Nowe osiedle Campanila w Siechnicach
Re: Nowe osiedle Campanila w Siechnicach
jak to podano mieszkania w sierpniu będą przekazywane do adaptacji, pytanie kiedy inne prace zostaną ukończone takie jak klatki schodowe, zagospodarowanie terenu, w budynku D kilka rodzin już mieszka gdzie termin ukończenia miał być 31 marca 2012, mija już 4 miesiąc od tej daty a wiele robót nie zostało ukończonych, nic takiego stanu nie może tłumaczyć tym bardziej że obok buduje firma Atom która zaczynała później a już mają ukończonych 5 budynków i oddanie całości sierpien/wrzesien
Do mmma.Mieszka się w miarę ok, denerwuje trochę hałas z budowy, ale można się przyzwyczaić.Co do upału, to mimo że mam mieszkanie od strony południowo-wschodniej, to w mieszkaniu jest całkiem normalna temperatura.Może dlatego, że jest to parter,nie wiem jak z mieszkaniami na piętrze.
Kurcze, to zaczynam się również denerwować:/ mamy "napięte" terminy- mieszkanie, w którym mieszkamy musimy zwolnić do końca września, dlatego tak nam zależało na sierpniu, żeby wykończyć w tempie ekspresowym (a z tym tez wiadomo, że zawsze jest jakies "pod górkę") i móc sie wprowadzić z dziećmi (są za małe, żeby przy nich wykańczać mieszkanie). Sczerze to dla mnie inne prace sa na razie mniej istotne, mogą je kończyć na jesieni (chociaż będzie/jest to dla nas wszystkich uciążliwe), byle same mieszkania nam udostępnili.. z drugiej strony fajnie by było, jakby mówiono nam prawdę w tym temacie, bo przecież każdy z nas ma jakieś plany, które niestety na razie opierają się jedynie na naszym wyobrażeniu sytuacji na budowie i ewentualnie domysłach:/
Witam sąsiadów parę dni temu kupiłem mieszkanie w budynku C na 1 piętrze
Witamy rowniez, w koncu sie pojawiaja ludzie z budynku C
My mamy mieszkanko na parterze w tym budynku i czekamy juz od sierpnia...

No to w naszym C rośnie frekwencja- my też jesteśmy z parteru:)
Witam sąsiadów, my już właścicielami mieszkania w C/1/4
jesteśmy od maja 2011
ale dopiero teraz zaczęłam szukać forum, ze względu na teoretycznie rychły termin oddania. Mam pytanko do mieszkańców budynku D, czy wy mieliście przekroczony termin oddania mieszkań i jeśli tak, to Format wypłacał wam kary?
Pozdrawiam wszystkich

Pozdrawiam wszystkich

powiem jedno, nie wierzę w rychłe oddanie mieszkań powyżej parteru... ponoć parter miał być oddany najszybciej, a klucze może będą pod koniec sierpnia więc co z resztą?
Witamy,
mimo napiętych terminów i okresów urlopowych wszystkie mieszkania w II-im etapie będziemy chcieli Państwu przekazać na koniec sierpnia 2012 r . Będą się jeszcze toczyły prace na klatkach schodowych i wokół budynków . Wraz z przekazaniem lokali udostępnione zostaną media niezbędne do wykończenia mieszkań ( prąd, woda, kanalizacja ) . Pozostałe media ( tv, internet, C.O ) uruchomimy do 30.10.2012 r . Co 7 dni aktualizujemy zdjęcia ze stanu zaawansowania prac na stronie www.format.wroclaw.pl / Campanila / zdjęcia z budowy . W razie pytań prosimy o kontakt z biurem sprzedaży .
WAŻNE: przed wejściem na budowę niebędne jest pobranie kasków od kierownika ze względu na Państwa bezpieczeństwo.
Serdecznie pozdrawiamy
Dział prowadzenia inwestycji
mimo napiętych terminów i okresów urlopowych wszystkie mieszkania w II-im etapie będziemy chcieli Państwu przekazać na koniec sierpnia 2012 r . Będą się jeszcze toczyły prace na klatkach schodowych i wokół budynków . Wraz z przekazaniem lokali udostępnione zostaną media niezbędne do wykończenia mieszkań ( prąd, woda, kanalizacja ) . Pozostałe media ( tv, internet, C.O ) uruchomimy do 30.10.2012 r . Co 7 dni aktualizujemy zdjęcia ze stanu zaawansowania prac na stronie www.format.wroclaw.pl / Campanila / zdjęcia z budowy . W razie pytań prosimy o kontakt z biurem sprzedaży .
WAŻNE: przed wejściem na budowę niebędne jest pobranie kasków od kierownika ze względu na Państwa bezpieczeństwo.
Serdecznie pozdrawiamy
Hej sąsiedzi:)
my jesteśmy posiadaczami parteru w budynku C. Chyba po opóźnieniach w oddaniu budynku D deweloper się zabezpieczył bo my mamy w umowie oddanie do 30 września. Nie wierzę w ten koniec sierpnia bo ponoć wylewki na parterze mają robić nie wcześniej niż za 2 tygodnie.
Pytanie do mieszkańców budynku D... jak wygląda sprawa z czynszem? Jest do przełknięcia? Niby miał być w granicach 6 zł za m2.
my jesteśmy posiadaczami parteru w budynku C. Chyba po opóźnieniach w oddaniu budynku D deweloper się zabezpieczył bo my mamy w umowie oddanie do 30 września. Nie wierzę w ten koniec sierpnia bo ponoć wylewki na parterze mają robić nie wcześniej niż za 2 tygodnie.
Pytanie do mieszkańców budynku D... jak wygląda sprawa z czynszem? Jest do przełknięcia? Niby miał być w granicach 6 zł za m2.
My w umowie mamy koniec sierpnia, pewnie zależy kiedy kto podpisywał. A do pytania o czynsz się dołączam:)Kędzior pisze:Hej sąsiedzi:)
Koniec sierpnia właśnie się zbliża... wygląda na to, że prace nie będą się toczyły wyłącznie na klatkach i wokół budynku (nie ma jeszcze nawet skończonego dachu w budynku C). Jak zwykle obiecanki cacanki... Ciekawy jestem czym deweloper będzie się tym razem tłumaczył: zimą, urlopami, kryzysem w Grecji, a może zdechł mu pies... Jak dla mnie firma jest zupełnie nie przygotowana do tego co robi. Jak ktoś się do czegoś zobowiązuje to powinien wziąć pod uwagę wszystkie czynniki nawet, że zimą może być mróz... czy jeżeli prowadzi legalną firmę, że ludzie mają prawo do urlopu. Dużo gadania mało widocznych efektów. Ludzie już martwią się o czynsz i o zwrot pieniędzy za przekroczenie terminów, ja na ich miejscu martwiłbym się czy to w ogóle będzie skończone i czy będzie dało się w tym mieszkać... Nie jestem specjalistą ale instalacja okien zanim dokończy się dach i położy tynki to chyba nie jest dobra kolejność... Jak dla mnie to wszystko nie trzyma się kupy...Format pisze:Witamy,
Serdecznie pozdrawiamy
Deweloper wygląda mi bardziej na jakiegoś amatora niż profesjonalistę. Zasłania się drogimi rozwiązaniami oraz materiałami, piękną stroną internetową oraz (jak pewnie nie jeden zauważył) krasomówstwem nie dopuszczając innych nawet do słowa. Tymczasem przyglądając się bliżej widać jak nieudolnie w porównaniu do innych inwestycji jest wszystko zrobione. Wystarczy pójść na budowę obok, gdzie buduje doświadczony ATOM, chociaż niektóre rzeczy są z tańszego materiału to wszystko jest przemyślane, zaplanowane od początku (a co najważniejsze jasno powiedziane klientom) oraz dobrze zorganizowane. Tu bardziej wygląda to na łapu-capu. Ponoć dziennie na budowie jest 75osób… To ja się pytam: co oni tu robią, skoro nie umieją wybudować czterech budynków od początku 2011roku?
Fredo ale teraz pozostaje nam już tylko czekać, my daliśmy deweloperowi szanse .... i musieliśmy się pogodzić ze stanem faktycznym, zainwesowaliśmy tak jak i inni nasze oszczędności oraz zaciągneliśmy kredyty, więc oczekujmy na szczęśliwy finał.
Jesteśmy dobrej myśli, że jak już zamieszkamy będziemy fajnym młodym zintegrowanym osiedlem i szybko wymażemy z pamięci te niedociągnięcia ....
a teraz miłego dnia ...
Jesteśmy dobrej myśli, że jak już zamieszkamy będziemy fajnym młodym zintegrowanym osiedlem i szybko wymażemy z pamięci te niedociągnięcia ....
a teraz miłego dnia ...