Jedna z serwetek, widzę, że jest taka z cieniutkiego papieru. Mam takie, kupuje się je w opakowaniach po 50 sztuk, jak dobrze pamiętam. Przynajmniej ja takie kupuję. Lecz ta serwetka na pudełku do złudzenia przypomina mi tą, którą mam na tej kartce poniżej...
Ta została wycięta przy pomocy wykrojnika, ale nie przeze mnie, bo ja nie mam takiego wykrojnika.
Ja posiadam tą maszynkę, nazywa się Big Shot, Sizzix. Można przy jej pomocy wycinać nawet z niezbyt grubej tekturki... Wycinam swobodnie z tektury o grubości 1 mm., aczkolwiek wiem, że są różne rodzaje wykrojników i nie każdy pozwala na wycinanie z tak grubego materiału.
Zaokrąglone rogi wyszły super. Złapałam się, że są zrobione przy pomocy odpowiedniego dziurkacza.
Co do wycinanek z tektury to kupić można gotowe, znam trzech producentów. Jak chcesz, podam przez wiadomość prywatną. One są niemalowane. Te, o których wspomniałaś, sama pokolorowałam farbkami.
Co do kwiatków na ślubnej kopertówce, to te są akurat wycięte z arkusza papieru do scrapbooking'u ale zdarzało mi się wycinać i malować elementy na kartkę samodzielnie.
O na przykład tutaj:
Co prawda to nie kwiatki, ale zawsze to coś.
Mam też wykrojniki przy pomocy, których mogę zrobić kilka rodzajów kwiatków, np. takie jak na kartce z okazji narodzenia dziecka (ta z warstwą "falbanek" z papieru) i stópkami z tekturki...