Budynki nr 1 i 2

Dyskusje mieszkańców osiedla
kudeł

Post autor: kudeł »

hej, no to moze od razu ta liste elementow na forum mozna by umiescic? bo do mnie (i zakladam ze nie tylko do mnie:) ) tez ta informacja jeszcze nie dotarla

pzdr
kuba

ps. thx adalbertt

OLA&TOMEK

Wyposażenie

Post autor: OLA&TOMEK »

Gladston - wielka prośba o listę na forum :) lub na maila [email protected]
Będziemy wdzięczni!!
Co do czynszu to mały to on nie będzie jeśli rzeczywiście 4 zł za metr a nie daj Boże więcej. Miejmy nadzieje że będzie mniej.
Pytanie do sąsiadów z piętra II budynku nr 1: czy musicie już określać rozmieszczenie-układ elektryki w swoich mieszkankach???
Ostatnie wieści z budowy bud.nr 1 : prace leniwie idą do przodu, na I piętrze w mieszkanku 57,3m2 (na lewo od schodów) w miejscu przyszłej łazienki i wc stoi woda... (tzn jest kałuża, chyba po jakimś deszczyku :) )
Poza tym kilka ścianek działowych z napisem "ZBURZYĆ" (chodzi głównie o ścianki dzielące wc i łazienkę oraz o garderobę) :D
Pozdrawiamy
Ostatnio zmieniony piątek, 20 października 2006, 07:52 przez OLA&TOMEK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ryniu5
Kontakt:

Post autor: ryniu5 »

Jak nas groźnym głosem poinformowała pani z biura NL to do 27,10 musze podać z czego chce zrezygnować bo jaknie to zrobią jak leci ...wedle szablonu .
ale wanna blaszana (roca madalena) z montażem i baterią za 260 to żeczywiście ze świeczką szukać ( w interneci sama wanna kosztuje chyba z 310 zł !!!) no a drzwi porta są za 200 zł i to brutto

pozdrawiam :lol:

OLA&TOMEK

Wyposażenie

ROCA: http://www.roca.pl
MADALENA: http://www.madalena.pl

"Fabryka w Gliwicach jest najnowocześniejszą fabryką koncernu i należy do najnowocześniejszych fabryk ceramiki sanitarnej na świecie. "

"Obecnie w fabryce produkowane są 2 marki ceramiki sanitarnej: Roca (serie Victoria i Polo Plus) oraz Madalena. "

Jak widać Madalena nie jest serią/modelem produktów ROCA tylko osobną marką... wprowadzoną na rynek przez firmę ROCA :)

Wanna stalowa 150/70 kosztuje wg cennika ze str.internetowej 254zł., komplet przyklejanych nóg - 40 zł.

Pozdrawiamy

gladston

Post autor: gladston »

witam, no to się naszym Paniom z biura trochę pomieszało z Roca & Madalena (wielkie dzięki dla Oli i Tomka za linki)
a oto pełna lista, jaką dostałem
1. rozprowadzenie instalacji - 380 zł
2. kompakt biały (Madalena) - 280 zł
3. umywalka szer. 50 cm (Madalena) + bateria jednouchwytowa firmy valvex, model Gala chrom stojąca, syfon - 160 zł
4. umywalka Roca, model Polo Ibis szer. 41 cm + bateria jednouchwytowa firmy valvex, model Gala chrom stojąca, syfon - 110 zł (umywalka w wc)
5. wanna blaszana emaliowana (Madalena) dł. 140 cm + bateria jednouchwytowa, ścienna firmy valvex, model Gala chrom stojąca, syfon - 260 zł
6. drzwi wewnętrzne firmy PORTA, pełne, plaski, okleinowe + ościeżnica opaskowa (kolor dąb, buk lub białe) - 200 zł
7. drzwi wewnętrzne łazienkowe firmy PORTA, pełne, plaski, okleinowe + ościeżnica opaskowa (kolor dąb, buk lub białe) - 220 zł

na stronce to wszystko całkiem ładnie się prezentuje, dopiero w sobotę znajdziemy czas na konfrontacje z rzeczywistością
może ktoś ma jakieś spostrzeżenia dotyczące tego wyposażenia, czy się opłaca? czy ewentualnie z czegoś opłaca się rezygnować .....

COOL
Kontakt:

Wyposażenie mieszkania

Post autor: COOL »

Pozwole sobie na włączenie do tej ożywionej dyskusji na temat wyposażenia w naszych mieszkankach.
Mianowicie chyba wszyscy zauważyli, że to wyposażenie nie będzie zamontowane tylko dostarczone do domu a sami musimy sobie je potem zamontować łącznie z ościeżnicami do drzwi.
Ja osobiście zostane tylko przy opłacie za rozprowadzenie rur.
Po co mi drzwi 90 w łazience i pokojach?? Są stanowczo za duże i zabierają za dużo miejsca.
Uważam, że chyba nikt z nas nie zamierza mieszkać tam tylko kilka miesięcy więc lepiej troche dołożyć i zrobić raz a dobrze.
Mimo, że ceny wydają się atrakcyjne to do momentu odebrania przez nas mieszkań będzie można kupić coś lepszego w podonej cenie, bo wszystko z czasem tanieje.
Wanna blaszana??... no bez przesady!!
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Przemek(EVO)
Kontakt:

Post autor: Przemek(EVO) »

teraz tylko stosuje sie drzwi 90 w budownictwie ogólnym, a za już nie długo jak nie juz to zostało wprowadzone nawet w mieszkaniówce mają być 90. Wbrew pozorom są one korzystniejsze niz chociazby 80, ktorych juz sie praktycznie nie stosuje.

kassik

Post autor: kassik »

Witam przyszłych sąsiadów!
razem z narzyczonym kupiliśmy mieszkanko w bloku nr.2 na pierwszym piętrze.pozdrawiamy

:) :) :) :) :)

Awatar użytkownika
sąsiadka

Post autor: sąsiadka »

Witam przyszłych sasiadów,
bardzo długo nie miałam czasu zajrzec na forum, widzę że powiększa się liczba osób z drugiego bloku, z czego się ciesze! My kupiliśmy mieszkanie na 3 piętrze B2.
Bardzo dziękuję za liste dot. łazienki i za linki, na pewno zasiądziemy do lektury.
Z zaciekawieniem czytam wszystkie Wasze spostrzeżenia bo ze względu na obowiązki nie mogę śledzić budowy osobiście, a Pani z NL miała się ze mną skontaktować już tydzien temu na ustalenie rozkałdu ścian i itp. (no cóz, w ich przypadku zaczynam uznawac to za normalne :wink: )
Jeśli chodzi o czynsz to jak kupowalismy mieszkanie było mówione że za mert będzie ok. 1,3 no cóż tak jak cena mieszkań tak cena czynszu wzrosła :lol:
Pozdrawiam i życze nam wszystkim cierpliwości!

Awatar użytkownika
adalbertt

Post autor: adalbertt »

Witam sąsiadów!
Wczoraj byliśmy na budowie, robota idzie aż miło patrzeć. Chłopaki już stropy zrobili i będą robić więźbę tak że widać że wykorzystują dobrą pogodę żeby zrobić dach. Zrobiliśmy kilka zdjęć, więc jak ktoś ma ochotę to tu jest link http://www.flickr.com/photos/13228394@N00/
jest nawet jedno zdjęcie dla sąsiadów z bloku nr 2 gdzie już piwnice stoją :) i zaczną już chyba budować parter.
Jeśli chodzi o przesunięcie ściany w przedpokoju kosztem pokoju "dziennego" to faktycznie nie przeszło, architekt się nie zgodził, ale mamy wyjście z sytuacji, po prostu nie zbudują jej a my sobie ją zbudujemy sami jak już wszystko będzie wymierzone.
Pozdrawiamy
Wojtek&Kasia

COOL
Kontakt:

Z placu budowy

Post autor: COOL »

Witam,
Chciałbym poinformować mieszkańców z budynku nr 1, że są już wstawiane okna w naszych mieszkankach.
Ja już załatwiłem wszystkie formalności (jak napewno większość z was) z prądem, ściankami itp. A teraz pozostaje tylko CZEKANIE!!!
Mam cichą nadzieje, że w marcu uda im się oddac nam mieszkania.
A tak poza tym: Czy ktoś z was skorzystał z propozycji wyposażenia Alfaaktu :?:
Pozdrawiam

OLA&TOMEK

Witamy. Rzeczywiście, okienka w bud. nr 1 sa już wstawiane. Nawet w niedzielę panowie uwijali się z nimi :)
Do końca listopada ma być skończony dach - to informacja z biura.
Co do wyposażenia to my rezygnujemy ze wszystkiego oprócz rozprowadzenia przyłączy :)
Chociaż ceny są naprawdę konkurencyjne, np. drzwi za 200/220zł
Nawet najtańszych drzwi z Porty (drzwi=skrzydło+ościeżnica) nie kupi się za taką kwotę, nie licząc montażu!! Mimo tego rezygnujemy z nich i z innych proponowanych rzeczy.

Przy okazji pozdrawiamy "sąsiadów" z którymi mijaliśmy się w niedzielkę przed budową :)
Dużo nas tam było niedzielnego popołudnia...

http://www.valvex.pl - namiar na proponowane baterie
http://www.dre.pl - namiar na niedrogie drzwi (wzory prawie jak z PORTA tylko troche tańsze)
Ostatnio zmieniony środa, 25 października 2006, 14:32 przez OLA&TOMEK, łącznie zmieniany 1 raz.

kudeł

Post autor: kudeł »

hej, wydawalo mi sie ze drzwi wraz z oscieznica sa jedynie dostarczone do samodzielnego montazu, czy sie myle i nasz wykonawca planuje je wstawiac?

OLA&TOMEK

Racja, racja, cena drzwi nie obejmuje montażu.
Pomyłka

ODPOWIEDZ