Gmina Siechnice

Ogólne forum Mieszkańców miasta Siechnice
MarcinK

Gmina Siechnice

Post autor: MarcinK »

Witam,
Troche dziwne jest to, że Siechnice nie są gminą. Słyszałem o pomyśle przeniesienia urzędu gminy do Siechnic, ale czy to jest realne? Myślę że mieszkańcy Św. Katarzyny tak łatwo nie oddadzą "tytyłu" gminy. A może by podzielić gminę na 2: wiejską Św. Katarzyne i gmine Siechnice? Ostatnio czytając artykuł w portalu gazeta.pl (http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3083190.html) zauważyłem że siechnice już są gminą "(...)Stypendia ufundowały mu gmina Siechnice" Heh mam nadzieje że to prorocze słowa

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Przemek(EVO)
Kontakt:

Post autor: Przemek(EVO) »

To jest dziwne, ze Siechnice nie są Gmina, ale to sie niedlugo zmieni a co jest najwazniejsze jest to realny plan. Były zbierane juz podpisy mieszkańców, potrzeba tylko czasu. Do końca 2005 roku ustawowo był zakaz tworzenia gmin i podziałów gmin, ale teraz ten zakaz już nie obowiązuje. Czas pokaze. Owszem pozostałe miejscowości nie są przychylne dążeniami Siechnic do zmiany obecnego stanu rzeczy, to normalne, ale w przyszłości Siechnice staną sie gminą i to w niedalekiej.

sim

Post autor: sim »

Link do dyskusji na "konkurencyjnym portalu"
http://www.astronom.tivi.net.pl/forum/phpBB2/viewtopic.phpt=20&start=15

Awatar użytkownika
Przemek(EVO)
Kontakt:

Post autor: Przemek(EVO) »

dlaczego na konkurencyjnym portalu, przecież to jest tez dobre miejsce na takie rozważania. W czym tamten portal jest lepszy żeby na jego łamach rozważać tego typu sprawy, przecież to jest forum siechnickie.

sim

Post autor: sim »

Nie jest lepszy - nie napisalem "podyskutjcie na konkurencyjnym portalu" poporstu sprawy o ktorych jest tu mowa sa tam tez rozwazane -wiec zamiast przeklejac dyskusje mozna poczytac... a wnioski napisac tu :)

Gość

Post autor: Gość »

Orion pisze:
Przemek(EVO) pisze:to jest tez dobre miejsce na takie rozważania. W czym tamten portal jest lepszy
Jest lepszy, bo nie sekuje "konkurencji". Moje 2 posty na tutejszym forum wasz admin usunął, bo podałem linki do ciekawych i ważnych wypowiedzi Wójta Jerzego Fitka i Grzegorza Romana, pod zarzutem umieszczenia reklamy na forum bez zgody administratora! Wypowiedzi te są ważne dla wszystkich mieszkańców gminy, również dla Siechniczan i nie zawierają żadnych treści reklamowych. Pech panów Romana i Fitka polegał na tym, że opublikowali swoje wypowiedzi na konkurencyjnym forum, więc musiała zadziałać cenzura. ;)

Wiem jednak, że tamten adres znacie i jeśli zechcecie, możecie poczytać (nie podaję go, bo znowu mnie wytną :D ). Dyskutować można wszędzie, również tutaj, ale po co blokować dostęp do informacji? Uważam, że to było niemądre, adminie.

Orion
Kontakt:

Post autor: Orion »

Ten post powyżej był mój, zapomniałem się zalogować.

Awatar użytkownika
admin
Site Admin
Kontakt:

Post autor: admin »

Witam,
skoro piszesz
tamten adres znacie i jeśli zechcecie, możecie poczytać
to chyba nie musisz robić dodatkowej reklamy...

Nie chcę żebyśmy się kłócili co jest lepsze, a co gorsze, bo to nie ma sensu. Oba fora są przydatne, każdy wypowiada się gdzie chce. Tylko chodzi mi o to, że tematy zakładane na Forum Siechnice.com.pl, których treść jest zawarta w jednym zdaniu np. "Na wasze pytania odpowiada Jerzy Fitek kliknij tutaj" i przeniesienie na inne forum jest zwykłą reklamą i ściąganiem sobie użytkowników. Ale myślę że sprawa jest już wyjaśniona i zakończona

Pozdrawaim
admin

bemolka
Kontakt:

Post autor: bemolka »

pozwolę sobie odświeżyć temat, bo nawet na http://mapa.szukacz.pl uważają, że Siechnice leżą w gminie Siechnice :

http://mapa.szukacz.pl/html/00/638.html

:)

ODPOWIEDZ