Gdzie założyć konto w banku osobiste?
Gdzie założyć konto w banku osobiste?
Jak w temacie, potrzebuje konta osobistego do realizacji przelewów internetowych. Rachunki i te sprawy. Gdzie założyć takowe po taniości?

Re: Gdzie założyć konto w banku osobiste?
Nie polecam banków spółdzielczych bo maja bardzo drogie oferty prowadzenia kont tak więc zupełnie się nie opłaca. Bardzo dobrą za to ofertę ma obecnie ING Bank śląski:
http://www.tanie-konto.pl/ing-bank/konto-z-lwem-direct-konto-osobiste/
Wszystko jest tam darmowe, mają bardzo wygodną obsługę bankowości interentowej. Poza tym obecnie jest tam promocja na założenie konta. Możesz dostać przy zakładaniu 100 zł bonusu.

http://www.tanie-konto.pl/ing-bank/konto-z-lwem-direct-konto-osobiste/
Wszystko jest tam darmowe, mają bardzo wygodną obsługę bankowości interentowej. Poza tym obecnie jest tam promocja na założenie konta. Możesz dostać przy zakładaniu 100 zł bonusu.
Ja bym Ci proponował WBK , sam posiadma takie konto i jestem zadowolony  Zadnych oplat wszystko zawsze na czas, czego chcieć więcej:)
 Zadnych oplat wszystko zawsze na czas, czego chcieć więcej:)

Zadnych oplat wszystko zawsze na czas, czego chcieć więcej:)
 Zadnych oplat wszystko zawsze na czas, czego chcieć więcej:)Re: Gdzie założyć konto w banku osobiste?
Jakiś czas temu musiałam założyć konto w banku i też zależało mi żeby było po ''taniości''. Po poszukiwaniach w końcu znalazłam  Tak więc Konto osobiste założyłam Smart Banku . Ale na początek proponuje poczytać, porównać i wtedy zdecydować .
 Tak więc Konto osobiste założyłam Smart Banku . Ale na początek proponuje poczytać, porównać i wtedy zdecydować .

Tak więc Konto osobiste założyłam Smart Banku . Ale na początek proponuje poczytać, porównać i wtedy zdecydować .
 Tak więc Konto osobiste założyłam Smart Banku . Ale na początek proponuje poczytać, porównać i wtedy zdecydować .Re: Gdzie założyć konto w banku osobiste?
ja kiedyś założyłem konto w Banku Śląskim. Teraz to nazywa się ING  Nie mogę narzekać. Bank nie nalicza mi opłat za użytkowanie karty czy wypłaty z bankomatów. Gotówki na co dzień nie używam. Gdzie się da to płacę kartą. Każdą kwotę. Przelewy robię przez internet.
 Nie mogę narzekać. Bank nie nalicza mi opłat za użytkowanie karty czy wypłaty z bankomatów. Gotówki na co dzień nie używam. Gdzie się da to płacę kartą. Każdą kwotę. Przelewy robię przez internet.

Nie mogę narzekać. Bank nie nalicza mi opłat za użytkowanie karty czy wypłaty z bankomatów. Gotówki na co dzień nie używam. Gdzie się da to płacę kartą. Każdą kwotę. Przelewy robię przez internet.
 Nie mogę narzekać. Bank nie nalicza mi opłat za użytkowanie karty czy wypłaty z bankomatów. Gotówki na co dzień nie używam. Gdzie się da to płacę kartą. Każdą kwotę. Przelewy robię przez internet.Re: Gdzie założyć konto w banku osobiste?
fajne są konta typu "direct" i wychodzą bardzo tanio

Myślę, że warto jest przejrzeć oferty Raiffeisen Polbank albo Alior banku. Ogólnie jest fajna jest strona porównywania banków i cenne informacje na temat nich można znaleźć tutaj. Ale z własnego doświadczenia polecam najpierw dowiedzieć się coś o bankach, niekoniecznie biegając po oddziałach, wystarczy poczytać w necie.

Polecam ING bank. Mają wiele opcji jeśli chodzi o zakładanie lokat, jest możliwość założenia konta oszczędnościowego.

Z mojej strony mogę polecić konto w mBanku Od kilku lat mam konto w tym banku i nie narzekam, choć zgadzam się z innymi, faktycznie warto zapoznać się z ofertami samemu. Ranking i opinię innych klientów są pomocne przy wyborze.

jak ktoś się jeszcze waha nad mbankiem to niech koniecznie przeczyta te opinie o mbanku mnie one przekonują i jutro idę założyć tam konto!

Wszystkie aktualności, ciekawostki itp na temat kont bankowych można zobaczyć na przykład w serwisie www.banki.a-m.pl Najlepiej jest poczytać w necie o kontach, zamiast tracić czas na bieganiu po oddziałach. A w tym serwisie masz wszystko w jednej pigułce, zamieszczone są oferty, porady, opinie klientów i sesje bankowe.