok_909131rr.pdf) Czy Pani sobie zawłaszczyła nasze pieniądze?
Jeśli nie to proszę o informację na jaki cel zostały wydane, wbrew naszej woli ?
Jeśli nie to proszę o informację na jaki cel zostały wydane, wbrew naszej woli ?
Bardzo dobre pytanie. Dodam jeszcze od siebie, jak rozliczy się z klasami szóstymi, które na ten moment są już w gimnazjum. Może dosyć tego kumoterstwa i marnowania nieswoich pieniędzy.
A ja mam pytanko co do francuskiego powiedziano nam na konec roku szkolnego ze bedzie obowiazkowy a teraz okazuje sie ze jednak nie. Moj syn nie chce chodzic na francuski i co teraz kiedy juz kupilam ksiazki? a lekcie niby nie obowiazkowego francuskiego sa wcisniete w normalne lekcje i dzieci maja dobrowolny przymus. Powinni zrobic go na pierwszej albo ostatniej lekcji.Nie wiem jakie zdanie ma reszta rodzicow na ten temat?
-
Francuski jest w naszej szkole tylko dlatego, że Pani która go uczy jest znajomą nowej Pani dyrektor. Język francuski jest naszym dzieciom nie potrzebny, bo w gimnazjum uczą się niemieckiego. W tamtym roku przyrody uczył moje dziecko młody i ambitny nauczyciel, syn go bardzo lubił , prowadził ciekawie lekcje i koło przyrodnicze. Niestety prywata naszej pani dyrektor jest ważniejsza od uczniów. Sprowadziła następną swoją znajomą z wrocławskiej szkoły od przyrody, której na razie jeszcze nikt nie widział na oczy (nie wiem jaka jest przyczyna jej nieobecności, ale ciągnięcie przez 3 tygodnie zastępstw to przesada!?). Ta Pani na pewno nie poświęci mojemu synowi tyle samo czasu co młody Pan od przyrody, bo nie ma na to czasu. We Wrocławiu ciągnie 1,5 etatu (co można sprawdzić na planie szkoły wrocławskiej) a u nas jescze dorabia następną połowę etatu (czyli razem 2 etaty nauczycielskie) Ciekawy jestem czy ktoś z gminy pilnuje tej całej samowoli ?!
-
Już odpowiadam, otóż nikt nie pilnuje samowoli gdyż samowola zaczyna się od samego szczytu czyli od pana Burmistrza.mieszkaniec2 pisze:Ciekawy jestem czy ktoś z gminy pilnuje tej całej samowoli ?!

Bo jak inaczej nazwać zatrudnienie w godzinach wykonywania pracy kierownika jednostki gminnej przez dyrektora Gimnazjum na stanowisku nauczyciela w - f.? Sądzę, że na pewno nie umknęło to uwadze pana Burmistrza, a być może ten proceder odbywa się za cichym przyzwoleniem burmistrza??? W czasie gdy bezrobocie sięga najwyższego poziomu w historii Wolnej Polski, absolwenci AWF u nas w gminie wykonują prace na czarno, bo ponoć w Gminie Siechnice nie ma etatów dla WF-istów pan Burmistrz w najlepsze toleruje taki proceder i to już nie pierwszy rok ( dla zainteresowanych , proszę zajrzeć w BIP na stronie http://www.siechnice.gmina.pl - oświadczenia majątkowe Jednostki gminne i oświatowe ). To co napisał mieszkaniec2 to można nazwać samowolą dyrektorską.
Natomiast to co Ja napisałem ( chociaż lekarze też pracują zgodnie z etatami 26 godzin na dobę) to jest szwindel w białych rękawiczkach naciągniętych na dłonie burmistrza.Za niedługi okres przyjdzie czas kampanii wyborczej, solennie obiecuję, że na każdym wiecu będę zadawał Panu Burmistrzowi pytania bardzo niewygodne,jest ich kilkanaście , a temat opisany powyżej z pewnością należy do tematów niewygodnych - tolerowanych przez wszystkich naszych radnych - bezradnych w Gminie Siechnice.....narazie na tyle
-
Samowalo dyrektorska trwa nadal i dalej nie widać Pani od przyrody. Siedzieć sobie w domu i brać pensję za dwa etaty każdy by chciał:). Tylko żeby mieć taki przywilej trzeba mieć odpowiednich znajomych na odpowiednim stanowisku.
Od kilku dni krążą informacje mówiące o tym, iż pani od "francuskiego" została wicedyrektorem w naszej siechnickiej podstawówce. Osoby, które są zorientowane proszę o ich potwierdzenie lub zdementowanie.
Grom
Grom
-
Pani od francuskiego (czyli języka, który nie wiadomo dlaczego został wprowadzony w naszej szkole) bardzo szybko awansowała na stanowisko wicedyrektora(rok pracy w nowej placówce). Nie wiem czy w szkole nie znalazły by się bardziej kompetentne osoby , z większym stażem i doświadczeniem. Ale samowola i kolesiostwo pani dyrektor trwa w najlepsze. Od rodziców z innych klas dowiedziałem się , że nie tylko pani od przyrody jest zatrudniona po znajomości w naszej szkole. Taka sama sytuacja jest z Panią od historii , która także ciągnie dwa etaty. Półtorej etatu ma we wrocławskije szkole i można to sprawdzić( http://www.sp17.net.pl/plan/index.html). Dlatego na zajęcia dodatkowe nie ma czasu w normalnych godzinach. Wymyśla zajęcia o godzinie 7:40, po 20 minut 2 razy w tygodniu. To jest kpina i robienienie sobie żartów z uczniów.
Szanowny Gromie...potwiedzam,że p.od francuskiego została II wicedyrektorką siechnickiej podstawówki.Została nią od 01.09.2013.Informacja na ten temat widnieje na stronie Sp Siechnice.
Została wice od IX 2013r. , ale już w tamtym roku była "szykowana" na to stanowisko. Wyszkoliła się za nasze pieniądze na dokształcanie nauczycieli. My słyszymy ,że niestety nie mamy pieniążków na dokształt, a nasz zawód przecież tego wymaga. W innych szkołach w gminie nie ma problemu ze szkoleniami. Wybór obydwóch wice został wymuszony.Ani jedna ani druga nie zostały wytypowane przez grono pedagogiczne. Liczyliśmy,że coś się wydarzy co pozwoli nam zaakceptować sytuację. Niestety obydwie wice plus główna dobrały się w korcu maku - niekompetentne, nieuczciwe i niegrzeczne. Nauczyciele, którzy mają coś do powiedzenia są szykanowani. Szkoła popada w ruinę.